Okrúhla forma na syr 20x9,7cm
Tovar bol pridaný do košíka.
Okrúhla forma na syr 20x9,7cm
Tovar bol pridaný do košíka.

Okrúhla forma na syr 20x9,7cm

Okrúhla forma na syr 20x9,7cm

Kód tovaru: 8063122974

  • Značka: Iné

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks19,68 € / ks
Pri kúpe 2 ks15,68 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks14,34 € / ks
19,68 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Forma na syr okrúhla 20x9,7cm

Forma na syr okrúhla 20x9,7cm

Forma na domáci mäkký syr.

Pomocou tejto formy sa získa syr v tvare valca.

Domáca forma na výrobu syra 9 cm

Forma na výrobu syra 9 cm, okrúhla . syry.

Pomocou tejto formy sa získa syr v tvare valca.

Veľmi odolný, vyrobený z odolného materiálu schváleného pre styk s potravinami. Forma môže byť použitá s dreveným lisom na syr pomocou dvoch foriem, jednej ako veka. Forma má otvory, cez ktoré syrová srvátka odteká, a nožičky, ktoré zabraňujú kontaktu odtekajúcej tekutiny so syrom.

Rozmery:

Šírka produktu: 20 cm

Výška produktu: 9,7 cm

Recept na syr typu FETA plný->> syr

Ingrei: 3/di>

ovčie mlieko alebo ovčie mlieko (bez UHT)

1 polievková lyžica prírodného jogurtu so živými bakteriálnymi kultúrami

Browin mikrobiologické syridlo (1g/100 l)

Browwin chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)

0,5 lyžičky soli

čajová lyžička soli na soľ 5 brine

lyžička soli na 5 brine každých 0,5 l srvátky alebo vody

Ako na to:

1. Mlieko zohrejeme na 40 C. Pridáme jogurt, premiešame, prikryjeme a necháme asi 1 hodinu na teplom mieste.

2. Pridajte chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej, vychladnutej vody, premiešajte. Nechajte 10 minút.

3. Potom pridajte syridlo vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 °C. Dôkladne premiešajte. Nechajte cez noc.

4. Tvaroh nakrájajte na kocky so stranou cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.

5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby stekala.

6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uložte ho do chladničky.

7. Tvarohovú hmotu jemne rozotrite rukami na kúsky, pridajte pol lyžičky soli, premiešajte.

8. Potom vložte syr spolu s gázou do formy na syr a zaťažte ho niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.

9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nebude chutiť.

10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridáme 5 lyžičiek morskej soli.

11. Syr skladujte v chladničke.

DOMÁCI SYR S BYLINKAMI

Zloženie:

Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko

Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami mliečnych baktérií

Chlorid vápenatý (20-10bil cronet) (20-10bil) /100 l mlieka)

Byliny alebo iné prísady, napr. paprikové vločky, sušené, paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice

Postup:

1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.

2. Do mlieka pridajte správne množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody, premiešajte. Nechajte 10 minút.

1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.

3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktný tvaroh (cca 50-70 min). Tvaroh nakrájajte na 2 cm kocky.

4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova pomelte.

5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.

6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.

7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do gázy na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevylievame!), potom vložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, potrieme soľou alebo necháme 1 hodinu odstáť. do soľanky.

8. Po uplynutí tejto doby syr preložíme na dosku a necháme v chladničke, kým úplne nevyschne a nevytvorí sa kôrka, alebo ho zalejeme vrstvou oleja (ľanový olej, olivový olej) a posypeme vrstvou obľúbených byliniek.

Recept na nálev: Zmiešajte 1l srvátky, 1l vody a 0,5 kg kamennej soli. Soľanka by mala mať teplotu 5-15 C.

Syr typu Gouda

Zloženie:

10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieka (nie UHT)

Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami mliečnych baktérií Brouk> 31 vápenatý

Brookwin g2- 31

logické syridlo

S spôsob vykonania:

2. Zahrejte mlieko na 33 C.

3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,

zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.

4. Pridajte rozpustený chlorid vápenatýv malom množstve vody rozmiešame. Nechajte

10 minút

5. Potom pridajte syridlo vopred rozpustené v 50 ml vody pri

37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila pevná

zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na kocky so stranou 1-1,5 cm.

6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom zlejte asi 10-20% srvátky. Namiesto zliatej

srvátky pridajte rovnaké množstvo vody s teplotou 30 C a stále jemne miešajte.

7. Potom opatrne a pomaly zohrejte zrno na 48-53 C a stále miešajte.

8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.

9. Jemne rukou premiešajte syr.

10. Potom ho vložte do gázy a/alebo formy na syr, vložte do lisu na syr

a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.

11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo utierky, vložte do slaného nálevu (1,5 l vody 5-

15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.

12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.

Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerný efekt otočte syr 2

krát denne. Potom syr uložte do chladničky.

13. Syr by mal zrieť asi 4 týždne pri teplote 12-16 C.

KORYCIŃSKI SYRE

Zloženie:

3 l nepasterizovaného mlieka, najlepšie priamo od kravy

Chlorid vápenatý (20-30 g/100-30 g/100 Mlieko renicl> 100 mg robicl>/10 robic p>

Spôsob prípravy:

1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte príslušné množstvo syridla vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvoril pevný tvaroh. 3. Tvaroh nakrájame na kocky so stranou cca 1-1,5 cm. Vzniknuté zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach vložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej gázou. Nechajte syr 20-24 hodín. Otočte každých pár hodín, aby ste vypustili. 4. Syr sa tvorí vlastnou váhou. Netlačíme lisom. 5. Syr je možné dať na niekoľko hodín do slaného nálevu alebo ho zjesť čerstvý s bylinkami alebo sladkosť.

[Kód produktu: GBcNbg4q0IRmngRyOGOmoMjCEi4MCpud]

PODOBNÉ PRODUKTY

-25%
Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Syr tvorí srdce Umožňuje získať syr v tvare srdca s hmotnosťou asi 80 g Rozmery: výška 5 cm, šírka 6 cm Pri lisovaní syra je možné druhú formu použiť ako veko. Forma je vyrobená…

14,37 € od 5,44 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu schváleného pr…

od 5,55 €
Skladom > 20 ks
-18%
Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Forma na syr SCALZO 8x8cm domáci syr Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu s atestami pre styk s p…

13,53 € od 5,76 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

od 5,76 €
Skladom > 20 ks
-26%
Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Okrúhla forma na 300/400 g Forma na rôzne druhy syra, syridla aj tvarohu, umožňuje vyrobiť syr s hmotnosťou 300 - 400 g Rozmery: výška 7 cm, priemer hore 9,5 cm, priemer dole 9,3 c…

15,85 € od 6,39 €
Skladom > 20 ks
-30%
ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

Syr 60x60cmUtierka je užitočná pri výrobe všetkých druhov syrov a tvarohu. Popruhy sú vyrobené z pružného polyetylénu v modrej farbe v súlade s bezpečnostnými požiadavkami. Naše…

16,80 € od 6,43 €
Skladom > 20 ks
-23%
Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

14,68 € od 5,97 €
Skladom > 20 ks
-19%
Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Okrúhla forma na 250 gNa rôzne druhy syrov, syridlo aj tvaroh.Forma umožňuje výrobu syra o hmotnosti cca 250g.Rozmery: výška 5,2 cm, priemer hore 9 cm, priemer dole 8,1 cm Forma je…

14,71 € od 6,58 €
Skladom > 20 ks
-20%
CHLORID VÁPENATÝ 10 g

CHLORID VÁPENATÝ 10 g

Potravinársky chlorid vápenatý by sa mal pridávať do mlieka, aby sa zvýšila efektivita výroby syra - zlepšuje konzistenciu a zrážanlivosť mlieka a obohacuje ho o vápnik. Jeho užíva…

15,13 € od 6,77 €
Skladom > 10 ks
-28%
Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Forma na syr, okrúhla, fi 8,4 cm, 250 g Domáci syr je jedným z najatraktívnejších druhov SLOW FOOD. Takýto syr najlepšie chutí s čerstvým voňavým chlebom a vínom – tiež domácim. Op…

16,61 € od 6,63 €
Skladom > 10 ks
  • Sprostredkovanie tovaru z Poľska za skvelé ceny

  • Rýchle doručenie tovaru priamo k vám

  • 15 miliónov produktov na jednom mieste

  • Najväčší výber tovaru z Poľska na trhu

  • Doprava zadarmo (len v rámci SR)