Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g
Tovar bol pridaný do košíka.
Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g
Tovar bol pridaný do košíka.

Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g

Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g

Kód tovaru: 7054305167

  • Kód výrobcu: 411311
  • Značka: Browin

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks18,10 € / ks
Pri kúpe 2 ks14,10 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks12,77 € / ks
19,26 € 18,10 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Okrúhla forma na výrobu syra 10x10x9,5, 300 g

Forma na výrobu syra okrúhla, hmotnosť 60 g

Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syra.

Pomocou tejto formy sa získa cylindrický syr s hmotnosťou 300 g.

Grúhla forma na syr s hmotnosťou 60 g

Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syridla.

Pomocou tejto formy sa získa valcovitý syr s hmotnosťou 300 g.

Veľmi odolný, vyrobený z trvanlivého materiál certifikovaný pre styk s potravinami.

Formu je možné použiť s dreveným lisom na syry 411350. Forma má otvory, cez ktoré odteká srvátka, a nožičky, ktoré zabraňujú tomu, aby sa kvapkajúca tekutina dotkla syra.

Šírka produktu: 10 cm

Hĺbka produktu: 10 cm

Výška produktu: 9,5 cm

Recept na syr FETA

Syrové suroviny :

3 l plnotučného kravského alebo ovčieho mlieka (nie UHT)

1 polievková lyžica prírodného jogurtu so živými bakteriálnymi kultúrami

Browin mikrobiologické syridlo (1g/100 l)

Brwin chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

0,5 lyžičky soli

Zložky na soľanka:

5 lyžičiek morskej soli na každých 0,5 l srvátky alebo vody

Príprava:

1. Zahrejte mlieko na 40 C. Pridajte jogurt, premiešajte, prikryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.

2. Pridáme chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej vychladnutej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.

3. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Nechajte všetko cez noc.

4. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.

5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby samovoľne odtiekla.

6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uchovávajte ho v chladničke.

7. Po scedení syr rukami jemne rozotrite na kúsky, pridajte pol lyžičky soli a premiešajte.

8. Potom vložte syr spolu so syrovou utierkou do tvarohovej formy a zaťažte niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.

9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nedosiahnete požadovanú chuť.

10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridajte 5 lyžičiek morskej soli.

11. Syr skladujte v chladničke.

DOMÁCI SYR S BYLINKAMI

Zloženie:

Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko

Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia

Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

Mikrobiologické syridlo (1 g/100 l mlieka)

Bylinky alebo iné prísady, napr. vločky papriky, sušené paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice

Ako pripraviť:

p>

1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.

2. Do mlieka pridáme primerané množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.

1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.

3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktnú zrazeninu (cca 50-70 min). Výslednú zrazeninu nakrájajte na 2 cm kocky.

4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova nakrájajte.

5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.

6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.

7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do utierky na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevyhadzujeme!), potom preložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, posypeme soľou alebo vložíme na 1 hodinu. do soľanky.

8. Po uplynutí tejto doby položte syr na dosku a vložte do chladničky, kým úplne nevyschne a nevytvorí kôrku, alebo ho polejte vrstvou oleja (ľanového, olivového) a posypte vrstvou obľúbených byliniek.

Recept na nálev: Zmiešajte 1 liter srvátky, 1 liter vody a 0,5 kg kamennej soli. Nálev by mal mať teplotu 5-15 C.

Syr Gouda

Zloženie:

10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieka (nie UHT)

Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia

2-3 g Browin chloridu vápenatého

0,1 g Browin mikrobiologického syridla

Ako to urobiť:

2. Zahrejte mlieko na 33 C.

3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,

zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.

4. Dodaj chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve vody, premiešať. Nechajte

10 minút

5. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri

37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, kým sa vytvorí kompaktná zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na 1-1,5 cm kocky.

6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom vylejte približne 10-20% srvátky. Namiesto zliatej srvátky pridajte rovnaké množstvo vody pri 30 °C a stále zľahka miešajte.

7. Potom opatrne a pomaly ohrievajte zrno na 48-53 C za stáleho miešania.

8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.

9. Jemne ručne premiešajte syr.

10. Potom preložte do syrovej utierky a/alebo syrovej formy, vložte do lisu na syr

a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.

11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo šálu, vložte ho do slaného nálevu (1,5 litra vody 5-

15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.

. p>

12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.

Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerné výsledky otočte syr dvakrát

denne. Potom syr uložte do chladničky.

13. Syr by mal zrieť cca 4 týždne pri teplote 12-16 C.

KORYCIŃSKI SYER

Zloženie:

3 l nepasterizovaného mlieka, najlepšie rovno z kravy

Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

Mikrobiologické syridlo (1g/100 l)

Príprava:

1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila kompaktná zrazenina. 3. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 1-1,5 cm. Pripravené zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach preložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej syrovou utierkou. Nechajte syr 20-24 hodín. Každých pár hodín otočte, aby ste scedili. 4. Syr sa vytvára vlastnou váhou. Nelisujeme pomocou lisu. 5. Syr môžete na niekoľko hodín vložiť do slaného nálevu alebo ho zjesť čerstvý s bylinkami alebo sladký.

PODOBNÉ PRODUKTY

-25%
Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Syr tvorí srdce Umožňuje získať syr v tvare srdca s hmotnosťou asi 80 g Rozmery: výška 5 cm, šírka 6 cm Pri lisovaní syra je možné druhú formu použiť ako veko. Forma je vyrobená…

14,38 € od 5,45 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu schváleného pr…

od 5,56 €
Skladom > 20 ks
-18%
Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Forma na syr SCALZO 8x8cm domáci syr Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu s atestami pre styk s p…

13,54 € od 5,77 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

od 5,77 €
Skladom > 20 ks
-26%
Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Okrúhla forma na 300/400 g Forma na rôzne druhy syra, syridla aj tvarohu, umožňuje vyrobiť syr s hmotnosťou 300 - 400 g Rozmery: výška 7 cm, priemer hore 9,5 cm, priemer dole 9,3 c…

15,86 € od 6,40 €
Skladom > 20 ks
-30%
ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

Syr 60x60cmUtierka je užitočná pri výrobe všetkých druhov syrov a tvarohu. Popruhy sú vyrobené z pružného polyetylénu v modrej farbe v súlade s bezpečnostnými požiadavkami. Naše…

16,82 € od 6,44 €
Skladom > 20 ks
-23%
Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

14,69 € od 5,98 €
Skladom > 20 ks
-19%
Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Okrúhla forma na 250 gNa rôzne druhy syrov, syridlo aj tvaroh.Forma umožňuje výrobu syra o hmotnosti cca 250g.Rozmery: výška 5,2 cm, priemer hore 9 cm, priemer dole 8,1 cm Forma je…

14,72 € od 6,59 €
Skladom > 20 ks
-20%
CHLORID VÁPENATÝ 10 g

CHLORID VÁPENATÝ 10 g

Potravinársky chlorid vápenatý by sa mal pridávať do mlieka, aby sa zvýšila efektivita výroby syra - zlepšuje konzistenciu a zrážanlivosť mlieka a obohacuje ho o vápnik. Jeho užíva…

15,15 € od 6,78 €
Skladom > 10 ks
-28%
Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Forma na syr, okrúhla, fi 8,4 cm, 250 g Domáci syr je jedným z najatraktívnejších druhov SLOW FOOD. Takýto syr najlepšie chutí s čerstvým voňavým chlebom a vínom – tiež domácim. Op…

16,63 € od 6,64 €
Skladom > 10 ks