Formagio okrúhla forma na syr 18x15,2cm
Tovar bol pridaný do košíka
Formagio okrúhla forma na syr 18x15,2cm
Späť Prejsť do košíka
Tovar bol pridaný do košíka
Späť Prejsť do košíka

Formagio okrúhla forma na syr 18x15,2cm

Kód tovaru: 7204935347

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks19,57 € / ks
Pri kúpe 2 ks15,57 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks14,23 € / ks
21,27 € 19,57 € s DPH
Skladom > 20 ks
Doprava zdarma (Packeta, GLS, ParcelShop)

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Viac informácií o produkte >

Forma na syr okrúhla Formagio 18x15,2 cm

Forma na výrobu syra Formagio okrúhla 18 x V15,2 cm

Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syridla.

Pomocou tejto formy sa získa cylindrický syr.

Formagio okrúhla forma na syr 18xV15,2cm

Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syridla.

Pomocou tejto formy sa získava syr v tvare valca.

Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu certifikovaného pre styk s potravinami.

Formu je možné použiť s dreveným lisom na syr. Forma má otvory, cez ktoré srvátka odteká, a nohy, ktoré zabraňujú tomu, aby sa kvapkajúca tekutina dotkla syra.

Rozmery:

Priemer: 18 cm

Výška: 15,2 cm

Recept na syr FETA

Zloženie syra:

3 l plnotučného kravského alebo ovčieho mlieka (nie UHT)

1 polievková lyžica prírodného jogurtu so živými bakteriálnymi kultúrami

Brown mikrobiologické syridlo (1g/100 l)

Brown chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

0,5 lyžičky soli

Ingrediencie na nálev:

5 lyžičiek morskej soli na každých 0,5 l srvátky alebo vody

Príprava:

1. Zahrejte mlieko na 40 C. Pridajte jogurt, premiešajte, prikryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.

2. Pridáme chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej vychladnutej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.

3. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Nechajte všetko cez noc.

4. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.

5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby samovoľne odtiekla.

6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uchovávajte ho v chladničke.

7. Po scedení syr rukami jemne rozotrite na kúsky, pridajte pol lyžičky soli a premiešajte.

8. Potom vložte syr spolu so syrovou utierkou do tvarohovej formy a zaťažte niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.

9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nedosiahnete požadovanú chuť.

10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridajte 5 lyžičiek morskej soli.

11. Syr skladujte v chladničke.

DOMÁCI SYR S BYLINKAMI

Zloženie:

Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko

Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia

Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

Mikrobiologické syridlo (1 g/100 l mlieka)

Bylinky alebo iné prísady, napr. vločky papriky, sušené paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice

Ako pripraviť:

p>

1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.

2. Do mlieka pridáme primerané množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.

1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.

3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktnú zrazeninu (cca 50-70 min). Výslednú zrazeninu nakrájajte na 2 cm kocky.

4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova nakrájajte.

5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.

6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.

7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do utierky na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevyhadzujeme!), potom preložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, posypeme soľou alebo vložíme na 1 hodinu. do soľanky.

8. Po uplynutí tejto doby položte syr na dosku a vložte do chladničky, kým úplne nevyschne a nevytvorí kôrku, alebo ho polejte vrstvou oleja (ľanového, olivového) a posypte vrstvou obľúbených byliniek.

Recept na nálev: Zmiešajte 1 liter srvátky, 1 liter vody a 0,5 kg kamennej soli. Nálev by mal mať teplotu 5-15 C.

Syr Gouda

Zloženie:

10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieka (nie UHT)

Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia

2-3 g Browin chloridu vápenatého

0,1 g Browin mikrobiologického syridla

Ako to urobiť:

2. Zahrejte mlieko na 33 C.

3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,

zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.

4. Pridajte v ňom rozpustený chlorid vápenatýveľké množstvo vody, premiešame. Nechajte

10 minút

5. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri

37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, kým sa vytvorí kompaktná zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na 1-1,5 cm kocky.

6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom vylejte približne 10-20% srvátky. Namiesto zliatej srvátky pridajte rovnaké množstvo vody pri 30 °C a stále zľahka miešajte.

7. Potom opatrne a pomaly ohrievajte zrno na 48-53 C za stáleho miešania.

8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.

9. Jemne ručne premiešajte syr.

10. Potom preložte do syrovej utierky a/alebo syrovej formy, vložte do lisu na syr

a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.

11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo šálu, vložte ho do slaného nálevu (1,5 litra vody 5-

15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.

. p>

12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.

Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerné výsledky otočte syr dvakrát

denne. Potom syr uložte do chladničky.

13. Syr by mal zrieť cca 4 týždne pri teplote 12-16 C.

KORYCIŃSKI SYER

Zloženie:

3 l nepasterizovaného mlieka, najlepšie rovno z kravy

Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

Mikrobiologické syridlo (1g/100 l)

Príprava:

1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila kompaktná zrazenina. 3. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 1-1,5 cm. Pripravené zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach preložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej syrovou utierkou. Nechajte syr 20-24 hodín. Každých pár hodín otočte, aby ste scedili. 4. Syr sa vytvára vlastnou váhou. Nelisujeme pomocou lisu. 5. Syr môžete na niekoľko hodín vložiť do slaného nálevu alebo ho zjesť čerstvý s bylinkami alebo sladký.

PACKETA - výdajné miesto

  • Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
  • Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
  • Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
  • Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.

GLS SR - kuriér

  • Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
  • Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
  • Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
  • Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.

GLS SR - Parcelshop

  • Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
  • Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
  • Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
  • Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.

PACKETA ČR - výdajné miesto

  • Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
  • Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
  • Individuální doprava není možná.

GLS ČR - kuriér

  • Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
  • Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
  • Individuální doprava není možná.

GLS ČR - Parcelshop

  • Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
  • Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
  • Individuální doprava není možná.

Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť

  • Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
  • Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
  • Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
  • Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.

Vašu objednávku môžete uhradiť

  • PREVODOM NA ÚČET
  • VKLADOM NA ÚČET
  • POŠTOVOU POUKÁŽKOU

Informácie o účte pre platbu

Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<

Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).

4,8 288 hodnotení
Miloš Petranič 25.1.2025
Super
Ivan H 16.1.2025
Všeobecná spokojnosť.
Pavol H 11.1.2025
Promptné vybavenie objednávky, super cena; ďakujem
Lennerova Alžbeta 28.2.2025
Super obchod,dodanie rychle,spokojnosť.
Miroslav Bilica 17.3.2025
Bol som spokojný
Ivan Bartoš 9.1.2025
Veľmi spokojný, dobrá cena a rýchle dodanie.
Jozef kotlarik 23.3.2025
Veľmi
Bogumila Woźniak 23.2.2025
Dobre

PODOBNÉ PRODUKTY

Hodnotenie obchodu

4,8 288 hodnotení
Ivan H 16.1.2025
Všeobecná spokojnosť.
Miroslav Bilica 17.3.2025
Bol som spokojný
Pavol H 11.1.2025
Promptné vybavenie objednávky, super cena; ďakujem
Miroslav Goldberger 21.1.2025
Veľmi spokojný aj s cenou a dodaním.

Zobraziť viac