Formagio okrúhla forma na syr 18x15,2cm
Kód tovaru: 7306293531
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
Forma na syr Formagio 18x15,2cm
Forma na syr Formagio 18xH15,2cm
Univerzálna forma na domáci syridlo.
Pomocou tejto formy sa získa syr v tvare valcaH
<8cm>.>
Univerzálna forma na syr na domácu výrobu syridla.
Pomocou tejto formy sa získa syr v tvare valca.
Veľmi odolný, vyrobený z odolného materiálu s certifikátmi pre styk s potravinami.
Formu je možné použiť s dreveným lisom na syr. Forma má otvory, cez ktoré srvátka odteká, a nožičky, ktoré zabraňujú tomu, aby sa odtekajúca tekutina dotkla syra.
Rozmery:
Priemer: 18 cm
Výška: 15,2 cm
Recept na syr FETA
Zloženie:
1 polievková lyžica ovčieho mlieka (1 polievková lyžica HT alebo 1 plná lyžica ovčieho mlieka) prírodného jogurtu so živými bakteriálnymi kultúrami
Browwin mikrobiálne syridlo (1g/100 l)
Browwin chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
0,5 lyžičky soli
Prísady do nálevu:
5 m soli alebo 5 lyžičiek vody na 0 l vody
1. Mlieko zohrejeme na 40 C. Pridáme jogurt, premiešame, prikryjeme a necháme asi 1 hodinu na teplom mieste.2. Pridajte chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej, vychladnutej vody, premiešajte. Nechajte 10 minút.
3. Potom pridajte syridlo vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 °C. Dôkladne premiešajte. Nechajte cez noc.
4. Tvaroh nakrájajte na kocky so stranou cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.
5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby stekala.
6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uložte ho do chladničky.
7. Tvarohovú hmotu jemne rozotrite rukami na kúsky, pridajte pol lyžičky soli, premiešajte.
8. Potom vložte syr spolu s gázou do formy na syr a zaťažte ho niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.
9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nebude chutiť.
10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridáme 5 lyžičiek morskej soli.
11. Syr skladujte v chladničke.
DOMÁCI SYR S BYLINKAMI
Zloženie:
Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko
Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami mliečnych baktérií
Chlorid vápenatý (20-30 g/krolbiren>100 g/100 g mlieka) l mlieka)
Bylinky alebo iné prísady, napr. paprikové vločky, sušené, paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice
Spôsob prípravy:
1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.
2. Do mlieka pridajte správne množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody, premiešajte. Nechajte 10 minút.
1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.
3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktný tvaroh (cca 50-70 min). Tvaroh nakrájajte na 2 cm kocky.
4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova pomelte.
5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.
6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.
7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do gázy na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevylievame!), potom vložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, potrieme soľou alebo necháme 1 hodinu odstáť. do soľanky.
8. Po uplynutí tejto doby syr preložíme na dosku a necháme v chladničke, kým úplne nevyschne a nevytvorí sa kôrka, alebo ho zalejeme vrstvou oleja (ľanový olej, olivový olej) a posypeme vrstvou obľúbených byliniek.
Recept na nálev: Zmiešajte 1l srvátky, 1l vody a 0,5 kg kamennej soli. Teplota nálevu by mala byť 5-15 C.
Syr typu Gouda
Zloženie:
10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieka (nie UHT)
Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami mliečnych baktérií
Bropwin calcium
Bropwin>2-3. p>
Spôsob:
2. Zahrejte mlieko na 33 C.
3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,
zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.
4. Pridajte chlorid vápenatý rozpustený vo vodemnožstvo vody, premiešame. Nechajte
10 minút
5. Potom pridajte syridlo vopred rozpustené v 50 ml vody pri
37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila pevná
zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na kocky so stranou 1-1,5 cm.
6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom zlejte asi 10-20% srvátky. Namiesto zliatej
srvátky pridajte rovnaké množstvo vody s teplotou 30 C a stále jemne miešajte.
7. Potom opatrne a pomaly zohrejte zrno na 48-53 C a stále miešajte.
8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.
9. Jemne rukou premiešajte syr.
10. Potom ho vložte do gázy a/alebo formy na syr, vložte do lisu na syr
a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.
11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo utierky, vložte do slaného nálevu (1,5 l vody 5-
15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.
12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.
Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerný efekt otočte syr 2
krát denne. Potom syr uložte do chladničky.
13. Syr by mal zrieť cca 4 týždne pri teplote 12-16 C.
KORYCIŃSKI SYRE
Zloženie:
3 l nepasterizovaného mlieka, najlepšie priamo od kravy
Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l/100 l mlieka spôsob prípravy: 1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte príslušné množstvo syridla vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvoril pevný tvaroh. 3. Tvaroh nakrájame na kocky so stranou cca 1-1,5 cm. Vzniknuté zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach vložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej gázou. Nechajte syr 20-24 hodín. Otočte každých pár hodín, aby ste vypustili. 4. Syr sa tvorí vlastnou váhou. Netlačíme lisom. 5. Syr môžete dať na niekoľko hodín do slaného nálevu alebo ho jesť čerstvý s bylinkami alebo sladký.
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
niekedy pokryvkáva
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac