Wok panvica 14 palcov z uhlíkovej ocele čínska 35 cm KK
Tovar bol pridaný do košíka.
Wok panvica 14 palcov z uhlíkovej ocele čínska 35 cm KK
Tovar bol pridaný do košíka.

Wok panvica 14 palcov z uhlíkovej ocele čínska 35 cm KK

Wok panvica 14 palcov z uhlíkovej ocele čínska 35 cm KK

Kód tovaru: 8263910258

  • Stav: Nové
  • Značka: Jade Temple
  • Priemer: 35 cm
  • Farba: Strieborná
  • Kód výrobcu: 17057
  • Hmotnosť produktu s obalom: 1,2 kg

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

45,68 € 42,02 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Panvica na wok 14 palcov z uhlíkovej ocele čínska 35 cm KK

Popis: Pavica na wok z karbónovej ocele 14 palcov (približne 35 cm) s okrúhlym dnom. Táto veľkosť panvice vám umožní pripraviť jedlo pre 4-5 osôb naraz.

Wok z uhlíkovej ocele je nepostrádateľným kuchynským nástrojom pre každého ázijského kulinárskeho majstra!

Vlastnosti: rýchlo sa zahreje na veľmi vysoké teploty. Vďaka vysokoteplotnému spracovaniu sa jedlá z woku pripravujú veľmi rýchlo a zdravo. Vďaka krátkej dobe vyprážania si pokrmy zachovajú svoju šťavnatosť a vôňu bez straty cenných nutričných hodnôt a vitamínov.

Grúhly a polkruhový tvar woku spôsobuje, že sa teplota šíri smerom nahor, kde je najvyššie v dolnej časti a v dolnej časti hory najnižšie. To je dosť dôležité, pretože kuchár dokáže šikovne manévrovať s panvicou a využívať všetky teplotné zóny. V praxi to vyzerá takto: na okrajoch môže byť predpražená zelenina a ostatné suroviny vyžadujúce vyššiu teplotu sa vyprážajú v strede, kde je teplota najvyššia. Miešanie ingrediencií pokrmu prehadzovaním a restovaním, t. j. vyprážanie pri veľmi vysokej teplote v kombinácii s intenzívnym miešaním - to je niečo, na čo čaká každý milovník orientálnej kuchyne pri čakaní na prvý wok!

Zbožňujeme sa „hádzať“ pri pohľade do ohňa a pri vyprážaní jedla! :)

Výhody použitia woku z čínskej uhlíkovej ocele:

  • rýchlosť prípravy jedla,
  • vysoká teplota vyprážania ,
  • možnosť vyprážania, varenia, dusenia a pary,
  • neuveriteľne chutné a šťavnaté jedlá,
  • zdravé jedlá bohaté na živiny a vitamíny,
  • kontakt jedla s ohňom – prirodzený proces spracovania,
  • neuveriteľná ázijská atmosféra, priamo z „street food“ v Pekingu alebo Šanghaji,
  • prestávka od každodennej prípravy jedál, ktoré tak dobre poznáme.

    Panvice z uhlíkovej ocele sa líšia od tých, ktoré poznáme – dosť výrazne.

    Poznáme panvice potiahnuté teflónom, ktoré, žiaľ, po dlhšom používaní strácajú svoje vlastnosti a teflón začne opadávať, čím je ďalšie používanie takejto panvice jednoducho nebezpečné.

    V prípade oceľovej panvice wok Toto nie je prípad wok na uhlie, pretože tradičný čínsky wok nie je pokrytý teflónom. Wok z uhlíkovej ocele sú pokryté uhlíkovým povlakom, ktorý vzniká pri procese „vypaľovania woku“, ktorý si popíšeme neskôr. Uhlíkový povlak je prírodný povlak vytvorený počas procesu spaľovania oleja na vyhrievanom povrchu panvice. Vďaka tomu sa vyprážané ingrediencie nelepia na povrch woku.

      Wok z uhlíkovej ocele nájdete najčastejšie vo viacerých verziách a veľkostiach.

        Wok z uhlíkovej ocele. b>

        Najčastejšie ide o woky s okrúhlym alebo plochým dnom. Všetky sú hlboké a tieto majú ďalšie sploštené dno. Woky s plochým dnom je možné umiestniť priamo na plynový sporák, ktorý nie je určený pre wok s okrúhlym dnom, a vyprážať produkty, ktoré vyžadujú rovný povrch. Oveľa lepšie sú však na praženicu woky s plným okrúhlym dnom.

          Sortiment zahŕňa aj špeciálne stabilizátory, ktoré uľahčujú stabilizáciu woku na plyne sporák a špeciálne plynové sporáky určené pre wok s okrúhlym dnom. Navyše všetko príslušenstvo, ako sú dlhé naberačky a špachtle, zabraňujú popáleniu pri intenzívnom mixovaní veľmi horúcich potravín. Bambusové kefy na čistenie woku, ktoré sa nedajú umývať saponátmi, ale iba horúcou vodou a bambusovou kefou alebo niečím podobným.

            Niečo viac o vyprážaní/varení metódy vo woku .

            • chao – vyprážanie za stáleho rýchleho miešania na malom množstve tuku.
            • zha – vyprážanie vo veľkom množstve rozohriateho tuku na dosť vysokú teplotu.
            • liu – vyprážanie na malom množstve tuku, ktorý sa neskôr odstráni a následné dusenie pokrmu v omáčke.
            • jin – na plocho- panvica s dnom, na miernom ohni, v malom množstve tuku, často po upečení.
            • bao – pri veľmi vysokej teplote.
            • shao – kombinácia predvarenia, obaľovania. a vyprážanie.
            • zheng – príprava pokrmov na pare (na tento spôsob potrebujete bambusový naparovač, ktorý nájdete aj v našom sortimente).

              Spôsoby vyprážania na tuku – horúce alebo teplé .

              V čínskej kuchyni pri príprave jedál vo woku existujú dva spôsoby vyprážaním na tuku. Môžete vyprážať v horúcom tuku - potom bude jedlo zhnednuté a chrumkavé a v teplom tuku - potom zostanú výrobky ľahké a jemné. Ľahšie jedlá Číňania považujú za zamatovejšie a vyberanejšie. Príprava jedla vo wokupoužitie tuku neznamená, že jedlá sú mastné - nič nemôže byť ďalej od pravdy! Naopak, po scedení sa pokrmy stanú chrumkavými a zároveň bohatými na živiny. Aj tí najnáročnejší gurmáni neodmietnu ochutnať wok jedlo – to je isté! :)

                Parenie, výhoda panvice z uhlíkovej ocele, ktorú vám ostatné panvice závidia!

                Áno, presne tak! Wok z uhlíkovej ocele možno použiť aj ako nádobu na naparovanie. Tzv parný hrniec alebo bambusový kôš, ďalší ázijský kuchynský nástroj, bez ktorého aziati nevstúpia do kuchyne. Nalejte do woku vodu, nechajte ju v pare a na steny woku položte košík naplnený vašou obľúbenou zeleninou a lahodným šťavnatým mäsom.

                  Vypaľovanie uhlíkovej ocele wok, je to naozaj také ťažké?

                  Pred prvým použitím panvy wok z uhlíkovej ocele ju musíte"vypáliť". Vypaľovanie na panvici wok je veľmi dôležité a jednoduché. Tento proces je veľmi dôležitý, pretože určí, ako dobre bude wok fungovať počas vyprážania. Dlhodobé používanie woku zachováva jeho uhlíkový povlak, ktorý vznikol pri prvom vypálení, aby sa jedlo pri vyprážaní nelepilo. Po každom použití ho treba riadne udržiavať (zľahka ho natrieť olejom).

                  Podrobné informácie o vypaľovaní a údržbe woku sú dodávané s wokom. Wok z uhlíkovej ocele je nezničiteľný, takže sa nemusíte báť, že by sa vám pri vypaľovaní niečo pokazilo alebo sa na wok počas dlhých mesiacov nepoužívania zaprášilo. Vždy ho môžete očistiť brúsnym papierom a začať celý proces odznova.

                  Kuchynské náradie na celý život!

                  Pozor! Wok s uhlíkovou oceľou nie je vhodný na indukčné, elektrické alebo keramické sporáky. Wok je vhodný na plynové sporáky.

                  Špecifikácia:

                  • priemer: 35cm,
                  • hĺbka: 10cm,
                  • li>
                  • hmotnosť: približne 1150 g,
                  • hrúbka steny: približne 0,8 mm.

                  PODOBNÉ PRODUKTY

                  • Sprostredkovanie tovaru z Poľska za skvelé ceny

                  • Rýchle doručenie tovaru priamo k vám

                  • 15 miliónov produktov na jednom mieste

                  • Najväčší výber tovaru z Poľska na trhu

                  • Doprava zadarmo (len v rámci SR)