COOPERS MEXICAN CERVEZA súprava na varenie 23L domáceho piva
COOPERS MEXICAN CERVEZA súprava na varenie 23L domáceho piva
Kód tovaru: 10220915312
- Zloženie súpravy: Droždie
- Značka: Coopers
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Výrobca: COOPERS
COOPERS - MEXICKÁ CERVEZA koncentrát
(v novom grafickom prevedení)
23 litrov lahodného piva
MEXICKÁ CERVEZA - zlaté plné pivo s jemnou chuťou. Odporúča sa na horúce dni, obľubujú najmä ženy. Odporúča sa jesť veľmi vychladené s kúskom limetky alebo citrónu.
Charakteristika produktu:
Ide o produkt austrálskej spoločnosti Coopers, ktorý sa používa na prípravu 23 litrov piva. Každá plechovka obsahuje:- 1,7 kg hermeticky uzavretého chmeleného sladu, bez pridaných konzervačných látok (konzistencia sladu pripomína karamel/med). - vrecko pivovarských kvasníc (pripevnené pod krytom). Maximálna koncentrácia alkoholu, ktorú možno získať v pive, je 5,2 %. (Lehšie pivá môžeme získať aj použitím menšieho množstva cukru). Pomocou priloženej tabuľky si môžete vybrať vhodné množstvo cukru, ktoré sa má pridať do mladiny, aby ste získali požadovanú silu piva: množstvo cukru v pive 1000 g – 5,2 % 500 g – 4,6 % 450 g – 4 % 250 g – 3,4 %
Použitie:
Príprava piva doma je veľmi jednoduchá, len nezabudnite zabezpečiť správnu čistotu a zachovať pomery uvedené v recepte .
Potrebné vybavenie:
- Coopers koncentrát (s pripojeným vreckom pivovarských kvasníc)
- 1 kg cukru (sacharóza ) alebo - glukóza alebo -napr.: svetlý sladový extrakt alebo -Zlepšovač
- voda
- merač cukru
- sklenený balón alebo fermentačná nádoba s kapacitou cca 30 l
- fermentačná trubica
- odmerka na cukor
- uzáver
- uzáver
- fľaše na stáčanie piva alebo plastové fľaše, v tomto prípade nebudete potrebovať uzáver a uzávery.
Ďalšími fázami prípravy piva sú:
Uzavretú plechovku s extraktom vložte na 10 minút do nádoby (drezu) s horúcou vodou (toto je skvapalniť obsah , čím sa uľahčí extrakcia)
Do cca 5 litrovej nádoby nasypte 1 kg cukru (Poznámka: cukor je možné nahradiť glukózou alebo sladom), pridajte 2 litre vriacej vody a miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom pridáme obsah plechovky a opäť dôkladne premiešame.
Po vychladnutí sa roztok naleje do fermentačnej nádoby alebo balóna. Pridajte 20 litrov vlažnej vody (pozn.: pre lepšiu chuť si môžete vodu vopred prevariť alebo použiť minerálku) a všetko dôkladne premiešať.
Konečná teplota tuhnutia by mala byť 21-27°C. Ak je v tomto rozmedzí, pridajte sušené droždie obsiahnuté vo vrecku. (Poznámka: pamätajte, že teploty nad 30°C kvasinky zabijú. Pri teplotách pod 18°C sa kvasenie nemusí vôbec spustiť). Po pridaní kvasníc všetko dôkladne premiešame a otvor nádoby (balónik) uzatvoríme umiestnením kvasnej trubice do uzáveru.
Odporúčaná teplota kvasenia je 18 až 24 °C. Poznámka: Len v prípade tzv Pri „pivách pre pokročilých“ môže byť teplota kvasenia nižšia a pohybuje sa od 15 do 20 °C. Prvá doba fermentácie (vo fermentačnej nádobe) je približne 7 dní.
Po 7 dňoch, pred naliatím piva do fliaš, sa uistite, že kvasenie skončilo (vylučuje sa tým riziko prasknutia fliaš alebo prílišného napenenia piva). Kontrola zahŕňa potvrdenie, že na povrch nedosahujú žiadne bubliny a mladina sa začína číriť. (Poznámka: koniec kvasenia je možné potvrdiť cukromerom (vínomerom), keď ukazuje 1 Blg – prvé kvasenie možno považovať za ukončené.
Pridanie cukru – pridajte 4 g cukru do každá 0,5 litrová fľaša, pri väčších fľašiach primerane viac - na tento účel použite odmerku cukru. (Upozornenie: neprekračujte vyššie uvedené množstvo, pretože môže prasknúť fľaša a pivo bude príliš perlivé. Podcenenie množstva cukru zníži pena piva.)
Pivo nalievajte pomocou hadice. do fliaš, bez narušenia sedimentu zo dna kvasnej nádoby (nalievanie je jednoduchšie z nádob vybavených kohútikom). Pri plnení , fľaše držte mierne naklonené, čo obmedzí penenie piva Fľaše naplňte tak, aby v hrdle zostalo cca 5 cm voľného miesta Po zaviečkovaní primiešajte cukor niekoľkonásobným otáčaním fliaš. p>
Uzavreté fľaše umiestnite na 4 dni do teplej miestnosti s teplotou cca 20°C (neskladujte na priamom slnku) Potom pivo presuňte do chladnejšej miestnosti (cca 15°C) pre objasnenie. Po nafľaškovaní sa tzv druhá fermentácia trvajúca najmenej 12 dní
. Po cca 2-3 týždňoch je pivo pripravené na konzumáciu, no plnú chuť získa až po 2-3 mesiacoch. Hotové pivo je možné skladovať na chladnom mieste až 2 roky. (Poznámka: pri podávaní piva dávajte pozor, aby ste nenarušili kvasinky na dne fliaš.)
Dátum spotreby: 4. 4. 2019
PODOBNÉ PRODUKTY
PŠENIČNÝ pivný sladový extrakt 1,2 kg BREWA
PŠENIČNÝ sladový extrakt 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 15-20 EBC. Brix: Nie menej ako 73 Zloženie…
-19%PŠENIČNÝ pivný sladový extrakt 1,2 kg BREWA
PŠENIČNÝ sladový extrakt 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 15-20 EBC. Brix: Nie menej ako 73 Zloženie…
-12%TMAVÝ pivný sladový extrakt 1,2kg BREWA
Extrakt z tmavého jačmenného sladu 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 6818 EBC Brix: Nie menej…
JANTAROVÝ pivný sladový extrakt 1,2kg BREWA
Jačmenný sladový extrakt JANTAR (Amber) 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe, 100% prírodný.Vyznačuje sa jantárovou farbou. Odporúča sa ku všetkým pivám tzv. červená..</p…
-28%Sladový extrakt na pivo PALE ALE 1,2kg BREWA
PALE ALE jačmenný sladový extrakt 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe, 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 30- 40 EBC. Brix: Nie me…
Sladový extrakt na pivo PALE ALE 1,2kg BREWA
PALE ALE jačmenný sladový extrakt 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe, 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 30- 40 EBC. Brix: Nie me…
-20%JANTAROVÝ pivný sladový extrakt 1,2kg BREWA
Jačmenný sladový extrakt JANTAR (Amber) 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe, 100% prírodný.Vyznačuje sa jantárovou farbou. Odporúča sa ku všetkým pivám tzv. červená..</p…
-5%TMAVÝ pivný sladový extrakt 1,2kg BREWA
Extrakt z tmavého jačmenného sladu 1,2 kg. Nechmelený sladový extrakt v sirupe 100% prírodný Špecifikácia: Farba: 6818 EBC Brix: Nie menej…
-26%Jačmenný sladový extrakt Jantár 1,2 kg
✅ Používa sa na výrobu jantárových pív ✅ Výťažok z jantárového sladu sa môže použiť ako náhrada cukru alebo glukózy pri príprave piva z varných súprav. Potom dodáva pivu h…
-7%KRYŠTALICKÁ GLUKÓZA NA VÝROBU PIVA 1KG DEXTRÓZA
KRYŠTALICKÁ GLUKÓZA NA VÝROBU PIVA 1KG Renomovaná značka BROWIN Model 408201 Kryštalická glukóza je veľmi ľahko fermentovaná kvasinkami. Jeho použitím bud…