Mäsová súprava na konzervovanie, ŠUNKOVAČ 3 kg +
Mäsová súprava na konzervovanie, ŠUNKOVAČ 3 kg +
Kód tovaru: 7991924375
- Stav: Nové
- Značka: SklepyHobby
- Kód výrobcu: Iné
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Mäsový SET na vytvrdnutie ŠUNKOVAČ 3 kg +
Ponúkame Mega set na domáce spracovanie.
Vďaka našej ponuke môžete vyrábať plne ekologické produkty na doma , bez pridania konzervantov a zlepšovákov, kvalitné mäsá.
PONÚKAME AJ ĎALŠIE MÄSOVÉ SETY. ODPORÚČAME!!!
Ponúkame Mega Set na domáce spracovanie.
Vďaka našej ponuke môžete vyrábať plne ekologické, kvalitné mäsá bez prídavku konzervantov a zlepšovákov doma.
PONÚKAME AJ ĎALŠIE MÄSOVÉ SETY. ODPORÚČAME!!!
Sada obsahuje:
1. VARIČ ŠUNKY - vyrobený z nehrdzavejúcej ocele. Umožňuje pripraviť až 3 kg mäsových výrobkov naraz. V strede veka je objímka s otvorom umožňujúcim priame meranie teploty mäsa. Na tento účel slúži teplomer.
2.FÓLIOVÉ VRECKÁ na šunkovar - 20 ks
3.TEPLOMER na pečenie mäsa - Pevne vyrobený nerezový teplomer ideálny na pečenie rôznych druhov mäsa. Špeciálna stupnica presne udáva ideálnu teplotu pečenia pre hydinu, bravčové, teľacie, jahňacie a hovädzie mäso. Ideálne pre šunkovar.
Tepelný senzor sa nachádza v oblasti medzi 1,3 cm a 5 cm od začiatku špajdle.
Technické údaje:
- teplotný rozsah: od 0C do 120C
- presnosť merania: +/-2C
4. MARINÁDA NA FARMÁRSKU ŠUNKU 500 gramov/ 5l marinády
Marinády sú dôležitou zložkou mäsa, ktoré je potrebné pred tepelnou úpravou marinovať, aby získalo správnu chuť a vôňu. Marinády urobia mäso jemnejšie, šťavnatejšie a spestria chuť vašich domácich pochúťok. Marináda na vidiecku šunku je kompletná zmes určená na prípravu nálevu a nálevu s nakladacou soľou, používaná na výrobu údenín.
Ideálna porcia na domáce použitie.
Zloženie : Byliny a výťažky z prírodných korenín, dusitanová nakladacia soľ, soľ, cukor, dextróza.
5. SLANINOVÁ MARINÁDA 500 gramov / 5 l marinády
Marinády sú dôležitou zložkou mäsa, ktoré sa musí pred tepelnou úpravou marinovať, aby získalo správnu chuť a vôňu. Marinády urobia mäso jemnejšie, šťavnatejšie a spestria chuť vašich domácich pochúťok. Slaninová marináda je kompletná zmes určená na prípravu marinády, nálev s nakladacou soľou, používaná na výrobu údenín s príchuťou slaniny.
Ideálna porcia na domáce použitie.
zloženie: Byliny a výťažky z prírodných korenín, dusitanová nakladacia soľ, soľ, cukor, dextróza.
6. RECEPT BABIČKY LEOKADIE - nakladacia zmes 40 gramov
Tradičná zmes na konzervovanie mäsa. Starostlivo vybrané koreniny dodajú jedinečnú chuť a vôňu domácim mäsám. Odporúčame k bravčovému, hovädziemu, teľaciemu mäsu.
Zloženie:koriander, plod borievky, korenie, nové korenie, bobkový list, klinčeky. Čistá hmotnosť: 36 g na 10 kg mäsa. Neobsahuje konzervačné látky a glutaman sodný.
7. TAJOMSTVO DEDKA FELIXA - nakladacia zmes 40 gramov
Obohatená zmes korenia na konzervovanie mäsa 36 g - na 10 kg mäsa.
Vynikajúca kompozícia aromatických bylín a korenín, ktoré zdôrazňujú chuť a vôňu doma pripravovaného mäsa. Odporúča sa najmä k bravčovému, hovädziemu, teľaciemu, jahňaciemu a divine.
Zloženie: koriander, borievka, korenie, nové korenie, bobkový list, majoránka, tymián, rozmarín, saturejka. Neobsahuje konzervačné látky a glutaman sodný.
8. DRASELNÝ SALET na konzervovanie mäsa, hmotnosť 20 g
Ideálny na úpravu bravčového, hovädzieho a teľacieho mäsa. p>
Údené mäso môže byť varené, údené, pečené alebo grilované.
Zloženie:
- Čistá hmotnosť: 20 g na 10 kg mäso,
p>
- Dusičnan draselný E252
9. ÚPLNE ZADARMO!!! SOĽ NA ZBER 1000 gramov!!!
Zloženie: Chlorid sodný, dusitan sodný.
Ako použiť: Mäso dôkladne potrieme a necháme 24 hodín, potom dôkladne opláchnite vodou.
Nakladacia zmes je dôležitou zložkou pri príprave nálevu v kombinácii s našimi marinádami na výrobu domáceho mäsa.
Tu je niekoľko receptov na výrobky zo šunkovaru:
Šunka z bravčovej krkovičky a údená slanina
Zloženie:
80 dag bravčová krkovička
40 dag surovej slaniny – údenej
20 – 23 g soli
2 g dusičnanu draselného
štipka čierneho korenia
štipka nového korenia
bobkový list
vetvička čerstvého rozmarínu
strúčik cesnaku
70 ml vody
plochá lyžička želatíny
Postup prípravy:
Bravčovú krkovičku a slaninu nakrájame na kúsky 3 x 3 cm a zľahka prešľaháme paličkou, nasekáme slanina.
Obe suroviny dáme do misy, osolíme, okoreníme, všetko prehnetieme min.15 minút. Misku prikryjeme a celé dáme na 24 hodín do chladničky. Po 12 hodinách miesime asi 10 minút. Po 24 hodinách pridáme k mäsu vodu, plochú lyžičku želatíny, prelisujeme strúčik cesnaku a opäť masírujeme. Celé to vložíme do šunkovaru a veľmi dôkladne prešľaháme. Nádobu uzavrieme. Dusíme vo vodnom kúpeli pri 80-90*C 2,5 hodiny. Po vychladnutí vyberte misku zo šunkovera.
Bravčové obedové mäso
Zloženie:
55 dag bravčového mäsa zo šunky alebo pliecka
55 dag bravčového mäsa
10 dag bravčovej kože
20 g soli
2 g dusičnanu draselného
štipka korenia
štipka muškátového orieška
0,5 plochej lyžičky cukru
0,5 strúčika cesnaku
70 ml vody
Spôsob prípravy:
Mäso prepasírujte cez 5 mm sito a dôkladne premiešajte s nakladacou soľou. Opatrne premiešame v miske, prikryjeme vlhkou utierkou a dáme na 24 hodín do chladničky. Bravčové kôry naparujte 10-15 minút a potom ich aspoň trikrát prepasírujte cez 3 mm sitko. Šupky dajte na 24 hodín do chladničky.
Po vybratí z chladničky začnite mixovať. Najprv mäso premiešame, pridáme prelisovaný cesnak a korenie (do mletého mäsa môžeme pridať iné korenie podľa vlastnej chuti, napr. papriku, majorán, rascu a pod.).
Zalejeme 70 ml uvareného horkého vodu do pohára, rozpustite v nej cukor. K vymiešanému mäsu pridajte šupky, vodu a cukor, všetko posypte štipkou muškátového orieška a všetko veľmi opatrne premiešajte, kým sa voda úplne nevsiakne do mäsa.
Mäso vložte veľmi tesne do šunkovera , prešľaháme a utlačíme tanierom. Varíme cca 2 hodiny pri teplote cca 80-85*C. Po obarení vložte šunkovar do studenej vody, aby vychladol, a po vychladnutí ho vložte na 12 hodín do chladničky.
Morčacia a kuracia šunka
Zloženie:
1 kg kuracieho
0,4 kg moriaka
16 g soli
2 g dusičnanu draselného
čajová lyžička práškový cukor
150 g ľadu
lyžička zemiakovej múky
50 ml vody
Spôsob prípravy:
Morčacie filé opláchnite a nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm a potom na pásiky dlhé 5 cm. Kura ošúpeme, vykôstkujeme a pomelieme cez 5 mm sito, potom kuracie mäso pomelieme s ľadom v mixéri. Práškový cukor, múku a želatínu zmiešame s vodou. Zmiešajte nasekané morčacie filety, mleté kuracie mäso a vodu, kým nezískate jednotnú hmotu. Pripravenú hmotu vložte na 6 hodín do chladničky. Po uplynutí tejto doby vložte šunkovar do hrnca s horúcou vodou. Varte v pare pri teplote 80*C 1,5 hodiny. Po vybratí z vody vložte misku s mäsom na 8 hodín do chladničky.
[Kód produktu: pkMz2AIBdWFVWf8ul25+cA==]
PODOBNÉ PRODUKTY
Nerezové kladivo Browin.Pravý zhryz 1,5 kg
-7%Šunkovar 1,5 kg + teplomer a 20 sáčkov 313115
Šunkovar 1,5 kg + teplomer a vrecúška 20 ks 313115 Šunkovar 1,5 kg + teplomer a vrecúška Sada s teplomerom a vrecúškami na prípravu domácej údeniny, Je určený…
-28%KLAUSBERG LAMAČ 1,5 kg TAŠKY NA TEPLOMER 30 ks.
-21%Šunkovar 2 x Teplomer Biowin vrecia 1,5KG oceľ
-11%Šunkovar Klausberg KB7284 2,5L teplomerové vrecká
Oceľový varič na šunku s fóliovými vreckami a teplomerom ukazujúcim teplotu mäsa v cene. Vďaka nej si môžete sami vyrobiť tradičné zdravé domáce mäsové výrobky bez umelých aróm a k…
-8%Šunkovar Browin s prítlačnou pružinou 3kg SZY30SN
-14%Šunkovar Kamille 2,5 l / 2,2 kg
VARIČ KAMILLE 6513 CHAM vyrobený z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele objem - 2,5 L celková výška - 22 cm výška trubice – 18,5 cm </…
4L KASTRÓN S KOŠÍKOM NA ŠPARKU ŠUNKOVÉ HRANOLKY
-13%ODMERNÁ SADA VARIČ ŠUNKY 1,5 kg BYLINKY termome
JEDÁLNA SÚPRAVA ŠUNKOVAČ 1,5 kg BYLINKY termome Ponúkame Mega súpravu na domáce spracovanie. Vďaka našej ponuke si pripravíte plnohodnotne doma ekologické, be…
-20%Šunkovar Pot Browin Thermometer Bags Spices
Šunkovar 1,5 KG Hrniec Browin Teplomer Sáčky Korenie Set Šunkovar 1,5 KG, teplomer, sáčky, korenie. Prevádzka tejto nádoby je založená na ohreve vody a varení mäso. …
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac