Vinomer (cukoromer) - na meranie koncentrácie cukru Browin 405556
Vinomer (cukoromer) - na meranie koncentrácie cukru Browin 405556
Kód tovaru: 14908477950
- Typ indikátora: Merač cukru
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg
- Značka: Browin
- Kód výrobcu: 405556
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
- Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu – hustomer užitočný pri výrobe vína a mladiny, rozsah: 0 až 24°Blg.
- Sklenená , praktická skúmavka – tekutý valec vyrobený zo skla, má ploché dno, vďaka čomu sa pohodlne používa.
- Číra, farebná stupnica – umiestnená na plavák umožňuje ľahké odčítanie merania hustoty tekutiny v stupňoch Balling (Blg).
- Jednoduché meranie -Prístroj sa mimoriadne ľahko používa. Meranie prebieha priamo odčítaním výsledku na stupnici.
- Prístroj je kalibrovaný pri teplote 20 - 21°C.
Vínomer (cukoromer) je nevyhnutné zariadenie na rýchle a presné určenie množstva cukru v nádrži na víno alebo pivnej mladine. Vinomer je hustomer odstupňovaný v stupňoch Balling (°Blg) - 1°Blg zodpovedá približne 10 g cukru v 1 l šťavy (muštu). Skúmavka, v ktorej sa meranie robí, je sklenená a má ploché dno.
Pre prehľadnosť sú rozpätia odporúčaných koncentrácií cukru v jednotlivých fázach prípravy vína odlíšené príslušnými farbami:
- pred začiatkom kvasenia by koncentrácia cukru nemala prekročiť 22°Blg - ružová plocha
- ihneď po pridaní ďalších dávok cukru počas kvasenia by stavy na vinomere nemali presiahnuť 16 °Blg - žltá plocha
- odčítanie v záverečnej fáze kvasenia pre suché a polosladké vína, by malo byť v rozmedzí - zelená plocha
Tento hustomer umožňuje aj pomocou jednoduchých výpočtov môžete nepriamo určiť koncentráciu alkoholu vo víne.
Použitie:
Na meranie naplňte skúmavku malým množstvom kvapalina bez pevných častíc a plynových bublín. Množstvo kvapaliny by malo byť také, aby plavák umiestnený v skúmavke voľne plával a nedotýkal sa stien nádrže. Hodnota koncentrácie cukru sa odčíta podľa horného menisku tekutiny.
Rozmery produktu:
- víno meradlo:
výška 24 cm
priemer 1,75 cm
- skúmavka:
výška 24,5 cm
vonkajší priemer 2,2 cm
vnútorný priemer 2,0 cm
Súprava obsahuje:
- sklenenú skúmavku
- plavák so stupnicou
Rozsah: 0 až 24°Blg
PODOBNÉ PRODUKTY
MERAČ ALKOHOLU INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40555
Alkoholomer – ukazovateľ obsahu alkoholu Značka: Browin Kód produktu: 405552 Rozmery : <…
-13%Obsah alkoholu od 0 do 95 %
Alkohomer s teplomerom Ukazovateľ obsahu alkoholu od 0 do 95 %, s teplomerom, na čistý alkohol, sklenená skúmavka Presné meranie - Alkoholomer umožňuje presné me…
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke Browin 405562 Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný na varenie vína a mladiny, rozsah…
-13%Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke Browin 405562 Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný na varenie vína a mladiny, rozsah…
-22%Vinomer (cukoromer) meranie koncentrácie cukru 0-24B
Vínometer (cukoromer) - meranie koncentrácie cukru Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný pri varení vína a sladiny, rozsah: 0 …
-7%MERAČ ALKOHOLU INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40555
Alkoholomer – ukazovateľ obsahu alkoholu Značka: Browin Kód produktu: 405552 Rozmery : <…
-7%Medovka
Ponúkame MEDOMETER - VEĽMI DOBRÝ POĽSKÝ VÝROBOK! Na czwórniak, trioniak a dwójniak - hustomer na nastavenie domácej medoviny s rozsahom koncentrácie cukru vyznačeným…
-10%MERAČ ALKOHOLU INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40555
Alkoholomer – ukazovateľ obsahu alkoholu Značka: Browin Kód produktu: 405552 Rozmery : <…
-11%INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40-100% alkoholomer
UKAZOVATEĽ OBSAHU ALKOHOLU 40-100% SO SKLENÝM MUŽOM Hlavnými prvkami meradla sú: skúmavka a plavák s vhodne vyznačenou stupnicou od 40 do 100% objemu alkoholu. Tieto zariadenia s…
-15%Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer / cukoromer s termínom. v plaste skúmavka --------------------- Vínomer/cukromer s teplomerom v plastovej skúmavke Na meranie cukru a určenie potenciálneh…