MRAZOM SUŠENÉ BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYR GOUDA
Tovar bol pridaný do košíka.
MRAZOM SUŠENÉ BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYR GOUDA
Tovar bol pridaný do košíka.

MRAZOM SUŠENÉ BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYR GOUDA

MRAZOM SUŠENÉ BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYR GOUDA

Kód tovaru: 9393188395

  • Kód výrobcu: 411242
  • Značka: Browin
  • Účel: K syru
  • Obchodné meno: Bakteriálne kultúry pre syr

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks19,92 € / ks
Pri kúpe 2 ks15,92 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks14,59 € / ks
21,65 € 19,92 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Dokonale vybraná zmes baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní vyrobiťlahodný domáci syr Gouda,

čo je skvelý základ zdravej výživy, vrátane bezlepkovej

. Vďaka použitiu lyofilizácie - špeciálnej metódy sušenia, ktorá je jednou z najdokonalejších metód konzervácie potravín, si tieto kultúry zachovávajú svoj plný potenciál po dlhú dobu.

Dôležité vlastnosti:

• Na 50 l mlieka

• Na syr gouda

Ako použiť:

V prípade čerstvého mlieka "od kravy" sa odporúča pasterizácia pri teplote cca 65 stupňov C po dobu 30 minút.

Do hrnca nalejte 6 L mlieka a zohrejte na 33 stupne C. Odmerajte približne 0,5 g baktérií a rozpustite v pohári s malým množstvom vlažnej vody. Všetko pridáme do mlieka a dôkladne premiešame. Nechajte prikryté asi hodinu. Po uplynutí tejto doby - ak ste použili kupované nízkopasterizované mlieko - pridajte asi 1 g sypkého chloridu vápenatého, potom zohrejte mlieko na 38°C a pridajte asi 0,6 g sušeného syridla rozpusteného v pohári vlažnej vody. Všetko premiešame. Vypnite kúrenie. Asi po 50 minútach tvaroh nakrájame na 1-2 cm kocky a jemne premiešame. Nechajte 10-15 minút, aby sa oddelila srvátka. Po uplynutí tejto doby zlejte približne 20-30% srvátky a nahraďte ju vodou s teplotou približne 30-35°C. Výsledné zrno potom za stáleho miešania zahrievajte na 40-45°C 20-30 minút, kým nie je dostatočne pružné, aby sa v ruke pod tlakom zlepilo. Srvátku zlejte po úroveň zŕn, potom ich preložte na gázu a vložte do lisu na syr. Výsledný syr nechajte asi 12 hodín pri izbovej teplote, z času na čas ho otočte a stlačte v lise. Po uplynutí tejto doby syr vyberte, vložte do slaného nálevu (0,5 l vody + 0,5 l srvátky + 180 g soli) a nechajte 8 hodín. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na syrovú podložku a nechajte ho sušiť pri izbovej teplote 24 hodín, pričom ho každých pár hodín otočte. Syr skladujte v chladničke. Po vytvorení šupky ju ochráňte náterom alebo syrovým voskom. Syr nechajte zrieť minimálne 4 týždne pri teplote 8-12°C.

Zloženie: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus,

laktóza

Čistá hmotnosť: približne 3,5 g

Hmota bakteriálnych kultúr môže zvýšenie sa líši v závislosti od ich aktivity.

Symbol: 411242

PODOBNÉ PRODUKTY

-29%
Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g

Vivo Bifivit Zakwaska pre deti do jogurtu 0,5 g

Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Bifivit - 1 fľaštička 0,5 g Obsahuje bifidobaktérie (kultúry prítomné v materskom mlieku) a laktobacily a baktérie kyseliny propiónovej. Jogu…

19,02 € od 8,17 €
Skladom > 20 ks
Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks

Zakwaska jogurt Acidolakt Bakteriálna kultúra 1 ks

Vivo Zakwaska Acidolakt živé bakteriálne kultúry - 1 fľaštička 0,5 g Z tohto zákysu získame acidofilné mlieko, teda jogurt s obsahom kmeňa Lactobacillus acidophilus. Tieto kultúry …

od 8,17 €
Skladom > 20 ks
-18%
Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim

Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim

Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…

16,47 € od 8,17 €
Skladom > 20 ks
-16%
Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks

Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks

Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…

16,08 € od 8,17 €
Skladom > 20 ks
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks

Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks

Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…

od 10,23 €
Skladom < 6 ks
Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks

Kvások na kefír Vivo Kefír 2 ks

Zakwaska For Kefír VivioPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, mikroflóra kefírových húb Čistá hmotnosť: 1 fľaštička = 0,5 g Počet baktérií v 1g: Baktérie mliečneho k…

od 10,26 €
Skladom < 6 ks
Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

Kváskové Entero pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

Zakwaska Entero Vivio JogurtPočet fľaštičiek v balení: 2 Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, B…

od 10,28 €
Skladom < 6 ks
-8%
Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks

Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks

Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…

16,97 € od 10,28 €
Skladom < 6 ks
-16%
Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

Zakwaska Probio pre jogurt Vivo jogurt 2 ks

Zakwaska Probio Jogurt VivioVials v balení: 2Zloženie: Maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bif…

18,58 € od 10,28 €
Skladom < 6 ks
-8%
Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks

Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks

Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…

16,97 € od 10,28 €
Skladom < 6 ks