Ratanový košík na kysnutie chleba, okrúhly 25 cm
Tovar bol pridaný do košíka.
Ratanový košík na kysnutie chleba, okrúhly 25 cm
Tovar bol pridaný do košíka.

Ratanový košík na kysnutie chleba, okrúhly 25 cm

Ratanový košík na kysnutie chleba, okrúhly 25 cm

Kód tovaru: 6856580034

  • Stav: Nové
  • Značka: MPLCo
  • Druh: Chlebová forma
  • Vyrobené z materiálu: Iné (prírodný ratan)
  • Výška produktu: 8 cm
  • Šírka produktu: 25 cm
  • Priemer: 25 cm
  • Kód výrobcu: MPL717622
  • Hmotnosť produktu s obalom: 0,5 kg

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks29,13 € / ks
Pri kúpe 2 ks25,13 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks23,79 € / ks
29,13 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Okrúhly, ratanový košík na kysnutie chleba, cca 25 cm + látkový poťah, aby vaše cesto prirodzene dýchalo

Ideálny na prípravu domáceho chleba.

Jeho tvar spôsobí, že chlieb bude vyzerať ako tradičný bochník.

p>

Parametre:

  • vonkajší priemer: 24,5 cm
  • vnútorný priemer: 23 cm
  • výška: 8 cm

Kód produktu: 5901497717622

POZNÁMKA: FORMA SLÚŽI AKO NÁDOBA NA KYSNUTIE/KYSNUTIE CESTA, NEDÁVAJTE ju V RÚRE

p>

POZNÁMKA: Ručne vyrobený výrobok, rozmery sa môžu líšiť o +/- 5%

Vďaka ratanu košíky na kysnutie a kysnutie chlebového cesta: b>

  • kysnuté chlebové cesto získa dokonalý tvar,
  • drží svoj tvar až do konca pečenie,
  • je kypré, kôrka zostáva chrumkavá, menej praská a menej sa drolí pri krájaní.

Aby chlieb v ratanovom košíku dokonale vykysol, jeho veľkosť treba prispôsobiť celkovej hmotnosti cesta, t.j. múka + voda + prísady. Ak chceme upiecť 1kg chlieb, zvolíme kôš s kapacitou 1kg.

Existujú dva spôsoby prípravy a použitia ratanového košíka:

  1. Kôš môžeme podložiť ľanovým plátnom/ pokrievkou. Potom obklad posypeme múkou, pridáme cesto a necháme kysnúť. Toto riešenie účinne zabráni prilepeniu cesta na košík, ale nezachová výrazné línie vzoru košíka a budú menej viditeľné. Ľanová utierka tiež uľahčí vkladanie vykysnutého cesta na plech/šamot.
  2. Druhý spôsob je vysypať košík múkou, vložiť chlebové cesto, posypať vrchnou vrstvou cesta. a prikryte kôš ľanovou handričkou/poťahom. Nechajte kysnúť.

Tieto dva spôsoby sú správne, vyberte si ten, ktorý vám viac vyhovuje.

Cenná poznámka:

Cenná poznámka:

Aby sa cesto pri kysnutí neprilepilo na košík, PEKÁRI odporúčajú zmiešať pšenicu a ryžový púčik v pomere 50/50 proporcie.

Ak chceme, aby náš ratanový kôš slúžil dlhé roky musíme pamätať na niekoľko dôležitých rád:

  • košíky na kysnutie chlebapoužívajte iba počas fázy kysnutia/kysnutia cesta,
  • pred prvým pečením košík umyte za chodu vody a potom ju zohrejte v rúre na 140 stupňov Celzia. C asi 20 minút
  • po každom použití odstráňte zvyšnú múku z košíka. K tomu môžeme jemne poklepať košíkom o stôl. Zvyšné cesto odstráňte plastovou kefou, nepoužívajte drôtenú kefu alebo ho jemne vyberte plastovou alebo drevenou špajdľou. Z hygienických dôvodov (nezabudnite, že ratanový kôš by mal byť SUCHÝ) sa oplatí kôš po každom použití nahriať v rúre.
  • Kôš by sme mali umývať pod tečúcou vodou raz za 6 mesiacov, nie však viac často. DÔLEŽITÉ - po umytí ho musíme sušiť v rúre na 140 C asi 20 minút. Stačí.

Mnoho cenných rád nájdete na internetových fórach. Oplatí sa ich pozrieť

PODOBNÉ PRODUKTY

  • Sprostredkovanie tovaru z Poľska za skvelé ceny

  • Rýchle doručenie tovaru priamo k vám

  • 15 miliónov produktov na jednom mieste

  • Najväčší výber tovaru z Poľska na trhu

  • Doprava zadarmo (len v rámci SR)