EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry
Tovar bol pridaný do košíka.
EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry
Tovar bol pridaný do košíka.

EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry

EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry

Kód tovaru: 11603360983

  • Kód výrobcu: EKO Kyslé mlieko Sun and Food
  • Značka: Sun and Food
  • Účel: Pre jogurt
  • Obchodné meno: EKO Kyslé mlieko
  • Produkt neobsahuje: Cukor, Lepok, GMO
  • Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks27,25 € / ks
Pri kúpe 2 ks23,25 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks21,91 € / ks
28,98 € 27,25 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom < 6 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

EKO KYSELÉ MLIEKO

Mrazom sušené bakteriálne kultúry na výrobu domáceho kyslého mlieka

  • Jemná chuť a bakteriálne zloženie ho predurčujú pre deti.
  • Pretože baktérie štiepia laktázu, kyslomliečne mlieko je ľahšie stráviteľné a lepšie tolerované ako bežné mlieko a priaznivo pôsobí na črevnú flóru.
  • Poskytuje tiež mnoho prírodných, ľahko stráviteľných látok, medzi ktoré patria: aminokyseliny, vápnik, vitamíny skupiny B, K2 a ďalšie zložky potrebné pre rast a vývoj.

Cena je za1 ks. (Čistá hmotnosť: 4,9 g)

Spotrebujte do: 07-2024

1 vrecúško stačí na prípravu 1 litra kyslého mlieko. Ak dodržiavate odporúčania výrobcu a vykonávate pravidelné množenie v súlade s pokynmi, tento proces možno vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.

Charakteristika b>

  • Podporuje tráviace procesy a priaznivo pôsobí na peristaltiku čriev.
  • Vďaka obsahu živých baktérií a kyseliny mliečnej pomáha bojovať škodlivým baktériám a plesniam, obnovuje správnu bakteriálnu flóru tráviaceho traktu a jeho správne pH.
  • Obsahuje veľké množstvo vitamínov, vrátane: A, B2, B12, K2. Vitamín B₂ je typický vitamín mladosti. Vitamín B₂ sa podieľa na tvorbe červených krviniek a posilňuje nervový systém.
  • Obsahuje okrem iného: veľké množstvo organického vápnika. Vápnik sa podieľa na viac ako 300 reakciách prebiehajúcich v našom tele.
  • Má široké využitie aj v kozmetike - možno ho použiť napríklad na strie.
  • Môžete tiež z kyslého mlieka vyrábame syr, ktorý je vhodný na konzumné aj kozmetické účely.

Priaznivo pôsobí na tráviaci trakt:

  • zlepšuje trávenie a vstrebávanie potravy,
  • ovplyvňuje lepšiu peristaltiku čriev,
  • látky produkované baktériami, ako napr. kyselina mliečna bojuje proti škodlivým baktériám a plesniam,
  • zabraňuje infekciám a zápalom,

Ako nutrične hodnotný produkt je zároveň ľahko stráviteľný a ľahko vstrebateľný .

Domáce produkty nepodliehajú priemyselnému spracovaniu, takže baktérie, ktoré obsahujú, sú živé a priaznivo pôsobia na náš organizmus.

Produkt má:

  • CERTIFIKÁT PL-EKO-02, POĽNOHOSPODÁRSTVO EÚ/NON-EU
  • Výrobok je v súlade so smernicou EÚ 1829/2003 a 1830/2003 Európskeho parlamentu a Rady z 22/09/2003

Obsahuje bakteriálne kultúry:

  • Lactococcus lactis
  • Lactococcus cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
  • Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Neobsahuje:

  • Neobsahuje ani stopové množstvá alergénov
  • Geneticky modifikované prísady
  • li>
  • cukor, zahusťovadlá, lepok alebo akékoľvek chemické prísady
  • lepkové výrobky (obilniny), vajcia, ryby, sója, arašidy, zeler, horčica (horčica), sezam, oxid siričitý a disulfid, kôrovce, mäkkýše, vlčí bôb.
  • Naše bakteriálne kultúry boli na medzinárodnom trhu uznané ako bezpečné na konzumáciu.

    AKO ZAČAŤ JOGURTOVOU TERAPII?

    • Jogurtovú terapiu začíname L+ jogurtom.
    • Vďaka baktériám to obsahuje, obnovuje sa normálna bakteriálna flóra tráviaceho traktu.
    • Acidophilus je obzvlášť dôležitý, pretože podporuje liečbu gastrointestinálnych ochorení spôsobených Helicobacter pylori.
    • Po 14 dňoch sme pridať kyslé mlieko.
    • Ráno naďalej pijeme L+ jogurt a naobed kyslé mlieko večer.

    Prítomnosť živých baktérií a látky, ktoré produkujú, vrátane: kyselina mliečna podporuje regeneráciu správnej bakteriálnej flóry tráviaceho traktu, zlepšuje trávenie a metabolizmus.

    • Reguluje činnosť tráviaceho traktu,
    • Zabraňuje rozvoj škodlivých mikroorganizmov v tráviacom trakte, prevencia hnačky a podpora imunitného systému.
    • Posilňuje kosti zvýšeným vstrebávaním vápnika a fosforu.
    • Znižuje príznaky intolerancie laktózy.

    AKO PRIPRAVIŤ BIO DOMÁCE KYSELÉ MLIEKO

    Najlepšie je použiť plnotučné kravské mlieko, kozie mlieko (nie UHT typ) alebo napr. rastlinný nápoj (mandľový, sójový, ovsený).

    Pripravte si :

    • Litrovú nádobu (najlepšie sterilizovanú) s pevným uzáverom.
    • Vrecúško s kultúrami kyslomliečnych baktérií.
    • Liter mlieka alebo rastlinného nápoja
    1. Mlieko zohrejte na 42° (platí pre pasterizované mlieko z obchodu). Čerstvé mlieko zohrejeme na 80°C, aby sme zabili cudzie baktérie (na povrchu mlieka sa objaví prvá šupka).
    2. Mlieko nalejeme do nádoby (napr. do sklenenej nádoby) a ochladíme na 42°C .
    3. li>
    4. Otvorte vrecúško s baktériami, nalejte ho do mlieka a jemne premiešajte. Nádobu pevne uzavrite. Vlejeme baktériemlieko, ktoré má 42°C! Baktérie umierajú pri vyšších teplotách. Na meranie teploty môžete použiť špeciálny teplomer. Môžete si ho kúpiť tu.
    5. Necháme ho kvasiť 8 až 16 hodín pri teplote asi 42°C, kým nedosiahne príslušnú hustú konzistenciu. Zvyčajne to trvá približne 12 hodín.

    Na udržanie teploty 42°C môžeme zaváraciu nádobu vložiť do hrnca s veľmi teplou vodou siahajúcou pod úroveň uzáveru ( samozrejme, vodu treba z času na čas vymeniť, aby sa zohriala). Nádobu môžeme tiež vložiť do mierne predhriatej rúry alebo ju zabaliť do deky.

    Pozor!

    Ak dôjde k prvému násobeniu nefunguje, mozes si mlieko nechat.do 24 hod. Po 12 hodinách skontrolujeme, či je kyslé mlieko hotové - ak nič nevyteká, celé zohrejeme (v rúre alebo v hrnci s teplou vodou) a opäť odstavíme na ďalších maximálne 12 hodín. na množenie.

    ĎALŠIE NÁSOBENIE

    Nasledujúce množenie je najlepšie vykonať počas prvých 3 dní a najneskôr do 7 dní od výroby predchádzajúci výrobok (čím je kvások starší, tým horšie sa množí).

    Na každý liter novo pripraveného mlieka/rastlinného nápoja (podľa bodov 1 a 2) pridáme 4 polievkové lyžice vopred pripraveného výrobku a postupujte presne ako pri prvom množení.

    Ak sa budete riadiť odporúčaniami výrobcu a budete vykonávať pravidelné množenie v súlade s návodom, je možné tento proces vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.

    Namnožený produkt je možné uchovávať v chladničke až 7 dní, vo vrecúšku podľa dátumu spotreby (vrecúško treba uchovávať aj v chladničke).

    PRÍPRAVA VEGANSKÉHO KYSELÉHO MLIEKA Z RASTLINNÉHO NÁPOJE

    V prípade rastlinných nápojov postupujte nasledovne so všeobecnými pokynmi na množenie baktérií, no musíme pamätať na dve dôležité veci:

    1. Rastlinné mlieka neobsahujú laktózu, ktorou sa baktérie živia. Na 1 liter nápoja preto pridajte polievkovú lyžicu cukru (stévia, xylitol nezaberie!). Počas procesu fermentácie cukor „zožerú“ baktérie. Pred zahriatím nápoja pridajte cukor, aby sa dobre rozpustil.
    2. Jogurty z rastlinných nápojov sú dosť tekuté, preto pridajte 1 čajovú lyžičku agar-agaru na 1 liter nápoja, aby bola konzistencia jogurtu hustejšie.

    Po vykysnutí odoberieme vrchnák a uložíme do chladničky.

    Takto pripravený výrobok je vhodný na konzumáciu, ale je aj zdrojom baktérie na ďalšie množenie.

    Ste vítaní aj na ďalších aukciách :)

    kde nájdete doplnky stravy a potravinové produkty s detoxikačnými alebo čistiacimi vlastnosťami, ktoré mám ja osobne skontrolované.

    PODOBNÉ PRODUKTY

    -29%
    Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g

    Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g

    Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…

    19,02 € od 8,17 €
    Skladom > 20 ks
    Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks

    Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks

    Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …

    od 8,17 €
    Skladom > 20 ks
    -18%
    Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim

    Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim

    Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…

    16,47 € od 8,17 €
    Skladom > 20 ks
    -16%
    Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks

    Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks

    Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…

    16,08 € od 8,17 €
    Skladom > 20 ks
    Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks

    Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks

    Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…

    od 10,23 €
    Skladom < 6 ks
    Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks

    Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks

    Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…

    od 10,26 €
    Skladom < 6 ks
    Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…

    od 10,28 €
    Skladom < 6 ks
    -8%
    Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks

    Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks

    Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…

    16,97 € od 10,28 €
    Skladom < 6 ks
    -16%
    Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…

    18,58 € od 10,28 €
    Skladom < 6 ks
    -8%
    Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks

    Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…

    16,97 € od 10,28 €
    Skladom < 6 ks