EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry
EKO Kyslé mlieko Sun and Food živé bakteriálne kultúry
Kód tovaru: 11603360983
- Kód výrobcu: EKO Kyslé mlieko Sun and Food
- Značka: Sun and Food
- Účel: Pre jogurt
- Obchodné meno: EKO Kyslé mlieko
- Produkt neobsahuje: Cukor, Lepok, GMO
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Mrazom sušené bakteriálne kultúry na výrobu domáceho kyslého mlieka
- Jemná chuť a bakteriálne zloženie ho predurčujú pre deti.
- Pretože baktérie štiepia laktázu, kyslomliečne mlieko je ľahšie stráviteľné a lepšie tolerované ako bežné mlieko a priaznivo pôsobí na črevnú flóru.
- Poskytuje tiež mnoho prírodných, ľahko stráviteľných látok, medzi ktoré patria: aminokyseliny, vápnik, vitamíny skupiny B, K2 a ďalšie zložky potrebné pre rast a vývoj.
Cena je za1 ks. (Čistá hmotnosť: 4,9 g)
Spotrebujte do: 07-2024
1 vrecúško stačí na prípravu 1 litra kyslého mlieko. Ak dodržiavate odporúčania výrobcu a vykonávate pravidelné množenie v súlade s pokynmi, tento proces možno vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.
Charakteristika b>
- Podporuje tráviace procesy a priaznivo pôsobí na peristaltiku čriev.
- Vďaka obsahu živých baktérií a kyseliny mliečnej pomáha bojovať škodlivým baktériám a plesniam, obnovuje správnu bakteriálnu flóru tráviaceho traktu a jeho správne pH.
- Obsahuje veľké množstvo vitamínov, vrátane: A, B2, B12, K2. Vitamín B₂ je typický vitamín mladosti. Vitamín B₂ sa podieľa na tvorbe červených krviniek a posilňuje nervový systém.
- Obsahuje okrem iného: veľké množstvo organického vápnika. Vápnik sa podieľa na viac ako 300 reakciách prebiehajúcich v našom tele.
- Má široké využitie aj v kozmetike - možno ho použiť napríklad na strie.
- Môžete tiež z kyslého mlieka vyrábame syr, ktorý je vhodný na konzumné aj kozmetické účely.
Priaznivo pôsobí na tráviaci trakt:
- zlepšuje trávenie a vstrebávanie potravy,
- ovplyvňuje lepšiu peristaltiku čriev,
- látky produkované baktériami, ako napr. kyselina mliečna bojuje proti škodlivým baktériám a plesniam,
- zabraňuje infekciám a zápalom,
Ako nutrične hodnotný produkt je zároveň ľahko stráviteľný a ľahko vstrebateľný .
Domáce produkty nepodliehajú priemyselnému spracovaniu, takže baktérie, ktoré obsahujú, sú živé a priaznivo pôsobia na náš organizmus.
Produkt má:
- CERTIFIKÁT PL-EKO-02, POĽNOHOSPODÁRSTVO EÚ/NON-EU
- Výrobok je v súlade so smernicou EÚ 1829/2003 a 1830/2003 Európskeho parlamentu a Rady z 22/09/2003
Obsahuje bakteriálne kultúry:
- Lactococcus lactis
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Neobsahuje:
- Neobsahuje ani stopové množstvá alergénov
- Geneticky modifikované prísady
Naše bakteriálne kultúry boli na medzinárodnom trhu uznané ako bezpečné na konzumáciu.
AKO ZAČAŤ JOGURTOVOU TERAPII?
- Jogurtovú terapiu začíname L+ jogurtom.
- Vďaka baktériám to obsahuje, obnovuje sa normálna bakteriálna flóra tráviaceho traktu.
- Acidophilus je obzvlášť dôležitý, pretože podporuje liečbu gastrointestinálnych ochorení spôsobených Helicobacter pylori.
- Po 14 dňoch sme pridať kyslé mlieko.
- Ráno naďalej pijeme L+ jogurt a naobed kyslé mlieko večer.
Prítomnosť živých baktérií a látky, ktoré produkujú, vrátane: kyselina mliečna podporuje regeneráciu správnej bakteriálnej flóry tráviaceho traktu, zlepšuje trávenie a metabolizmus.
- Reguluje činnosť tráviaceho traktu,
- Zabraňuje rozvoj škodlivých mikroorganizmov v tráviacom trakte, prevencia hnačky a podpora imunitného systému.
- Posilňuje kosti zvýšeným vstrebávaním vápnika a fosforu.
- Znižuje príznaky intolerancie laktózy.
AKO PRIPRAVIŤ BIO DOMÁCE KYSELÉ MLIEKO
Najlepšie je použiť plnotučné kravské mlieko, kozie mlieko (nie UHT typ) alebo napr. rastlinný nápoj (mandľový, sójový, ovsený).
Pripravte si :
- Litrovú nádobu (najlepšie sterilizovanú) s pevným uzáverom.
- Vrecúško s kultúrami kyslomliečnych baktérií.
- Liter mlieka alebo rastlinného nápoja
- Mlieko zohrejte na 42° (platí pre pasterizované mlieko z obchodu). Čerstvé mlieko zohrejeme na 80°C, aby sme zabili cudzie baktérie (na povrchu mlieka sa objaví prvá šupka).
- Mlieko nalejeme do nádoby (napr. do sklenenej nádoby) a ochladíme na 42°C .
- li>
- Otvorte vrecúško s baktériami, nalejte ho do mlieka a jemne premiešajte. Nádobu pevne uzavrite. Vlejeme baktériemlieko, ktoré má 42°C! Baktérie umierajú pri vyšších teplotách. Na meranie teploty môžete použiť špeciálny teplomer. Môžete si ho kúpiť tu.
- Necháme ho kvasiť 8 až 16 hodín pri teplote asi 42°C, kým nedosiahne príslušnú hustú konzistenciu. Zvyčajne to trvá približne 12 hodín.
Na udržanie teploty 42°C môžeme zaváraciu nádobu vložiť do hrnca s veľmi teplou vodou siahajúcou pod úroveň uzáveru ( samozrejme, vodu treba z času na čas vymeniť, aby sa zohriala). Nádobu môžeme tiež vložiť do mierne predhriatej rúry alebo ju zabaliť do deky.
Pozor!
Ak dôjde k prvému násobeniu nefunguje, mozes si mlieko nechat.do 24 hod. Po 12 hodinách skontrolujeme, či je kyslé mlieko hotové - ak nič nevyteká, celé zohrejeme (v rúre alebo v hrnci s teplou vodou) a opäť odstavíme na ďalších maximálne 12 hodín. na množenie.
ĎALŠIE NÁSOBENIE
Nasledujúce množenie je najlepšie vykonať počas prvých 3 dní a najneskôr do 7 dní od výroby predchádzajúci výrobok (čím je kvások starší, tým horšie sa množí).
Na každý liter novo pripraveného mlieka/rastlinného nápoja (podľa bodov 1 a 2) pridáme 4 polievkové lyžice vopred pripraveného výrobku a postupujte presne ako pri prvom množení.
Ak sa budete riadiť odporúčaniami výrobcu a budete vykonávať pravidelné množenie v súlade s návodom, je možné tento proces vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.
Namnožený produkt je možné uchovávať v chladničke až 7 dní, vo vrecúšku podľa dátumu spotreby (vrecúško treba uchovávať aj v chladničke).
PRÍPRAVA VEGANSKÉHO KYSELÉHO MLIEKA Z RASTLINNÉHO NÁPOJE
V prípade rastlinných nápojov postupujte nasledovne so všeobecnými pokynmi na množenie baktérií, no musíme pamätať na dve dôležité veci:
- Rastlinné mlieka neobsahujú laktózu, ktorou sa baktérie živia. Na 1 liter nápoja preto pridajte polievkovú lyžicu cukru (stévia, xylitol nezaberie!). Počas procesu fermentácie cukor „zožerú“ baktérie. Pred zahriatím nápoja pridajte cukor, aby sa dobre rozpustil.
- Jogurty z rastlinných nápojov sú dosť tekuté, preto pridajte 1 čajovú lyžičku agar-agaru na 1 liter nápoja, aby bola konzistencia jogurtu hustejšie.
Po vykysnutí odoberieme vrchnák a uložíme do chladničky.
Takto pripravený výrobok je vhodný na konzumáciu, ale je aj zdrojom baktérie na ďalšie množenie.
Ste vítaní aj na ďalších aukciách :)
kde nájdete doplnky stravy a potravinové produkty s detoxikačnými alebo čistiacimi vlastnosťami, ktoré mám ja osobne skontrolované.
PODOBNÉ PRODUKTY
Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks
Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …
-18%Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks
Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-16%Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…