TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm
TOJIRO klasický japonský nôž na chlieb 21,5 cm
Kód tovaru: 13876742376
- Stav: Nové
- Typ postavy: DP3
- Značka: Tojiro
- Účel: Na chlieb
- Materiál rukoväte: Laminát
- Materiál čepele: Z ocele
- Dĺžka čepele: 21,5 cm
- Kód výrobcu: F-828
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,18 kg
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Tojiro Classic VG-10 Nôž na chlieb 21,5 cm
Kuchynský nôž vyrobený s japonskou starostlivosťou, ktorý si poradí s tvrdou kôrkou čerstvého chleba aj s mäkkými chumáčmi horúca buchta. Nôž na chlieb má dlhú čepeľ, ktorá vám umožní pohodlne nakrájať aj tie najväčšie bochníky.
Technické údaje:
Čepeľ - laminát 3 vrstvy - Jadro VG-10
Tvrdosť - 60 HRC +/- 1
Celková dĺžka - 35 cm
Dĺžka čepele – 21,5 cm
Šírka čepele – 3,3 cm
Hrúbka čepele – približne 2,4 mm
Hmotnosť - približne 180 g
Špecifikácia ocele
VG10 vyvinula spoločnosť Takefu Special Steel, spoločnosť založená v roku 1954 a známa výrobou vrstvenej ocele používanej pri výrobe nožov. Ponúkajú rad ocelí "V série", ako sú V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 a séria "V Gold", ktorá zahŕňa VG10. Kvôli veľmi reštriktívnej exportnej politike sa prakticky všetky nože (alebo väčšina z nich) musia vyrábať v Japonsku. Tento obsah chrómu klasifikuje túto oceľ ako nehrdzavejúcu oceľ, ale prídavok molybdénu, vanádu a kobaltu spôsobuje, že má nadpriemernú agresivitu a umožňuje jej kalenie až na 64 HRC , ale najčastejšie sa drží na 60-61 HRC. Odolnosť VG-10 voči hrdzi a patine robí z kuchynských nožov z tejto ocele jedny z najpraktickejších na začatie vášho dobrodružstva s japonskými nožmi a sú ideálne aj ako darček.
Zloženie ocele :
Uhlík: 1 %
Chrom: 15 %
Molybdén: 2 %
Vanádium: 0,2 %
Kobalt: 1,5 %
Údržba
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sa v porovnaní s nožmi z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele jednoduchšie udržiavajú. V jeho chemickom zložení sú okrem železa a uhlíka aj ďalšie prvky (chróm a vanád), ktoré sú odolnejšie voči korózii a oderu. Nezabúdajte však, žežiadny nôž nie je 100% nehrdzavejúcitakže by ste ich nemali úplne zanedbávať.
Po dokončeníby ste ich mali umyť a potom utrite do sucha. Pri skladovaní nožov z nehrdzavejúcej ocele v bloku ich nezabudnite predtým dôkladne vysušiť, pretože uzavretá štruktúra bloku neposkytuje nožom dobré vetranie. V najhoršom prípade to povedie k vzniku hrdze na čepeli.
Kuchynské nože, ktoré sa dlho nepoužívali, je možné namazať olejom z kamélie, takže že náš nôž bude vždy v dobrom stave.
Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu zmeniť farbu čepele a trvalo poškodiť rukoväť alebo čepeľ sám. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu ostria, preto by ste sa nemali dotýkať vriaceho kuchynského riadu.
Značka TOJIROVo svete japonských nožov je ostrosť najdôležitejšou vecou . Naša ponuka zahŕňa množstvo produktov a výrobný proces je založený na využití vlastností samotných materiálov a moderných technológií. Všetky nože Tojiro sú vytvorené z lásky ku kulinárskym tradíciám Japonska, kde je prvoradým cieľom ušľachtilá krása pokrmu. Nie je tomu inak ani v prípade nožov Tojiro-Pro, ktoré využívajú prvky japonských mečov ako „Shinogi“, aby evokovali tradičný tvar japonských kuchynských nožov.
„Od začiatku našej činnosti sme mali jediný cieľ: ostrosť, ktorá je podmienkou funkčnosti noža. Dá sa povedať, že ostrosť noža ovplyvňuje výsledok varenia, pretože v japonskom kulinárskom umení je estetika ostria a brúsenie a lesk čepele zohráva dôležitú úlohuOdvolávame sa na tradičné techniky, ale vynašli sme aj vlastnú metódu zamedzenia oduhličenia ocele DP, ktorá zahŕňa testovanie vlastností materiálu Zavádzame technologické novinky a spojiť ich so skúsenosťami predchádzajúcich generácií, aby sme zákazníkom z celého sveta poskytli širokú škálu produktov, medzi ktoré patria profesionálni kuchári aj domáci používatelia. Prácou na vývoji najkvalitnejších rezných nástrojov chceme podporiť kulinárskej kultúry nielen v Japonsku, ale aj vo všetkých kútoch sveta.“.
PODOBNÉ PRODUKTY
TAMAHAGANE SAN Hnedý rezbársky nôž 16 cm
Tamahagane SAN Brown VG-5 Flexibilný vyrezávací nôž 16 cm Špecializovaný , veľmi ľahký nôž , vďaka ktorému odstraňovanie kostí z mäso, hydina alebo ryby s…
-24%WUSTHOF CLASSIC Kuchynský nôž 18/30,5 cm
WUSTHOF CLASSIC Kuchynský nôž 18/30,5 cm Wusthof Takzvaný kuchynský alebo univerzálny nôž má dlhšiu a užšiu čepeľ ako kuchársky nôž. Funguje skvele pri krájaní mäs…