Ingagi Chocolate Pride Espresso zrnková káva 1KG
Kód tovaru: 13651041721
- Značka: Ingagi Coffee
- Druh kávy: Arabica
- Krajina pôvodu: Brazília, Kolumbia, Kostarika
- Váha: 1000 g
- Veľkosť balenia (g): 1000 g
- Druh: Čierna káva
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nízky glykemický index, Nízkotučné, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
Káva Chocolate Pride Espresso má chuť skutočného espressa. Dokonale vyvážená káva s tónmi čokolády a orieškov, nízka kyslosť. Vychutnajte si lahodnú vôňu espressa, ktorú si vychutnáte v tých najlepších kaviarňach. Teraz si ho môžete vychutnať aj doma.
Chocolate Pride Espresso
✅ 100% Arabica
✅ predajca číslo 1 – našimi zákazníkmi uznávaná ako najlepšia káva pre espresso kávovar
✅ originálna zmes Ingagi Coffee zložená zo zŕn Arabica pestovaných v Brazílii, Kolumbii a Kostarike
✅ stupeň praženia – tmavý
✅ vyvážená káva s nízkou kyslosťou a výraznourómou čokolády a orechov,
✅ ideálne ako espresso a ako základ pre mliečnu kávuh
✅ odporúčanie na varenie - kávovar na espresso, kávovar
Pre koho čerstvo pražená káva Ingagi?
✅ milovníci espressa,
✅ profesionálni baristi ,
✅ domáci baristi,
✅ zástancovia nekompromisnej kvality,
✅ hľadači nových vôní a chutí,
✅ nadšenci zaujímavých odrôd, moderného a inovatívneho spracovania kávových zŕn,
✅ všetkým, ktorí sú ochotní experimentovať s alternatívnymi metódami varenia,
✅ kaviarne, ktoré sa zameriavajú na vysokú kvalitu ponúkaných produktov,
Aké kávy môžem variť s kávou Ingagi beans?
Naše čerstvo pražené zrná sú ideálne na varenie: espresso a prípravu kávy na jeho základe – americano a mlieko kávy: cappuccino, cafe latte, caffè mocha.
Máme tiež široký sortiment svetlo pražených zŕn ideálnych na prípravu prekvapkávanej kávy.
Ako variť Ingagi Coffee?
Naše kávy je možné pripraviť všetkými spôsobmi varenia. Vyberte si vhodný druh zŕn. V závislosti od stupňa praženia zŕn a jemnosti mletia je možné naše kávy pripraviť:
Tmavý a stredný stupeň praženia zŕn:
✅ w kávovary na espresso a portafiltre,
✅ v kávovaroch,
✅ priamo v šálke zaliatím vody na mletú kávu s teplotou 85 - 91 stupňov C.
Stredné a ľahké praženie, ideálne na varenie pomocou alternatívnych metód:
✅ odkvapkávanie/prenášanie
✅ aeropress
✅ kelímok (turecká káva)
Ingagi Stupne praženia kávy.
1️⃣ Jasné. Ideálne pre alternatívne spôsoby varenia.
2️⃣ Stredné. Ideálne na prelievanie a kanvice na kávu.
3️⃣ Tmavé. Ideálne pre prístroje na prípravu espressa a kávovary.
Aký stupeň praženia kávy by ste mali zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavé a stredne pražená káva. Svetlo pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, čo v prípade espressa nie je žiadúce. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú však bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Ingagi Stupne mletia kávy:
1️⃣ Jemné do Automatického prístroja na espresso.
2️⃣ V poriadku do Kávovaru.
3️⃣ Stredne jemné na varenie v Aeropresse.
4️⃣ Stredné na varenie v režime Odkvapkávanie/prenášanie. b>
5️⃣ Hrubé na varenie vo French press.
Aký stupeň mletia kávy mám zvoliť na prípravu espressa?
Všeobecným pravidlom je, že čím kratšie je káva v kontakte s vodou, tým jemnejšie by mala byť namletá. Kávu na espresso pomelte najemno, ale nie na prášok. Pod prstami by ste mali cítiť jemné zrnká kávy. Vďaka tejto mletej káve sa v banke kávovaru vytvorí primeraný tlak a voda bude rovnomerne prenikať cez pomleté zrná.
Prečo je Ingagi Coffee dobrá?
✅ Ponúkame výberové kávy Arabica s doloženým zdrojom pôvodu.
✅ Dovážame zrná z celého sveta, vrátane: z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky a Južnej Ameriky.
✅ Spolupracujeme s malými plantážami a podporujeme miestne farmy prevádzkujúce arabské kávové plantáže.
✅ V našej pražiarni sa kávové zrná pražia priebežne v malých dávkach.
✅ Kávu pražíme v bubnových peciach pomocou vyvinutých senzorických profilov na extrakciu kávy zo zrna. jeho potenciál: aróma, sladkosť, tóny.
✅ Máme tieto certifikáty: Rainforest Alliance a niektoré z nami ponúkaných káv sa vyrábajú pomocou švajčiarskej vody a Swiss Water Organic technology.
✅ Sme členom Asociácie špeciálnej kávy.
Otázky týkajúce sa kávy, ktoré nám kladiete najčastejšie:
Koľko gramov kávy by ste mali použiť na uvarenie obľúbeného nápoja?
✅ Jedno espresso – 7 – 12 gramy kávy
✅ Dvojité espresso – 14 – 21 gramov kávy
✅ Kávovar – správne namletá káva do okraja sitka bez utláčania
✅ Presun/ odkvapkávanie - 6 - 6,5 gramov kávy na 100 ml vody
Čo by malo byť teplota vody na prípravu kávy?
Pamätáš! Káva nemá rada vriacu vodu. Optimálna teplota na varenie kávy je 88 - 94 stupňov C. To je teplotný rozsah, v ktorom po uvarení kávy vytiahneme všetky chute v nej obsiahnuté. V tomto teplotnom rozsahu varíme kávu alternatívnymi metódami, ako sú: drip, chemex, aeropress. Espresso sa však varí pri teplote nad 90 stupňov C (maximálne 94 stupňov C).
Aký je obsah kofeínu v káve?
Obsah kofeínu sa líši v závislosti od druhu. kávu. Arabica obsahuje 1 – 1,5 % kofeínu, čo je oveľa menej ako Robusta, v ktorej sa obsah kofeínu pohybuje od 1,8 – 4,0 %.
Obsah kofeínu v jednotlivých kávových nápojoch bude nasledovný:
✅ cold brew – (za studena varená káva) obsahuje až 150 mg kofeínu v 200 ml,
✅ 25 ml šálky espressa (jedno espresso) – poskytuje približne 40 – 65 mg kofeínu,
✅ kávy na báze espressa – (mliečne kávy; cappuccino, latte macchiato) budú obsahovať rovnakú dávku kofeínu ako espresso použité na jeho prípravu),
✅ dvojitá espresso až 130 mg kofeínu v jednej porcii kávy,
✅ tradične varená káva - množstvo kofeínu je od 70 mg do 140 mg v 220 mlnápoje,
✅ káva z prekvapkávacieho kávovaru - je to 60-135 mg kofeínu v 125 ml,
✅ krozpustná káva 200 ml – poskytuje od50 mg až 80 mg kofeínu,
✅ káva bez kofeínu – obsahuje od 10 mg až 14 mg kofeínu v 250 ml nálevu.
Aký stupeň praženia kávy zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavú a stredne praženú kávu. Svetlé pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, ktorá nie je žiadúce v prípade espressa. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú na druhej strane bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Aký stupeň praženia kávy by ste si mali zvoliť pre prelievanie?
Sľahšie pražené kávy fungujú najlepšie v kávovare na prelievanie. Káva pražená v svetlom profile prinesie to najlepšie z nej: kvetinové a ovocné tóny, jemnú sladkosť a kyslosť.
Prečo je káva kyslá?
Je dôležité pochopiť rozdiel medzi kyslou kávou a kyslosťou kávy.
Kyslosť kávy je najžiadanejším javom. Ušľachtilá Arabica, ktorá obsahuje viac ovocných tónov, bude mať vyššiu kyslosť ako Robusta, ktorá má oveľa viac horkosti.
Dobrá kyslosť prehlbuje chuťový profil nálevu a zmyslový zážitok. Kyslosť robí kávu nielen osviežujúcou a šťavnatou, ale „posilňuje“ aj ostatné chute – zvýrazňuje sladkosť a ovocné tóny.
Čo teda môže spôsobiť kyslosť kávy – nepríjemná, sťahujúca, sťahujúca chuť, často až ťažká prehltnúť?
✅ Nekvalitné kávové zrná - nezrelé, s chybami, ako sú choroby, plesne alebo mechanické poškodenia,
✅ Zastaraná káva -Nepríjemne kyslá káva je tiež výsledkom príliš dlhého skladovania a chemických procesov prebiehajúcich v káve. Kávové zrná majú vysoký obsah tuku, ktorý časom žlukne. Oxidačným procesom vzniká kyselina chlorogénová. Kávy obsahujúce túto látku budú mať vždy kyslú chuť
✅ Zanedbávanie kávovaru - neznesiteľnú kyslú chuť kávy môže spôsobiť aj zlý stav kávovaru použiť na varenie piva. Keď do kávovaru nalejeme vysoko mineralizovanú vodu, minerály sa usadzujú vo vnútri prístroja. Vodný kameň vo vnútri kávovaru pozostáva prevažne z vápnika, ktorý má slano-kyslú chuť a v spojení s kávou sa stáva ešte sťahujúcejším, sťahujúcim a nepríjemným,
✅ Proces varenia kávy - stojí za to vedieť, že aj kvalitná fazuľa môže mať nepríjemnú chuť, ak sa uvarí nesprávnym spôsobom. Pri varení kávy dbajte najmä na:
- teplotu vody -príliš nízka môže spôsobiť neznesiteľnú kyslú chuť,
- stupňové mletie káva -príliš hrubé častice môžu zvýšiť kyslosť,
- doba lúhovania -príliš krátko uvarená káva môže chutiť nepríjemne,
- množstvo kávy v porcii.
Čo znamená označenie microlot, single origin a blend v popise kávy?
✅ Microlot -sú to zrná s jedinečnými vlastnosťami, ktoré sa vyskytujú na jednej plantáži. Zbierka takýchto zŕn sa nazýva microlot (lot v angličtine znamená „prasaja“ alebo „šarža“
✅ Jednoduchý pôvod znamená „jeden zdroj“ (nazývané aj špeciálne kávy) – sú to kávy s jedným pôvodom pochádzajúce z jedného, presne definovaného miesta. Pojem definujúci tento typ kávy je široký a môže znamenať kávu pochádzajúcu nielen z jednej krajiny, ale aj z rovnakej plantáže alebo dokonca z jedného zberu
✅ Zmes- je zmes dvoch alebo viacerých káv, z ktorých každá pochádza z iného regiónu.
Prečo je metóda Swiss Water použitá na bezkofeínovú kávu najbezpečnejšia a najekologickejšia?
Swiss Water Process® je patentovaná metóda bez kofeínu, ktorá využíva iba vodu na odstránenie 99,9 % obsahu kofeínu v káve, pričom si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti. Tento proces využíva okrem vody aj čas a teplotu. Proces Swiss Water® je ekologická a bezpečná dekofeinácia kávy bez použitia chemikálií,
Čo je to zrno z hrášku?
Hranice sú okrúhle -tvarované zrno, ktoré vzniká osamelým rastom semena v kávovej čerešni.Najčastejšia forma kávovníkového plodu má dve semená, privrátené k sebe rovným povrchom, niekedy sa však v dôsledku anomálií vyvinie len jedno guľovité semienko. Brusnice tvoria približne 5 % starostlivo vybraných plodín najvyššej kvality. Hrušky sa vyznačujú vyššou hustotou, plnšou a sladšou chuťou.
Naozaj bezkofeínová káva neobsahuje kofeín?
Napriek svojmu názvu nie je káva bez kofeínu 100% bez kofeínu. Aby bola káva považovaná za bezkofeínovú, musí sa z nej odstrániť najmenej 97 % kofeínu. Najbezpečnejšou a najekologickejšou metódou odstraňovania kofeínu z kávy je metóda Swiss Water®, vďaka ktorej sa zo zŕn odstráni 99,9 % kofeínu.
Značka | Ingagi Coffee |
Druh kávy | Arabica |
Krajina pôvodu | Brazília, Kolumbia, Kostarika |
Váha | 1000 g |
Veľkosť balenia (g) | 1000 g |
Druh | Čierna káva |
Ďalšie vlastnosti | Bez laktózy, Nízky glykemický index, Nízkotučné, Vegánske, Vegetariánske |
Produkt neobsahuje | Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované) |
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
niekedy pokryvkáva
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
niekedy pokryvkáva
Zobraziť viac