Kultúry mliečnych baktérií pre štartér syra Gouda
Kultúry mliečnych baktérií pre štartér syra Gouda
Kód tovaru: 13268548399
- Kód výrobcu: 411242
- Značka: Browin
- Účel: K syru
- Obchodné meno: Lyofilizované bakteriálne kultúry pre syr gouda
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,05 kg
- Váha: 3 g
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Kvalita produktu: ⭐⭐⭐⭐⭐
Dokonale vybraná zmes baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní pripraviť si lahodný domáci syr gouda u vás doma!
- Domáca výroba syra na dosah ruky – mezotermofilné baktérie pre polotvrdé a tvrdé syry vám pomôžu začať dobrodružstvo s výrobou syra!
- Domáca výroba syra Gouda
- b> – bakteriálne kultúry pre syr Gouda vám umožnia vyrobiť si tento žltý, polotvrdý syr vo vlastnej kuchyni!
- Na 50 l mlieka – jedno balenie vám umožní vyrobiť syr s 50 l mlieka!
- Zrenie za 4 týždne – Gouda, as zrejúci syr, vyžaduje trpezlivosť. Verte nám - oplatí sa počkať!
- Uchovávajte v chladničke - trvanlivosť zohľadňuje možnosť prepravy produktu pri teplote pod 30°C až 7 dní.
Máte radi syr? Snívate o nástenke ručne vyrábaných maškŕt?
Máme pre vás skvelú správu! Bakteriálne kultúry pre syr Gouda sú dokonale vybranou zmesou baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní vyrobiť si lahodný domáci syr Gouda aj u vás doma!
Mezotermofilné baktérie pre polotvrdé a tvrdé syry dobre poslúžia s rôznymi syrmi, medzi ktoré patrí aj Gouda. , jeden z najobľúbenejších syrov u nás, ktorý je skvelým základom zdravej výživy vrátane bezlepkovej.
Vďaka použitiu sušenia mrazom - špeciálna metóda sušenia, ktorá je jednou z najdokonalejších metód konzervácie potravín, tieto kultúry si zachovávajú svoju plnosť po dlhú dobu.potenciál. Balenie vystačí na 50 l mlieka! Na výrobu vlastného syra môžete použiť mlieko „priamo od kravy“ alebo mlieko z obchodu – čerstvé, nízkopasterizované!
Pozor!
Trvanlivosť zahŕňa možnosť prepravy produktu pri teplote nižšej ako 30°C po dobu až 7 dní.
Ako používať:
V prípade čerstvého mlieka "od "kráv" sa odporúča pasterizovať ich pri teplote cca 65 stupňov C po dobu 30 minút.
- Do hrnca nalejte 6 l mlieka a zohrejte ho na 33 stupňov C.
- Odmerajte asi 0,5 g baktérií a rozpustite v pohári v malom množstve vlažnej vody.
- Všetko pridajte do mlieka a dôkladne premiešajte. Nechajte prikryté asi hodinu. Po uplynutí tejto doby - ak ste použili kupované nízkopasterizované mlieko - pridajte cca 1 g sypkého chloridu vápenatého, potom zohrejte mlieko na 38°C a pridajte cca 0,6 g sušeného syridla rozpusteného v pohári vlažnej vody.
- Všetko premiešajte.
- Vypnite oheň.
- Po asi 50 minútach tvaroh nakrájajte na 1-2 cm kocky a jemne premiešajte.
- Nechajte 10 – 15 minút, aby sa srvátka začala oddeľovať. Po uplynutí tejto doby zlejte približne 20-30% srvátky a nahraďte ju vodou s teplotou približne 30-35°C.
- Potom za stáleho miešania zohrejte výsledné zrno na 40-45 °C v priebehu 20 – 30 minút, kým nebude dostatočne elastická, aby sa pod tlakom zlepila.
- Srvátku vylejte po úroveň zŕn, potom ju preneste na gázu a vložte ju do lisu na syr.
- Vylejte srvátku po úroveň zrna. li>
- Vzniknutý syr nechajte asi 12 hodín pri izbovej teplote, z času na čas ho otočte a stlačte v lise.
- Po tomto čase syr vyberte a vložte do soľankou (0,5 l vody + 0,5 l srvátky + 180 g soli) a nechajte pôsobiť 8 hodín.
- Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na podložku na výrobu syra a nechajte sušiť pri izbovej teplote po dobu 24 hodín a každých pár hodín ho otáčať. li>
- Syr skladujte v chladničke. Po vytvorení šupky ju ochráňte náterom alebo syrovým voskom. Syr nechajte zrieť minimálne 4 týždne pri teplote 8-12°C.
Vlastnosti produktu:
- Výrobca: BROWIN
- Zamýšľané použitie: na syr Gouda
- Kapacita: na 50 L mlieka
- Hmotnosť: 3 g
- Aktivita: 1U
- SKU: 411242
- EAN: 5908277717902
PODOBNÉ PRODUKTY
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks
Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …
-18%Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks
Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…
-27%Zakwaska Simbilakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, laktulóza, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp.…
-18%set VEGURT SOURDEL NA JOGURT VEGE 2 fľaštičky
VIVOSET 2 X VEGURTU ACID 2 injekčné liekovky v súprave Dátum spotreby: 23.02.2023----------------------------------- -- -----------Čo je VEGURT Klasický jogurt sa vyrába z kravskéh…
Hodnotenie obchodu
Všetko prešlo v poriadku..
Spokojnosť
Zobraziť viac