Okrúhla forma na syr 20x9,7cm
Kód tovaru: 7204935416
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
Forma na syr 20x9,7cm
Forma na syr 20x9,7cm
Forma na syr na domácu výrobu mäkkého syr .
Pomocou tejto formy sa získa syr v tvare valca.
Okrúhla forma na výrobu syra 20x9,7 cm
Forma na domácu výrobu mäkkých syrov.
Pomocou tejto formy sa syr získa v tvare valca.
Veľmi odolný, vyrobený z odolného materiálu certifikovaného pre styk s potravinami. Forma môže byť použitá s dreveným lisom na syr pomocou dvoch foriem, jednej ako veka. Forma má otvory, cez ktoré syrová srvátka odteká, a nožičky, ktoré zabraňujú tomu, aby sa kvapkajúca tekutina dotkla syra.
Rozmery:
Šírka produktu: 20 cm
Výška produktu: 9,7 cm
Recept na syr FETA
Zloženie syra:
3 litre plnotučného kravského alebo ovčieho mlieka (nie UHT)
1 polievková lyžica prírodný jogurt so živými bakteriálnymi kultúrami
Browin mikrobiologické syridlo (1g/100 l)
Browin chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
0,5 lyžičky soli
Prísady do nálevu:
5 lyžičiek morskej soli na každých 0,5 l srvátky alebo vody
Príprava:
1. Zahrejte mlieko na 40 C. Pridajte jogurt, premiešajte, prikryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.
2. Pridáme chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej vychladnutej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.
3. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Nechajte všetko cez noc.
4. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.
5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby samovoľne odtiekla.
6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uchovávajte ho v chladničke.
7. Po scedení syr rukami jemne rozotrite na kúsky, pridajte pol lyžičky soli a premiešajte.
8. Potom vložte syr spolu so syrovou utierkou do tvarohovej formy a zaťažte niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.
9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nedosiahnete požadovanú chuť.
10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridajte 5 lyžičiek morskej soli.
11. Syr skladujte v chladničke.
DOMÁCI SYR S BYLINKAMI
Zloženie:
Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko
p>Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia
Chlorid vápenatý (20-30 g/ 100 l mlieka)
Mikrobiologické syridlo (1 g/ 100 l mlieka)
Bylinky alebo iné prísady, napr. vločky papriky, sušené paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice
Príprava:
1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.
2. Do mlieka pridáme primerané množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.
1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.
3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktnú zrazeninu (cca 50-70 min). Výslednú zrazeninu nakrájajte na 2 cm kocky.
4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova nakrájajte.
5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.
6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.
7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do utierky na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevyhadzujeme!), potom preložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, posypeme soľou alebo vložíme na 1 hodinu. do soľanky.
8. Po uplynutí tejto doby položte syr na dosku a vložte do chladničky, kým úplne nevyschne a nevytvorí kôrku, alebo ho polejte vrstvou oleja (ľanového, olivového) a posypte vrstvou obľúbených byliniek.
Recept na nálev: Zmiešajte 1 liter srvátky, 1 liter vody a 0,5 kg kamennej soli. Nálev by mal mať teplotu 5-15 C.
Gouda
Zloženie:
10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieko (nie UHT)
Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia
2-3 g Browin chloridu vápenatého
0,1 g mikrobiologického syridla Browin
Ako na to:
2. Zahrejte mlieko na 33 C.
3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,
zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.
4. Pridajte chlorid vápenatý roscedené v malom množstve vody, premiešame. Nechajte
10 minút
5. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri
37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, kým sa vytvorí kompaktná zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na 1-1,5 cm kocky.
6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom vylejte približne 10-20% srvátky. Namiesto zliatej srvátky pridajte rovnaké množstvo vody pri 30 °C a stále zľahka miešajte.
7. Potom opatrne a pomaly ohrievajte zrno na 48-53 C za stáleho miešania.
8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.
9. Jemne ručne premiešajte syr.
10. Potom preložte do syrovej utierky a/alebo syrovej formy, vložte do lisu na syr
a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.
11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo šálu, vložte ho do slaného nálevu (1,5 litra vody 5-
15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.
. p>
12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.
Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerné výsledky otočte syr dvakrát
denne. Potom syr uložte do chladničky.
13. Syr by mal zrieť približne 4 týždne pri teplote 12-16 C.
KORYCIŃSKI SYR
Zloženie:
3 l nepasterizované mlieko, najlepšie priamo od kravy
Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
Mikrobiologické syridlo (1g/100 l)
Príprava:
1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila kompaktná zrazenina. 3. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 1-1,5 cm. Pripravené zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach preložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej syrovou utierkou. Nechajte syr 20-24 hodín. Každých pár hodín otočte, aby ste scedili. 4. Syr sa vytvára vlastnou váhou. Nelisujeme pomocou lisu. 5. Syr môžete na niekoľko hodín vložiť do slaného nálevu alebo ho zjesť čerstvý s bylinkami alebo sladký.
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
niekedy pokryvkáva
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
niekedy pokryvkáva
Zobraziť viac