Lysozým - 50 g
Lysozým - 50 g
Kód tovaru: 11330707278
- Značka: Serowar
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Variant: 50 g
Lysozým je názov vysoko stabilného katiónového proteínu, ktorého hlavnou vlastnosťou je silná antibakteriálna aktivita. Tento enzým inhibuje okrem iného: na baktérie Clostridium tyrobutyricum zodpovedné za vznik tzv neskoré nadúvanie syrov a vznik nepríjemnej chuti vyplývajúcej z prítomnosti kyseliny maslovej.
Clostridium tyrobutyricum prítomné v mlieku fermentuje laktát, čo spôsobuje poruchu „neskorej plynatosti“ pri syroch s vysokým pH ako Ementál, Gouda alebo Edammer a ďalší. Dokonca aj nízka hustota spór tohto anaeróbu v mlieku používanom na výrobu syra môže spôsobiť tento jav, ak sú vhodné podmienky rastu. Tento nedostatok sa vyznačuje veľkými otvormi, medzerami a prasklinami spôsobenými tvorbou plynových bublín a abnormálnou chuťou syra v dôsledku kyseliny maslovej. Táto chyba môže viesť k významnej strate produktu.
Lysozým pridávaný do potravinárskych výrobkov je označený symbolom E1105
Lysozým sa najčastejšie používa:
- pri výrobe zrejúcich syrov
- pri výrobe syrom podobných výrobkov
- v mliečnych nápojoch
- fermentovaných vínnych nápojoch
- výrobky z hroznového vína
Dávkovanie: 1,5-2 g na 100 litrov mlieka.
PODOBNÉ PRODUKTY
Bakteriálne kultúry do jogurtu na 25l mlieka BROWIN
Bakteriálne kultúry do jogurtuOd autorizovaného zástupcu firmy BIOWIN Dokonale vybrané kultúry baktérií mliečneho kvasenia umožňujúce rýchlu prípravu domáceho jogurtu.Vďaka použ…
-11%BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE JOGURT NA 4L MLIEKA - SUPER
Mrazom sušené bakteriálne kultúry do jogurtu na 25 litrov mlieka Výrobca: Browin Značka: Browin Kód produktu: 411><…
-14%Syridlo Microbiol. silný Brown 30 ml
Mikrobiálne syridlo syridlo silné, 30 ml Ideálne na domácu výrobu syra - s týmto mikrobiologickým tekutým syridlom vyrobíte akýkoľvek syridlový syr (čerstvý syr, krá…
-10%BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE JOGURT PRE 4L MLIEKA -BROWIN
Mrazom sušené bakteriálne kultúry do jogurtu na 25 litrov mlieka Výrobca: Browin Značka: Browin Kód produktu: 411><…
-12%BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE JOGURT PRE 4L MLIEKA - 4011202
Mrazom sušené bakteriálne kultúry do jogurtu na 25 litrov mlieka Výrobca: Browin Značka: Browin Kód produktu: 411><…
-9%Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Bakteriálne kultúry pre syr Gouda …
-27%MIKROBIOLOGICKÝ RENNY, TEKUTÉ - 50ml
Mikrobiologické syridlo je prírodný koagulant vyrobený zo špeciálnych kmeňov húb Rhizomucor Miehei. Je výlučne rastlinného pôvodu. 10 kvapiek syridla je určen…
-6%Chlorid vápenatý na výrobu syra - potravinársky 100 g
Chlorid vápenatý na výrobu syra - potravina Balenie: 100 g CaCl2 je soľ používaná pri výrobe syrov na obnovenie rovnováhy vápnika v mlieku. Nevyhnutné pre paste…
-26%Prírodné tekuté syridlo 50 ml
Tekuté prírodné syridlo (sila 1:18 000) Kapacita: 50 ml Čistý, štandardizovaný, tekutý roztok enzýmov izolovaných zo žalúdkov teliat a/alebo dospelých kráv. Toto syridlo …
-5%BROWIN CHEESE maker SQUARE DO 500 G
BROWIN SYR VYROBENÝ SQUARE ZA 500 G Kód produktu: 36490 ZNAČKA: BROWIN EAN: 5908277706296 POČET PRVKOV: 1 M…