La Gallinara Janovské bazalkové pesto DOP 1kg
Kód tovaru: 13186867081
- Stav: Nové
- Typ kuchyne: Stredomorská kuchyňa
- Produkt neobsahuje: Konzervačné látky, Palmový olej
- Obchodné meno: Janovské pesto
- Váha: 1000 g
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
Vážení,
S veľkým zadosťučinením Vám predstavujeme ďalšiu časť ligúrskej tradície, ktorá Vás určite milo prekvapí svojou chuťou!
PESTO ALLA GENOVESE –JANOVÉ PESTO
VÁHA: 1000 g.
DÁTUM EXSPIRÁCIE: 28/06 .2024
FUNKCIA: NEPASTERIZOVANÉ
ZLOŽENIE: Olivový olej , janovská bazalka DOP (26%), syr Grana Padano (mlieko, syridlo, lyzozým, vaječný bielok, soľ), syr Pecorino Romano (mlieko, syridlo, soľ), cesnak, kešu orechy, soľ, píniové oriešky, vláknina, regulátor kyslosti: kyselina citrónová.
Neobsahuje žiadne konzervačné látky ani farbivá.
Skladovanie: Po otvorení polejte tenkou vrstvou olivového oleja a uložte do chladničky (+4°C/+8°C).
Janovské pesto, CO TOTO?
Typické a prirodzené korenie ligúrskej kulinárskej tradície; perfektný doplnok k akémukoľvek druhu cestovín.
Janovské pesto La Gallinara sa pripravuje podľa tradičnej receptúry len z bazalky certifikovanej D.O.P. (chránené označenie pôvodu). Proces spracovania trvá niekoľko hodín po zbere bazalky, aby sa zachovali všetky vlastnosti tejto rastliny.
NA ČO?
Janovské pesto sa používa ako prídavok k prvým chodom, ako sú zemiakové gnocchi alebo cestoviny, tagliatelle a lasagne. Dokonale zvýrazní aj chuť paradajkových omáčok či cestovinových šalátov, hodí sa na natieranie na krutóny "bruschetta" alebo ako príloha k surovej, grilovanej zelenine, vareným zemiakom alebo v kombinácii s čerstvými mäkkými syrmi.
AKO ICH POUŽÍVAŤ?
Mal by sa používať za studena, pričom do cestovín pridajte malé množstvo vody na varenie a trochu olivového oleja;
Spôsob prípravy : dajte pesto na dno polievkovej misy a potom doň pridajte špagety; cestoviny musia byť horúce, aby sa spojili s pestom, ešte lepší efekt dosiahnete pridaním jednej alebo dvoch polievkových lyžíc vody, ktorá zostala po uvarení cestovín.
Odporúča sa aj na polievky: dve polievkové lyžice pridajte na záver varenie obohatí vôňu a chuť.
MOŽNO RECEPT? NO MATTER...!
Ako pripraviť lahodné a jednoduché predjedlo, ktoré budete podávať k aperitívu s priateľmi alebo ako vegetariánsku alternatívu pri grilovaní mäsa:
EGGGPLANT ROLL S PESTOM A MOZZARELLOU
INREDIENCIAMI
- 1 veľký, okrúhly baklažán (NAJLEPŠIE TMAVÝ)
- 5 paradajok
- 1 mozzarella o hmotnosti 125 g
- 1 balenie pesta La Gallinara
PRÍPRAVA
Baklažán umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 3-4 mm. Predhrejte varnú dosku a plátky baklažánu grilujte niekoľko minút z oboch strán.
Rúru (režim ventilátora) predhrejte na 200 °C.
Mozarellu nakrájajte na kocky. Paradajky umyte a odstráňte semienka. Paradajky nakrájame na kocky a spojíme s mozzarellou.
Grilované baklažány natrieme pestom a na každý plátok dáme lyžicu mozzarelly a paradajky. Baklažán zrolujte do rolády a vložte do zapekacej misy.
Baklažánové rolky pečieme 5 minút v predhriatej rúre, kým sa mozzarella mierne nerozpustí.
Baklažánové rolky s pestom a mozzarellou They by sa mali zjesť ihneď po vytiahnutí z rúry, môžete ich podávať s krajcom upečeného chleba!
Užite si jedlo! Buon appetito!
O výrobcovi La Gallinara, miestnom výrobcovi na pobreží Ligúrskeho mora, oproti divokému ostrovu „La Gallinara“. Ich podstatnou črtou je spojenie s územím a využitie dostupných surovín, ktoré sú z tohto regiónu známe. Z tohto dôvodu je názov inšpirovaný malým ostrovom na pobreží Ligúrskeho mora s názvom Gallinara. Špecializuje sa na výrobu tradičných zeleninových konzerv, ktoré si dodnes zachovávajú starú, domácu, prirodzenú chuť. Výrobca la Gallinara je známy predovšetkým svojim janovským pestom a taggiasche olivami, pretože práve tu vznikla tradícia výroby bazalkového pesta; táto surovina je vďaka vhodným poveternostným podmienkam prítomná takmer v každom kúte Ligúrie ako certifikovaná bazalka D.O.P. ktorá vytvorila vhodnú mikroklímu pre bazalku.
Výhradný dovozca do Poľska: teknafood
Iba 100% príroda!
Mnoho ďalších chutných produktov je dostupných aj na našich ďalších aukcie.
Vrelo odporúčame!
Stav | Nové |
Typ kuchyne | Stredomorská kuchyňa |
Produkt neobsahuje | Konzervačné látky, Palmový olej |
Obchodné meno | Janovské pesto |
Váha | 1000 g |
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
niekedy pokryvkáva
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac