OCEĽOVÝ KLOBÁK NA NAPENENIE MLIEKA 350ml
OCEĽOVÝ KLOBÁK NA NAPENENIE MLIEKA 350ml
Kód tovaru: 13797518162
- Stav: Nové
- Typ postavy: Iné
- Značka: Orion
- Druh: Džbán mlieka
- Kapacita: 0,35 l
- Farba: Odtiene sivej a striebornej
- Materiál spracovania: Kov
- Ďalšie informácie: Vhodné do umývačky riadu
- Kód výrobcu: 153657
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,7 kg
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
OCeľová kanvica s viečkom na mlieko 350 ml
Oceľová kanvica, ktorú možno použiť ako kanvičku na mlieko na podávanie teplého mlieka ku káve a na napenenie mlieka v espresso strojoch vybavených parnou tryskou. Ako viete, mlieko je najlepšie napeniť v kovovej kanvičke s vhodnou výlevkou, aby malo mlieko dobrú konzistenciu a dalo sa pekne a úhľadne naliať do kávy. Džbán má výlevku určenú na latte art, ideálnu na napenenie mlieka a prípravu cappuccina.
Materiál: nehrdzavejúca oceľ
Rozmery: priemer 7,5 cm, výška 9 cm
Kapacita: 350 ml
Podrobnosti:
- Smotana na podávanie a napenenie mlieka
- Má rukoväť a výlevku pre ľahšie nalievanie.
- Vo vnútri praktická 50 ml odmerka.
- Originálny výrobok českej značky Orion.
Ako dokonale napeniť mlieko?
- Studené mlieko treba nalievať do džbánu. Nezabúdajte, že by ho nemalo byť priveľa – napenené mlieko zväčší svoj objem dvakrát, takže musí mať pre seba nejaký priestor.
- Mliečnik mierne nakloňte a vložte doň trysku – mala by byť tesne pod povrchom mlieka.
- Zapnite zariadenie a krúživými pohybmi kanvičkou napente mlieko. Tryska by mala byť neustále tesne pod hladinou.
- Po napenení mlieka a zväčšení jeho objemu posunieme trysku o niečo hlbšie, vďaka čomu zohrejeme spodnú vrstvu mlieka.
- Ideálna teplota je približne 65°C - 70°C. Pri tejto teplote sa laktóza obsiahnutá v mlieku rozpúšťa, čo mu dodáva sladkú chuť. Vyššia teplota spôsobí zrážanie bielkovín a zlyhanie peny. Baristi niekedy používajú špeciálne teplomery vložené do džbánov. Pravdepodobne ho nemáte, takže prestaňte ohrievať, keď bude kanvica nepríjemne horúca.
- Nakoniec poklepte na kanvicu, aby bublinky mlieka trochu klesli. Pripravený! Mlieko je možné pridať do espressa na prípravu cappuccina, latte alebo inej kávy.