Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Tovar bol pridaný do košíka.
Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Tovar bol pridaný do košíka.

Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242

Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242

Kód tovaru: 9943557715

  • Kód výrobcu: 411242
  • Značka: Browin
  • Stav balenia: Originál

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy
Pri kúpe 1 ks19,42 € / ks
Pri kúpe 2 ks15,42 € / ks
Pri kúpe 3 a viac ks14,08 € / ks
21,34 € 19,42 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 20 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

Bakteriálne kultúry pre syr Gouda

>

Perfect A Perfect Cix of Lactic Fermentation baktérie, ktoré vám umožňujú vyrábať chutný domáci syr Gouda, čo je skvelá základňa pre zdravú stravu, tiež bezlepkovú . Vďaka použitiu lyofilizácie - špeciálnej metódy sušenia, ktorá je jednou z najdokonalejších metód konzervácie potravín, si tieto kultúry zachovávajú svoj plný potenciál po dlhú dobu.

Dôležité vlastnosti:

  • Na 50 l mlieka
  • Na syr Gouda

Čistá hmotnosť: približne 3,5 g

Hmotnosť bakteriálnych kultúr sa môže líšiť v závislosti od ich aktivity.

Návod na použitie:

V prípade čerstvého mlieka "od kravičky" sa odporúča pasterizovať ho pri teplote cca 65 stupňov C po dobu 30 minút.

6 L mlieka nalejeme do hrnca a zohrejeme na 33°C. Odmerajte asi 0,5 g baktérií a v pohári rozpustite v malom množstve vlažnej vody. Všetko pridáme do mlieka a dôkladne premiešame. Nechajte prikryté asi hodinu. Po uplynutí tejto doby - ak ste použili nízkopasterizované komerčné mlieko - pridajte cca 1 g sypkého chloridu vápenatého, potom zohrejte mlieko na 38°C a pridajte cca 0,6 g sušeného syridla rozpusteného v pohári vlažnej vody. Všetko premiešame. Vypnite kúrenie. Asi po 50 minútach tvaroh nakrájame na 1-2 cm kocky a jemne premiešame. Nechajte 10-15 minút, aby sa srvátka začala oddeľovať. Po uplynutí tejto doby vylejte asi 20-30% srvátky a na jej miesto pridajte vodu s teplotou asi 30-35°C. Potom za stáleho miešania zohrievajte výsledné zrno na 40-45°C počas 20-30 minút, kým nie je dostatočne pružné, aby sa pod tlakom zlepilo. Srvátku sceďte po úroveň zŕn, potom ich preložte na gázu a vložte do lisu na syr. Takto vzniknutý syr necháme asi 12 hodín pri izbovej teplote, pričom ho občas otočíme a vytlačíme v lise. Po uplynutí tejto doby syr vyberte, vložte do slaného nálevu (0,5 l vody + 0,5 l srvátky + 180 g soli) a nechajte 8 hodín. Potom syr vyberte z nálevu, položte ho na syrový základ a nechajte ho cez noc sušiť pri izbovej teplote, pričom ho každých pár hodín otočte. Syr skladujte v chladničke. Keď sa na ňom vytvorí kôrka, chráňte ho náterom alebo syrovým voskom. Syr nechajte zrieť minimálne 4 týždne pri teplote 8-12°C.

PODOBNÉ PRODUKTY

-25%
Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g

Syr tvorí srdce Umožňuje získať syr v tvare srdca s hmotnosťou asi 80 g Rozmery: výška 5 cm, šírka 6 cm Pri lisovaní syra je možné druhú formu použiť ako veko. Forma je vyrobená…

14,38 € od 5,45 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu schváleného pr…

od 5,56 €
Skladom > 20 ks
-18%
Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr

Forma na syr SCALZO 8x8cm domáci syr Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu s atestami pre styk s p…

13,54 € od 5,77 €
Skladom > 20 ks
Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

od 5,77 €
Skladom > 20 ks
-26%
Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Forma na syr KRUHÁ na 300/400g

Okrúhla forma na 300/400 g Forma na rôzne druhy syra, syridla aj tvarohu, umožňuje vyrobiť syr s hmotnosťou 300 - 400 g Rozmery: výška 7 cm, priemer hore 9,5 cm, priemer dole 9,3 c…

15,86 € od 6,40 €
Skladom > 20 ks
-30%
ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo

Syr 60x60cmUtierka je užitočná pri výrobe všetkých druhov syrov a tvarohu. Popruhy sú vyrobené z pružného polyetylénu v modrej farbe v súlade s bezpečnostnými požiadavkami. Naše…

16,82 € od 6,44 €
Skladom > 20 ks
-23%
Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr

Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…

14,69 € od 5,98 €
Skladom > 20 ks
-19%
Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g

Okrúhla forma na 250 gNa rôzne druhy syrov, syridlo aj tvaroh.Forma umožňuje výrobu syra o hmotnosti cca 250g.Rozmery: výška 5,2 cm, priemer hore 9 cm, priemer dole 8,1 cm Forma je…

14,72 € od 6,59 €
Skladom > 20 ks
-20%
CHLORID VÁPENATÝ 10 g

CHLORID VÁPENATÝ 10 g

Potravinársky chlorid vápenatý by sa mal pridávať do mlieka, aby sa zvýšila efektivita výroby syra - zlepšuje konzistenciu a zrážanlivosť mlieka a obohacuje ho o vápnik. Jeho užíva…

15,15 € od 6,78 €
Skladom > 10 ks
-28%
Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Okrúhla forma na syr s priemerom 8,4 cm na 250 g

Forma na syr, okrúhla, fi 8,4 cm, 250 g Domáci syr je jedným z najatraktívnejších druhov SLOW FOOD. Takýto syr najlepšie chutí s čerstvým voňavým chlebom a vínom – tiež domácim. Op…

16,63 € od 6,64 €
Skladom > 10 ks