TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm
Tovar bol pridaný do košíka.
TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm
Tovar bol pridaný do košíka.

TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm

TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm

Kód tovaru: 13876742376

  • Stav: Nové
  • Typ postavy: DP3
  • Značka: Tojiro
  • Účel: Na chlieb
  • Materiál rukoväte: Laminát
  • Materiál čepele: Z ocele
  • Dĺžka čepele: 21,5 cm
  • Kód výrobcu: F-828
  • Hmotnosť produktu s obalom: 0,18 kg
  • Stav balenia: Originál

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

236,79 € 175,22 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Tojiro Classic VG-10 Nôž na chlieb 21,5 cm

Kuchynský nôž vyrobený s japonskou starostlivosťou, ktorý si poradí s tvrdou kôrkou čerstvého chleba aj s mäkkými chumáčmi horúca buchta. Nôž na chlieb má dlhú čepeľ, ktorá vám umožní pohodlne nakrájať aj tie najväčšie bochníky.

Technické údaje:

Čepeľ - laminát 3 vrstvy - Jadro VG-10

Tvrdosť - 60 HRC +/- 1

Celková dĺžka - 35 cm

Dĺžka čepele – 21,5 cm

Šírka čepele – 3,3 cm

Hrúbka čepele – približne 2,4 mm

Hmotnosť - približne 180 g

 

Špecifikácia ocele

VG10 vyvinula spoločnosť Takefu Special Steel, spoločnosť založená v roku 1954 a známa výrobou vrstvenej ocele používanej pri výrobe nožov. Ponúkajú rad ocelí "V série", ako sú V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 a séria "V Gold", ktorá zahŕňa VG10. Kvôli veľmi reštriktívnej exportnej politike sa prakticky všetky nože (alebo väčšina z nich) musia vyrábať v Japonsku. Tento obsah chrómu klasifikuje túto oceľ ako nehrdzavejúcu oceľ, ale prídavok molybdénu, vanádu a kobaltu spôsobuje, že má nadpriemernú agresivitu a umožňuje jej kalenie až na 64 HRC , ale najčastejšie sa drží na 60-61 HRC. Odolnosť VG-10 voči hrdzi a patine robí z kuchynských nožov z tejto ocele jedny z najpraktickejších na začatie vášho dobrodružstva s japonskými nožmi a sú ideálne aj ako darček.

Zloženie ocele :

Uhlík: 1 %

Chrom: 15 %

Molybdén: 2 %

Vanádium: 0,2 %

Kobalt: 1,5 %

Údržba

Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sa v porovnaní s nožmi z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele jednoduchšie udržiavajú. V jeho chemickom zložení sú okrem železa a uhlíka aj ďalšie prvky (chróm a vanád), ktoré sú odolnejšie voči korózii a oderu. Nezabúdajte však, žežiadny nôž nie je 100% nehrdzavejúcitakže by ste ich nemali úplne zanedbávať.

Po dokončeníby ste ich mali umyť a potom utrite do sucha. Pri skladovaní nožov z nehrdzavejúcej ocele v bloku ich nezabudnite predtým dôkladne vysušiť, pretože uzavretá štruktúra bloku neposkytuje nožom dobré vetranie. V najhoršom prípade to povedie k vzniku hrdze na čepeli.

Kuchynské nože, ktoré sa dlho nepoužívali, je možné namazať olejom z kamélie, takže že náš nôž bude vždy v dobrom stave.

Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu zmeniť farbu čepele a trvalo poškodiť rukoväť alebo čepeľ sám. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu ostria, preto by ste sa nemali dotýkať vriaceho kuchynského riadu.

Značka TOJIRO

Vo svete japonských nožov je ostrosť najdôležitejšou vecou . Naša ponuka zahŕňa množstvo produktov a výrobný proces je založený na využití vlastností samotných materiálov a moderných technológií. Všetky nože Tojiro sú vytvorené z lásky ku kulinárskym tradíciám Japonska, kde je prvoradým cieľom ušľachtilá krása pokrmu. Nie je tomu inak ani v prípade nožov Tojiro-Pro, ktoré využívajú prvky japonských mečov ako „Shinogi“, aby evokovali tradičný tvar japonských kuchynských nožov.

„Od začiatku našej činnosti sme mali jediný cieľ: ostrosť, ktorá je podmienkou funkčnosti noža. Dá sa povedať, že ostrosť noža ovplyvňuje výsledok varenia, pretože v japonskom kulinárskom umení je estetika ostria a brúsenie a lesk čepele zohráva dôležitú úlohuOdvolávame sa na tradičné techniky, ale vynašli sme aj vlastnú metódu zamedzenia oduhličenia ocele DP, ktorá zahŕňa testovanie vlastností materiálu Zavádzame technologické novinky a spojiť ich so skúsenosťami predchádzajúcich generácií, aby sme zákazníkom z celého sveta poskytli širokú škálu produktov, medzi ktoré patria profesionálni kuchári aj domáci používatelia. Prácou na vývoji najkvalitnejších rezných nástrojov chceme podporiť kulinárskej kultúry nielen v Japonsku, ale aj vo všetkých kútoch sveta.“.

PODOBNÉ PRODUKTY