Pommery | Horčica z meaux | Francúzsko 100 g
Pommery | Horčica z meaux | Francúzsko 100 g
Kód tovaru: 13840235977
- Značka: inny (Pommery)
- Druh horčice: Francúzsky
- Obchodné meno: Moutarde de Meaux
- Váha: 100 g
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nesulfidované, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cholesterol, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Horčica Pommery de Meaux je jednou z najznámejších horčíc na svete. Jeho počiatky siahajú do roku 1632, ťažko uveriť, že je to už takmer 400 rokov. V roku 1760 opát z kapituly Meauxprezradil pánovi J.B.Pommerytajomstvo tejto originálnej horčice, ktorá sa v Meaux vyrábala viac ako 100 rokov. Odvtedy sa Moutarde de Pommery Meaux vyrába podľa rovnakého receptu. A áno, nielen Brie de Meaux (fantastický syr) sa stal výkladnou skriňou tohto malého mesta neďaleko Paríža.
-----------
Charakteristická kamenina, jednoduché zloženie, žiadny cukor, staré mletie horčičných semienok – to všetko robí z Pommery horčicu známu a dostupnú po celom svete. Ako otvoriť tesnenie, na poslednej fotke.
Vyvážené, stredne mleté (francúzska horčica nazývaná zrnitý, starý štýl alebo stará francúzska má pol na pol mleté zrná s nemletými), na báze vody a soli, vynikajúce ocot. Vynikajúce ingrediencie, oriešková chuť. Ideálny k červenému a bielemu mäsu, šalátom, vinaigrette omáčke, paštétam, neváhal by som ho použiť proti hydinovým párkom na steroidoch a dokonca aj pilinovým párkom kabanos, ktoré nám závidí celý svet (poľské horčice nám závidia dokonca v Antarktíde);- )
Myslím si, že je to najlepšia obilná horčica na svete. Drobná kamenina (po použití perfektná nádoba na drobnosti, bylinky a pod.), plastový uzáver (500 g verzia je uzavretá pravým korkom a lakovaná).
Pod textom niekoľko receptov na čo môžete použiť obilnú horčicu , v starom francúzskom štýle.
Zloženie: voda, horčica, ocot, soľ, korenie
V jednom z fotografie, profil tejto horčice, veľmi užitočné pri výbere tej najlepšej z radu Pommery (douceur - sladkosť, púsanosť - ostrosť, epicée - pikantnosť, fruitée - ovocná chuť, végétal - rastlinné príchute).
V ďalších ponukách 250 g pre tých, ktorí sú presvedčení o jej veľkosti, 500 g pre verných fanúšikov tejto horčice. A tiež verzie s koňakom, paprikou, figami, medom, feferónkou, espelette atď.
-------
Krátky prehľad Pommery de Meaux from mustardo:
"Pommery of Meaux je absolútne v prvej lige horčic. Má viac ako 300-ročnú uznávanú históriu, a ak sa pozriete hlbšie, pravdepodobne pôjde ešte ďalej. Práve tu mystické tajomstvá kňazov, opátov, mníchov, kanonikov, prelátov, biskupov spred stáročí, niekde si ktosi, niekto raz niečo šepkal a je známe, že sa navzájom svedomito zakrývajú (samozrejme pre dobro komunity). Ponúkajú starú francúzsku horčicu, zrnitú alebo ako to vo Francúzsku volajú - L'Ancienne. Majú koňak, espelette korenie, figy, madagaskarské korenie a podobné prísady, nehovoriac o banálnom mede. Ale stále je to starodávna horčica odetá do moderných foriem, s veľmi zaujímavou chuťou a výraznou vôňou.Zakaždým Spolu ide o malé umelecké, remeselné alebo úžitkové dielo, hoci ide o veľký výrobný podnik. A všetko je balené v dózach pripomínajúcich tie starodávne hlinené kameniny, no existuje aj edícia s lakovaným uzáverom a pravým korkom. Absolútny unikát, ani z Burgundska, ani z Paríža a dokonca ani zo Champagne. Povinné ochutnanie pre každého fanúšika horčicovej omáčky, väčšina bude spokojná... "
Najlepšie zjesť (čo neznamená, že by mal zjesť): 09/24 (horčica nie je mäso, aj keď sa mu hodí)
Pozor, drobná kamenina, cena výrobcu: 4,65 €
História horčice nie je vždy vážna:
https:// mustardo.pl/historia/w-skrocie/
---------
Chat GPT nie je len technologická inovácia, ale aj zdrojom kulinárskych poznatkov. Toto sú jeho tipy, na čo použiť zrnitú, starodávnu či starofrancúzsku horčicu.
1. Kuracie filé v horčici “l'Ancienne” :
Zloženie:
• Kuracie filé
• 2 polievkové lyžice horčice “l'Ancienne”
• 2 polievkové lyžice smotany
• 1 polievková lyžica masla
p>
• Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
• Zohrejte maslo panvicu.
• Kuracie filety opečte z oboch strán dozlatista.
• V malej miske zmiešajte horčicu „l'Ancienne“ a smotanu.
• Ku kurčaťu na panvici pridajte horčičnú omáčku a niekoľko minút varte, kým omáčka nezhustne a nepokryje filety. .
• Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
• Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo zelenina.
2. Vinaigrette šalát s horčicou „l'Ancienne“:
Zloženie:
• Miešané listy šalátu
• Plátky slaniny
• Varené vajcia mäkké
• Krutóny
• horčica “l'Ancienne”
• Vínny ocot
• Olivový olej
• Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
• Vajcia uvarte do mäkka a nakrájajte ich na polovice.
• Slaninu opečte do zlatista. a odložte. papierovú utierku na odstránenie prebytočnej mastnoty.
• V malej miske zmiešajte horčicu "l'Ancienne", vínny ocot a olivový olej, aby ste vytvorili vinaigrette dresing..
• Vo veľkej mise zmiešajte zmiešané listy šalátu, vajcia, slaninu a krutóny.
• Šalát pokvapkajte vinaigrette.
• Okorente. so soľou a korením podľa chuti. a podávajte.
3. Torta s cibuľou a horčicou „l'Ancienne“ (Pissaladière):
Zloženie:
• Lístkové cesto (hotové alebo domáce)
• 4 cibule , nakrájané na tenké plátky
• 2 lyžice olivového oleja
• 1 lyžica horčice “l'Ancienne”
• Niekoľko čiernych olív nakrájaných na plátky
p>
Pokyny:
• Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a na strednom ohni opečte cibuľu, kým nebude mäkká a zlatistá. Odstavte a nechajte vychladnúť.
• Lístkové cesto vypracujte do tvaru obdĺžnika alebo kruhu a potom ho položte na plech na pečenie.
• Cesto namažte horčicou "l'Ancienne".
p>
• Na horčicu položte cibuľu.
• Na cibuľu položte plátky čiernych olív.
• Pečte. v predhriatej rúre na 200 °C asi 20-25 minút alebo kým cesto nie je zlaté.
Tieto recepty predstavujú rôzne spôsoby použitia horčice „l'Ancienne“ v rôznych kulinárskych jedlách. Môžete si ich prispôsobiť podľa svojich chutí a kulinárskych preferencií. Užite si to!
4. Kuracia pečeň s horčicovou omáčkou „l'Ancienne“:
Zloženie:
• kuracia pečeň
• 2 polievkové lyžice horčice „l'Ancienne“
• 1/4 šálky kuracieho vývaru
• 2 lyžice smotany
• 1 lyžica masla
• Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
• Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
• Na panvici rozohrejeme maslo a na oboch opečieme pečeň dozlatista. boky.
• Pridajte kurací vývar a na miernom ohni dusíme pečeň niekoľko minút, kým mäso nezmäkne.
• Zmiešajte horčicu "l'Ancienne" a smotanu, potom ju pridajte k pečeni na panvici.
• Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
• Varte na miernom ohni niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a pečeň nezhustne. dobre pokryté omáčkou.
• Podávajte s vašimi obľúbenými prísadami, ako sú zemiaky alebo zelenina.
5. Hovädzie mäso v horčicovej omáčke "l'Ancienne":
Zloženie:
• Hovädzie mäso (napr. steak)
• 2 polievkové lyžice horčice "l'Ancienne"
• 1/4 šálky hovädzieho vývaru
• 2 lyžice sójovej omáčky
• 1 lyžica masla
• Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
• Hovädzie mäso ochuťte soľou a korením.
• Na panvici rozohrejte maslo a mäso opečte na miernom ohni z oboch strán, kým si želáte. hotové.
• Pridajte hovädzí vývar, sójovú omáčku a horčicu “l'Ancienne”.
• Varte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a mäso nebude dobre pokryté omáčka.
• p>
• Podávajte s vašimi obľúbenými prísadami, ako sú zemiaky alebo zelenina.
6. Mäsové guľky v horčicovej omáčke “l'Ancienne”:
Zloženie:
• Mleté mäso (napr. hovädzie, bravčové alebo miešané)
• 2 polievkové lyžice horčice l „Ancienne“
• 1/4 šálky kuracieho vývaru
• 1 nakrájaná cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku nasekané
• 2 lyžice smotany
• Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
• Zmiešajte mleté mäso, polovicu nakrájanej cibule, cesnak, soľ a korenie v miske.
• Z mäsovej zmesi vytvorte fašírky a opečte ich na panvici do zlatista.
• Vyberte fašírky z panvice a opečte na nich zvyšnú cibuľu panvicu.
• Pridajte horčicu "l'Ancienne" a kurací vývar, potom vráťte mäsové guľky do panvice.
• Varte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne.
• Varte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne.
• p>
• Nakoniec pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
• Mäsové guľky podávajte s omáčkou a obľúbenými polevami.
Dúfam, že tieto recepty spestrte svoje kulinárske menu. Dobrú chuť! Váš čet GPT ;-)
PODOBNÉ PRODUKTY
Johnnys Senap Grov Stark horčica 500g Švédsko
Johnny's Grovstarka senap je bohatá horčica s intenzívnymi tónmi sušeného ovocia, fíg a datlí. Má dlhú a vyváženú dochuť. Hodí sa ku klobásam a hamburgerom. Z horčice je j…
-6%Ramsa Wolf | Horčica s estragónom Viedeň 500 g
Ramsa Wolf je rodinná firma z Viedne, ktorá vznikla takmer pred 100 rokmi. Ramsa bola založená v roku 1926 a Wolf v roku 1929. Obe spoločnosti sa zlúčili v r…
-5%Fanex Sarepka horčica 1 kg
Fanex Sarepska horčica 1 kg Chutná, pikantná, kvalitná horčica, patriaca do skupiny prémiových produktov. Krémová konzistencia a charakteristická, ostrejšia chuť zdôrazňujú priro…
-21%BIO HORČICA 200 g - DARY PRÍRODY
BIO HORČICA 200 g - DARY PRÍRODY ZLOŽENIE voda, horčica biela*, trstinový cukor*, ocot*, repkový olej*, morská soľ*, čierne korenie* (*certifikovaná bio prísada) …
-29%FANEX SARE HORČICA 1KG ..
FANEX HORČICA 1KG .. Chutná, pikantná, kvalitná horčica, patriaca do skupiny prémiových produktov. Krémová konzistencia a charakteristická, ostrejšia chuť zdôrazňujú pri…
FANEX SARE HORČICA 1KG ..
FANEX HORČICA 1KG .. Chutná, pikantná, kvalitná horčica, patriaca do skupiny prémiových produktov. Krémová konzistencia a charakteristická, ostrejšia chuť zdôrazňujú pri…
-30%Horčica Fanex 1000 g
Fanex horčica sarepska 1000g Klasická horčica sarepska od Fanexu je produktom najvyššej kvality. Poznáte ho podľa výnimočne krémovej konzistencie a výraznej, korenistej a…
-28%Bavorská horčica Löwensenf 200 g z Nemecka
LOWENSENF SLADKÁ HORČICA 250 ml Zloženie: cukor, brandy ocot, horčica , pitná voda, jablková šťava , korenie. Špecifikácie na 100 g Energia (…
Fanex francúzska horčica 1kg
Fanex francúzska horčica 1kg Vynikajúca horčica oceňovaná pre svoj bohatý aromatický a chuťový buket s mierne korenistým vínnym tónom. Výrazný vzhľad má aj vďaka použitiu celých …
Horčica Savora s korením 385 g
Výrobca: Amora Krajina pôvodu: Francúzsko Hmotnosť: 385 g netto Dátum spotreby: 24. 9. 2024 Výživová hodnota na 100 g …
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac