EKO Lyofilizované baktérie z kyslého mlieka Sun a F
EKO Lyofilizované baktérie z kyslého mlieka Sun a F
Kód tovaru: 14528386388
- Značka: Sun and Food
- Účel: Iné
- Ďalšie vlastnosti: Ekologické
- Certifikát: Certifikát ekologickej výroby EÚ
- Produkt neobsahuje: Cukor
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
ECO Lyofilizované baktérie z kyslého mlieka Sun and Food
NOVINKA VO VÝŽIVOVEJ OŠETROVANÍ
aktuálny dátum spotreby je 07/2024
Kyslé mlieko - baktérie na množeniepôvodná receptúra Dr. Kempistu
Odporúčané pre deti
Jemná chuť a bakteriálna zložením sa odporúča pre deti.
Obsahuje bakteriálne kultúry:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris
Odporúčané:
- ako súčasť každodennej stravy dieťaťa
- počas a po liečbe antibiotikami
- pre tehotné ženy (striedajte s L+ jogurtom)
- na posilnenie imunity
- pri problémoch s trávením a vstrebávaním potravy
Byť nutrične produkt vysokej hodnoty , je zároveň ľahko stráviteľný a ľahko
vstrebateľný.
Z 1 vrecúška získame 1 liter kefíru.
Produkt na viacnásobné množenie.
Ak dodržiavate odporúčania výrobcu a vykonávate pravidelné množenie
podľa pokynov, tento proces môže byť vykonávané niekoľko (až 6) mesiacov.
Kyslé mlieko priaznivo pôsobí na tráviaci trakt.Na domáce produkty sa nevzťahuje priemyselné spracovanie, preto baktérie, ktoré obsahujú, sú živé a priaznivo pôsobia na náš organizmus.
Skvele chutia samostatne aj v kombinácii s ovocím, obilninami a
inými prísadami.
Vzhľadom na to, že baktérie rozkladajú laktózu, výrobok môžu konzumovať ľudia s intoleranciou laktózy.
Bez:
lepkových produktov ( obilniny), vajcia, ryby, sójové bôby, arašidy, zeler, horčica
(horčica), sezam, oxid siričitý a disulfid, kôrovce, mäkkýše, vlčí bôb.
Podľa Dr. Jadwiga Kempisty, najlepšie účinky pre náš tráviaci systém dosiahneme každodennou konzumáciou: 1 pohára jogurtu ráno, 1 pohára kefíru na poludnie a večer.
b>
VÝROBA:
Najlepšie je použiť plnotučné kravské, kozie alebo semenné mlieko, nie
UHT.
- Zahrejte 1 liter mlieka na 80 °C, aby ste zabili cudzie baktérie.
- Na povrchu mlieka sa objaví prvá šupka. Ak použijeme pasterizované mlieko alebo obilné mlieko, zohrejeme ho len na 42°
- Mlieko nalejeme do nádoby a ochladíme na cca 42°C.
DÔLEŽITÉ: nádoba musí mať tesné veko!!
- Až teraz otvoríme vrecúško s baktériami a nalejeme ho do mlieka,
li>
premiešajte a nádobu pevne uzavrite.
- Nechajte kvasiť až 16 hodín pri teplote asi 42 °C. °C.
- Počkajte, kým sa nedosiahne príslušná hustá konzistencia. Najlepšie je skontrolovať po 12
hodinách.
- Keď uvidíte, že sa jogurt ešte nevytvoril, zohrejte ho. Potom
odložte ďalšiu hodinu na rozmnoženie.
- Nádobu môžeme vložiť do hrnca s veľmi teplou vodou alebo vyhriatou
rúra.
Môžete ho zabaliť aj do deky.
- Netraste nádobou!
Pozor!
Prvé násobenie môže trvať až 24 hodín. Po 12 hodinách
skontrolujte, čo sa deje, a v prípade potreby ho zohrejte.
- Po vykysnutí odstráňte veko a uskladnite v chladničke.
ĎALŠIE NÁSOBENIE:
Ďalšie násobenie urobíme do 3 dní. Najneskôr do 7 dní.
Čím je kvások starší, tým horšie sa množí.
Na každý liter novo pripraveného mlieka pridáme 4 polievkové lyžice kvásku.
Množíme rovnakým spôsobom.
Množenie môžeme opakovať mnohokrát, aj kvantitatívne.
Množíme, kým výrobok nestratí svoje vlastnosti.
To znamená, že musíte naočkovať novú kultúru baktérií.
Namnožený produkt skladujte v chladničke až 7 dní.
Vrecúško s baktérie by sa tiež mali uchovávať v chladničke.
Dátum spotreby nájdete na štítku vrecúška s baktériami.
Pozrite si video o tom, ako vyrobiť
b>
Naše bakteriálne kultúry sú medzinárodne uznávané ako bezpečné na konzumáciu.
Vzhľadom na ich zdravotné vlastnosti môže byť dávkovanie našich baktérií
odlišné v rôznych krajinách z dôvodu odlišných právnych predpisov.
Produkt je v súlade so smernicou Európskeho parlamentu a Rady EÚ 1829/2003 a 1830/2003
z 22/09/2003
Čistá hmotnosť: 4,9 g +/-0,05 g
Výrobca: Bakteriologické laboratórium
IP Ingretients GmbH
Suderlugum – Nemecko
Dovozca: Sun&Food Promocja Zdrowia
www.leczeniezyowaniem.pl
Kulinárske recepty nájdete TU
b>Praktický teplomer na tekutiny je možné zakúpiť TU
Videá s prednáškami Dr. Jadwiga KempiJan nájdete TU
Reklamácie:
pre začatie reklamačného konania je potrebné: FOTO, popis množenia
- pošlite e-mail s oficiálnou reklamáciou zakúpeného tovaru
- k e- priložte fotografie chybného výrobku pošta! (ak jogurt nevytiekol, odfoťte neúspešný jogurt v priehľadnej nádobe (nádoba alebo iná), aby ste ukázali obsah nádoby zhora/spredu, naberte ju na lyžičku a odfotiť),
- v e-maili stručne popíšte spôsob násobenia: čas násobenia (koľko hodín celkovo ubehlo), druh mlieka, spôsob násobenia (dóza, jogurtovač) , spôsob udržiavania teploty - rúra, prikrývka, prípadne iné), popis chuti a konzistencie po namnožení.
- do mailu uveďte prepravné údaje a kontaktné číslo (nutné pri preprave pri reklamácii akceptované)
Výrobca: Liečba výživy
PODOBNÉ PRODUKTY
Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks
Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …
-18%Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks
Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-16%Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…