Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Kód tovaru: 13219671136
- Kód výrobcu: 411242
- Značka: Browin
- Účel: K syru
- Obchodné meno: Bakteriálne kultúry pre syr gouda
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Značka: Browin
Kód produktu: 411242
Dokonale vybraná zmes baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní vyrobiť lahodný domáci syr typu gouda, ktorý je skvelým základom zdravej výživy vrátane bezlepkovky. Vďaka použitiu lyofilizácie - špeciálnej metódy sušenia, ktorá je jednou z najdokonalejších metód konzervácie potravín, si tieto kultúry zachovávajú svoj plný potenciál po dlhú dobu.
Dôležité vlastnosti:
- Na 50 l mlieka
- Na syr Gouda
Zloženie: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktóza
Čistá hmotnosť: cca 3,5 g
Hmotnosť bakteriálnych kultúr sa môže líšiť v závislosti od o ich činnosti.
Ako na to použitie :
V prípade čerstvého mlieka "od kravičky" sa odporúča pasterizovať ho pri teplote cca 65 stupňov C po dobu 30 minút .
Do hrnca nalejte 6 l mlieka a zohrejte ho na 33°C. Odmerajte približne 0,5 g baktérií a rozpustite v pohári s malým množstvom vlažnej vody. Všetko pridáme do mlieka a dôkladne premiešame. Nechajte prikryté asi hodinu. Po uplynutí tejto doby - ak ste použili kupované nízkopasterizované mlieko - pridajte asi 1 g sypkého chloridu vápenatého, potom zohrejte mlieko na 38°C a pridajte asi 0,6 g sušeného syridla rozpusteného v pohári vlažnej vody. Všetko premiešame. Vypnite kúrenie. Asi po 50 minútach tvaroh nakrájame na 1-2 cm kocky a jemne premiešame. Nechajte 10-15 minút, aby sa oddelila srvátka. Po uplynutí tejto doby zlejte približne 20-30% srvátky a nahraďte ju vodou s teplotou približne 30-35°C. Výsledné zrno potom za stáleho miešania zahrievajte na 40-45°C 20-30 minút, kým nie je dostatočne pružné, aby sa v ruke pod tlakom zlepilo. Srvátku zlejte po úroveň zŕn, potom ich preložte na gázu a vložte do lisu na syr. Výsledný syr nechajte asi 12 hodín pri izbovej teplote, z času na čas ho otočte a stlačte v lise. Po uplynutí tejto doby syr vyberte, vložte do slaného nálevu (0,5 l vody + 0,5 l srvátky + 180 g soli) a nechajte 8 hodín. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na syrovú podložku a nechajte ho sušiť pri izbovej teplote 24 hodín, pričom ho každých pár hodín otočte. Syr skladujte v chladničke. Po vytvorení šupky ju ochráňte náterom alebo syrovým voskom. Syr nechajte zrieť minimálne 4 týždne pri teplote 8-12°C.
PODOBNÉ PRODUKTY
Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks
Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …
-18%Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks
Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-16%Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…