Kváskový štartér do bulharského jogurtu (originál) 10 kapsúl.
Kváskový štartér do bulharského jogurtu (originál) 10 kapsúl.
Kód tovaru: 11197640726
- Značka: inny (GENESIS)
- Účel: Iné
- Produkt neobsahuje: Cukor, Lepok, GMO, Sójové bôby
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Je nám ľúto, ale v prípade denných teplôt 30 a viac stupňov alebo pod nulou negarantujeme objednávku cez Paczkomat na produkt vyžadujúci teplotný režim. Produkt neobsahuje žiadne pomocné látky ani umelé zahusťovadlá!!!
Kmene sú izolované z prírodných zdrojov a nie sú geneticky modifikované. Výskum na Harvardskej univerzite dokazuje, že kmeňLactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus G-LB-44 zabíja viac ako 99 % zlých baktérií v izolovanom prostredí vrátane tých, ktoré sú najčastejšie spojené s alimentárnymi chorobami, ako sú Listeria, E.coli, Salmonella a Shigella.
Pre vaše zdravie!
100 % prírodné:
- bez sacharózy
- bez maltodextrínu
- bez lepku
- bez GMO
- bez konzervačných látok
- bez sóje
Kvások GENESIS na domácu prípravu bulharského jogurtu – 10 kapsúl v balení.
Kvalita hotový výrobok závisí od kvality použitého mlieka. Ak je výsledok neuspokojivý, skúste iné mlieko.
1.POZOR! Ak mlieko obsahuje konzervačné látky, zabíja baktérie.
2. Ak je v hotovom výrobku vodnatá tekutina, môže to byť z dvoch dôvodov: buď ste ho fermentovali pri vysokej teplote, alebo mlieko obsahuje vodu, ale je to dobré znamenie a normálny jav, znamená to, že výrobok je prírodný a neobsahuje umelé zahusťovadlá ako maltodextrín alebo sacharózu :) Väčšinu tekutiny tvorí voda a srvátka, bohatá na bielkoviny a minerály.
https://youtu.be/ APgDrZHh0Zk
Zložky: Nie menej ako 1 mlrd (10⁹), živých buniek na gram:
- Lactobacillus bulgaricus
- Streptococcus thermophilus
Balenie: Krabička s 10 KAPSÚLAMI po 250 mg. Každá KAPSULA vystačí na fermentáciu až 2 litrov mlieka.
Spôsob prípravy:Uvarte až 2 litre mlieka. Nechajte 30 minút horúce, ochlaďte na 45 °C. Pridajte droždie z jednej kapsuly (kapsulu otvorte a vysypte jej obsah. Nepúšťajte celú kapsulu, pretože sa bude ťažko rozpúšťať), dobre premiešajte, kým sa nerozpustí a nalejte do vhodných nádob. Fermentované mlieko necháme bez miešania kvasiť pri 45°C 8 ÷ 10 hodín. Na udržanie teploty kysnutia použite jogurtovač alebo hrubostennú nádobu, ktorú umiestnite na teplé miesto (v rúre s teplotou nie vyššou ako 45 °C). Ak kvasenie prebieha večer, na druhý deň ráno sa mlieko zrazí.Uložte do chladničky bez miešania. Po vychladnutí na 10°C je jedlý. (Pred konzumáciou nezabudnite vychladnúť bez miešania).
Skladovanie kvasníc: Trvanlivosť závisí od správneho skladovania produktu: 2 roky pri teplote 0 až 10°C . 1 rok pri teplote do 20°C na suchom a tmavom mieste, mimo slnečného žiarenia.
Pôvod: Bulharsko
Generálny distribútor pre Poľsko: BIO INVEST s.c - zdravý život pre každého!
Dokázaný probiotický účinok Harvard Medical School
Klinicky testované v Univerzitnej nemocnici kráľovnej Joanny Sofie
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (do roku 1984 známy ako Lactobacillus bulgaricus) je jednou z baktérií používaných pri výrobe jogurtov. Prvýkrát ho identifikoval v roku 1905 bulharský lekár Stamen Grigorov. Baktéria sa živí laktózou a produkuje kyselinu mliečnu, vďaka ktorej sa mlieko skladuje.
Baktérie tvoriace jogurty sa voľne vyskytujú v bulharskej vegetácii. Predpokladá sa, že keď sa zvieratá pri pasení dostali do kontaktu s rastlinami, baktérie sa pri dojení nalepili na vemena zvierat, dostali sa do čerstvého mlieka a tak je možné získať jogurt.
Existuje dostatočný dôvod na to, aby prijať fakt, že jogurt vznikol v bulharských krajinách. Dokonca aj Herodotos napísal, že „ovčí jogurt je darom Trákov“. Výber špecifickej mikroflóry na jej fermentáciu prebieha už po stáročia.
Na svete existujú 3 druhy baktérií: dobré, zlé a neutrálne. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) existujú celkom 10 dobrých baktérií vrátane Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus, tieto baktérie sú rastlinného pôvodu a nie sú bežnými obyvateľmi ľudského tela.Iné baktérie ako bifido a acidophilus sa vyskytujú v ľudskom tele a ľudia sú na ne vo veľkej miere zvyknutí.
Hlavným procesom vzniku baktérií s dobrými vlastnosťami je adhézia, čím silnejšia je, tým silnejší je imunostimulátor. Lekári pracujúci s baktériami vedia, že Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus majú v porovnaní s inými laktobacilmi najsilnejšiu priľnavosť na hrubé črevo. Lactobacillus bulgaricus má navyše mimoriadne silné baktericídne a protirakovinové vlastnosti a odstraňuje toxíny z tela. To všetko robí Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus tak cennými pre ľudí a ich zdravie.priniesol svetovú slávu svetoznámemu bulharskému jogurtu.
PODOBNÉ PRODUKTY
Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks
Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …
-18%Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks
Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-16%Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…