EKO Jogurt L+ Kefír | Bakteriálne kultúry Dr. Kempistu
Tovar bol pridaný do košíka.
EKO Jogurt L+ Kefír | Bakteriálne kultúry Dr. Kempistu
Tovar bol pridaný do košíka.

EKO Jogurt L+ Kefír | Bakteriálne kultúry Dr. Kempistu

EKO Jogurt L+ Kefír | Bakteriálne kultúry Dr. Kempistu

Kód tovaru: 12101607667

  • Kód výrobcu: EKO Jogurt L+ Slnko a Jedlo
  • Značka: Sun & Foods
  • Účel: Pre jogurt
  • Obchodné meno: Jogurt l + sada baktérií na výrobu jogurtu

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

93,40 € 68,18 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 5 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

EKO Jogurt L+ EKO Kefír

Mrazom sušené bakteriálne kultúry na výrobu domáceho L+ jogurtu a kefíru

Jogurt L+ je vďaka svojmu bohatému a rozmanitému bakteriálnemu zloženiu najuniverzálnejší a vhodný pre všetky vekové skupiny. Odporúča sa spočiatku na obnovu črevnej bakteriálnej flóry a neskôr na preventívnu starostlivosť o črevnú flóru.

  • Vzhľadom na mierne odlišné zloženie a pozitívny vplyv na metabolizmus sa odporúča najmä ako podpora pri hmotnosti strata a očista tela..
  • Rovnako ako iné produkty priaznivo pôsobí na bakteriálnu flóru tráviaceho traktu, upravuje peristaltiku čriev, zlepšuje trávenie a vstrebávanie potravy.
  • V v prípade kefíru tu okrem mliečneho kvasenia prebieha mierny vývoj CO2 . To ovplyvňuje efektívny pohyb potravy v tenkom čreve.

Cena je zasúpravu 2 vrecúšok (Čistá hmotnosť: 4,9g x2) b>

1 vrecúško vystačí na prípravu 1 litra L+ jogurtu a/alebo kefíru

Ak sa budete riadiť pokynmi výrobcu odporúčania a vykonávať pravidelné množenie v súlade s pokynmi, tento proces je možné vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.

Čas použiteľnosti:

  • 02-2025 (jogurt)
  • 07-2024 (kefír)

Charakteristika

  • Podporuje tráviace procesy a priaznivo pôsobí na peristaltiku čriev.
  • Vďaka živým baktériám a obsahu kyseliny mliečnej pomáha bojovať proti škodlivým baktériám a plesniam, obnovuje správnu bakteriálnu flóra tráviaceho traktu a jeho správne pH.
  • Obsahuje veľké množstvo vitamínov .okrem iných A, B2, B12, K2. Vitamín B₂ je typický vitamín mladosti. Vitamín B₂ sa podieľa na tvorbe červených krviniek a posilňuje nervový systém.
  • Obsahuje okrem iného: veľké množstvo organického vápnika. Vápnik sa podieľa na viac ako 300 reakciách prebiehajúcich v našom tele.
  • Má široké využitie aj v kozmetike - možno ho použiť napríklad na strie.
  • Kefír môže tiež použiť na výrobu syrov a srvátky, ktoré sú vhodné na konzumné a kozmetické účely.

Priaznivo pôsobí na tráviaci trakt:

  • zlepšuje trávenie a vstrebávanie potravy,
  • ovplyvňuje lepšiu peristaltiku čriev,
  • látky produkované baktériami, ako napr. kyselina mliečna bojuje proti škodlivým baktériám a plesniam,
  • zabraňuje infekciám a zápalom,

Domáce produkty nepodliehajú priemyselnému spracovaniu, preto baktérie, ktoré obsahujú, sú živé a priaznivo pôsobia na náš organizmus.

Produkt má:

  • CERTIFIKÁT PL-EKO-02, POĽNOHOSPODÁRSTVO EU ​​/ NON- EÚ
  • Produkt je v súlade so smernicou EÚ 1829/2003 a 1830/2003 Európskeho parlamentu a Rady z r. 22/09/2003

Obsahuje bakteriálne kultúry:

  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
  • Lactobacillus acidophilus
  • Bifidobacterium lactis

Neobsahuje:

  • Geneticky modifikované ingrediencie
  • Cukor, zahusťovadlá, lepok alebo akékoľvek chemické prísady
  • Stopy alergénov
  • Lepkové výrobky (obilniny), vajcia, ryby, sója, arašidy podzemnica olejná, zeler, horčica (horčica), sezam, oxid siričitý a disulfid, kôrovce, mäkkýše, vlčí bôb.
  • Neobsahuje ani stopové množstvá alergénov.

Naše bakteriálne kultúry boli uznané medzinárodným trhom ako bezpečné na konzumáciu.

AKO ZAČAŤ TERAPII DR KEMPISTOVY?

  • Jogurtovú terapiu začíname z L+ jogurtu.
  • Vďaka baktériám, ktoré obsahuje, sa obnovuje normálna bakteriálna flóra tráviaceho traktu.
  • Acidophilus je obzvlášť dôležitý, pretože jeho pôsobenie podporuje liečbu gastrointestinálnych ochorení spôsobených Helicobacter pylori.
  • li>
  • Po 14 dňoch pridáme kyslé mlieko.
  • Ráno pokračujeme v pití L+ Jogurt, a na poludnie a večer kyslé mlieko.

Prítomnosť živých organizmov baktérií a látok, ktoré produkujú, vrátane: kyselina mliečna podporuje regeneráciu správnej bakteriálnej flóry tráviaceho traktu, zlepšuje trávenie a metabolizmus.

  • Reguluje činnosť tráviaceho traktu,
  • Zabraňuje rozvoj škodlivých mikroorganizmov v tráviacom trakte, prevencia hnačky a podpora imunitného systému.
  • Posilňuje kosti zvýšeným vstrebávaním vápnika a fosforu.
  • Znižuje príznaky intolerancie laktózy.

AKO PRIPRAVIŤ BIO DOMÁCI JOGURT L+

Najlepšie je použiť plnotučné kravské alebo kozie mlieko (nie UHT typ) alebo rastlinné nápoj (mandľový, sójový, ovsený).

ROVNAKÉ NÁVODY TÝKAJÚ PRÍPRAVY KEFIRU

Pripravte si:

  • Litrový téglik (najlepšie vopred sterilizovaný) s pevným uzáverom.
  • Vrecúško s jogurtovými bakteriálnymi kultúrami.
  • Liter mlieka alebo nápojarastlinný olej
  1. Mlieko zohrejte na 42° (platí pre pasterizované mlieko z obchodu). Čerstvé mlieko zohrejeme na 80°C, aby sme zabili cudzie baktérie (na povrchu mlieka sa objaví prvá šupka).
  2. Mlieko nalejeme do nádoby (napr. do sklenenej nádoby) a ochladíme na 42°C .
  3. li>
  4. Otvorte vrecúško s baktériami, nalejte ho do mlieka a jemne premiešajte. Nádobu pevne uzavrite. Baktérie nalejeme do mlieka, ktoré má 42°C! Baktérie umierajú pri vyšších teplotách. Na meranie teploty môžete použiť špeciálny teplomer. Môžete si ho kúpiť tu.
  5. Necháme ho kvasiť 8 až 16 hodín pri teplote asi 42°C, kým nedosiahne príslušnú hustú konzistenciu. Zvyčajne to trvá približne 12 hodín.

Na udržanie teploty 42°C môžeme zaváraciu nádobu vložiť do hrnca s veľmi teplou vodou siahajúcou pod úroveň uzáveru ( samozrejme, vodu treba z času na čas vymeniť, aby sa zohriala). Nádobu môžeme tiež vložiť do mierne predhriatej rúry alebo ju zabaliť do deky.

Pozor!

Ak dôjde k prvému násobeniu nefunguje, mozes si mlieko nechat.do 24 hod. Po 12 hodinách skontrolujeme, či je jogurt hotový - ak nič nevytečie, celý ho zohrejeme (v rúre alebo hrnci s teplou vodou) a opäť odstavíme na ďalších maximálne 12 hodín. na množenie.

ĎALŠIE NÁSOBENIE

Nasledujúce množenie je najlepšie vykonať počas prvých 3 dní a najneskôr do 7 dní od výroby predchádzajúci výrobok (čím je kvások starší, tým horšie sa množí).

Na každý liter novo pripraveného mlieka/rastlinného nápoja (podľa bodov 1 a 2) pridáme 4 polievkové lyžice vopred pripraveného výrobku a postupujte presne ako pri prvom množení.

Ak sa budete riadiť odporúčaniami výrobcu a budete vykonávať pravidelné množenie v súlade s návodom, je možné tento proces vykonávať niekoľko (až 6) mesiacov.

Namnožený produkt je možné uchovávať v chladničke až 7 dní, vo vrecúšku podľa dátumu spotreby (vrecúško treba uchovávať aj v chladničke).

PRÍPRAVA VEGAN L+ JOGURTU Z RASTLINNÉHO NÁPOJE

V prípade rastlinných nápojov postupujte podľa všeobecných pokynov na množenie baktérií, ale musíme pamätať na dve dôležité veci:

  1. Rastlinné mlieka neobsahujú laktózu, ktorou sa baktérie živia. Na 1 liter nápoja preto pridajte polievkovú lyžicu cukru (stévia, xylitol nezaberie!). Počas procesu fermentácie cukor „zožerú“ baktérie. Pred zahriatím nápoja pridajte cukor, aby sa dobre rozpustil.
  2. Jogurty z rastlinných nápojov sú dosť tekuté, preto pridajte 1 čajovú lyžičku agar-agaru na 1 liter nápoja, aby bola konzistencia jogurtu hustejšie.

Po vykysnutí odoberieme vrchnák a uložíme do chladničky.

Takto pripravený výrobok je vhodný na konzumáciu, ale je aj zdrojom baktérie na ďalšie množenie.

Ste vítaní aj na ďalších aukciách :)

kde nájdete doplnky stravy a potravinové produkty s detoxikačnými alebo čistiacimi vlastnosťami, ktoré mám ja osobne skontrolované.

PODOBNÉ PRODUKTY

  • Sprostredkovanie tovaru z Poľska za skvelé ceny

  • Rýchle doručenie tovaru priamo k vám

  • 15 miliónov produktov na jednom mieste

  • Najväčší výber tovaru z Poľska na trhu

  • Doprava zadarmo (len v rámci SR)