Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + pdf
Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + pdf
Kód tovaru: 8797963429
- Stav: Nové
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,5 kg
- Výrobca: Kameleon Kulinarny
- Druh: Zostava
- Počet kusov: 3 ks
- Kapacita: 500 ml
- Priemer: 6,5 cm
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na pestovanie, vlastnosťami a dôležitými informáciami
2. KEFÍROVÉ ZRNÁ (TIBETSKÉ HUBY) - 10g + pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami
3. JAPONSKÉ RIASY (VODNÉ RIASY) - 20 g + PDF s návodom na pestovanie, vlastnosťami a dôležitými informáciami
+ leták v papierovej verzii
Výrobca: Kameleon Culinary
.
Po obdržaní balíka- výrobu nastavíme čo najrýchlejšie.
Pri nákupe v našom obchode -
máte ZÁRUKU A MIKROBIOLOGICKÚ BEZPEČNOSŤ.
VŠETKY NAŠE KULTÚRY:
★ čajová huba,
★ japonská riasa,
★ tibetská huba,
★ ražný kvások
b>
sú primerane
otestované, spĺňajú všetky normy a požiadavky,
sú schválené Sanitárnou inšpekciou a schválené na predaj.
Sme hrdí, že sme jediný obchod v Poľsku, ktorý ich má v stálej ponuke v našom obchode!
Ad.1 KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA)- 1 kus čajovej huby s priemerom
- určené na pestovanie vo fľaši
- štartér, t.j. cca 200 ml kombuchovej tekutiny ( potrebné na začatie vlastnej výroby)
- elektronická príručka o čajovej hubes informáciami o: postupnom pestovaní, vlastnostiach, zaujímavostiach
- leták
(uvedené pomery sú na cca 1-litrovú zaváraciu nádobu, zväčšením pomerov si môžete ihneď vyrobiť väčšiu )
➤ JAR (alebo iná sklenená nádoba) s priemerom prispôsobeným priemeru huby
➤ TEA (zelená, čierna, červená, biela - podľa preferencií) - lyžica alebo 2-3 vrecká
➤ voda 800-1000 ml
➤ cukor (biely, trstinový, kokosový – na výber) 100 – 120 gramov
➤ ČAJOVÉ HUBY
➤ ŠTARTOVAČ (tekutý z predchádzajúcej výroby)
➤ hrubá gáza alebo BAVLNA (možno zakúpiť v inej aukcii), gumička, nekovové SITOK (ponúkame na inej aukcii) / filter
RASTÚCI čajový hríb (v cca litrovej nádobe)★ 100-120 g cukru zalejte horúcou vodou a za lyžicu alebo 2 - 3 čajové vrecúška. Uvarte, oddeľte bylinky (podsadu) od nálevu.
★ Ochlaďte asi na 25°C, nalejte do pohára, pridajte čajovú hubu (svetlou stranou nahor).
★ Pridáme štartér, teda cca 100 ml tekutiny z predchádzajúcej výroby (pridávame zakaždým). Pomer štartovacieho a sladeného čaju je približne 1:10.
★ Zakryte gázou, zaistite gumičkou a nechajte na teplom, tmavom (mimo slnečného) mieste 10-21 dní. Nádobou netraste.
★ Kombucha je hotová, keď tekutina nesyčí, keď nádobou jemne zatrasiete. V teplom / letnom období sú cykly kratšie - cca 7-13 dní, v zime / chlade - dlhšie.
★ Kombuchu (tekutú) nalejte do vhodnej nádoby (cez nekovové sitko) a vložte v chladničke.
p>★ Hubu umyjeme (v skutočnosti 2 huby, pretože po prvom cykle máme matku a novú hubu) a cyklus zopakujeme.
Ad.2 TIBETAN HUBA 10 gramovTibetská huba sú kultúry baktérií a húb, ktoré po pridaní do mlieka naštartujú proces fermentácie, ktorého výsledkom je kefír. Kefír má mnoho prospešných vlastností a ten získaný pomocou tibetských húb je ešte zdravší ako ten tradičný.
Tibetská huba pozostáva väčšinou z baktérií mliečneho kvasenia a baktérií kyseliny octovej. a droždie. Vyzerá podobne ako malé ružičky karfiolu, je na dotyk želatínový, má nepravidelné tvary a je bielej alebo žltkastobielej farby. Zrná majú priemer približne 0,2 až 2 cm.
PESTOVANIE:★ Nalejte zrno mliekom (čerstvým alebo pasterizovaným, nikdy nie UHT)
★ Nádobu prikryte gázou/látkou a nechajte 24 hodín pri izbovej teplote
★ Po 24 hodinách prelejte cez plastové (nikdy kovové!) sitko. Kefír skladujte v chladničke, najlepšie do 24 hodín.
★ Opláchnite zrná v sitku pod tečúcou vodou, odstráňte zvyšný kefír.
★ Opakujte cyklus.
POMER ZRNÁ K MLIEKU - 1:10-1:20
Ad.3 JAPONSKÉ KRYŠTÁLY Z RIAS t.j. JAPONSKÉ KRYŠTÁLY 20 gramov (známe aj ako riasy, morské riasy, vodný kefír)Toto sú mikroorganizmy schopné fermentácie, kolónie baktérií (Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus a Leuconostoc) a kvasiniek (Saccharomyces, Candida, Kloeckera a pravdepodobne minimálne dva ďalšie druhy).
Napriek názvu nejde o riasy. .. ani nepochádzajú z Japonska. Ich pôvod nie je známy – je známe, že sa vyskytujú v Mexiku u niektorých druhov kaktusov, kde majú nadbytok prirodzenej potravy, teda vody s cukrom. V súčasnosti sa chovajú po celom svete a bežne sa používajúna výrobu kefovvoda iru – prírodné probiotikum.
BROWING JAPONSKÁ RIAS:★ Pridajte cukor** do teplej vody* a nechajte vychladnúť.
★ Nalejte na kryštály.
★ Pridajte 4-6 hrozienok. Hrozienka vymieňame každých 7 dní.
★ Zakryte a umiestnite na svetlé miesto mimo slnečného žiarenia pri izbovej teplote na 24-48 hodín
★ Nalejte pripravený vodný kefír plastovú (nikdy nie kovovú) nádobu. sitko do fľaše, skladujte pri izbovej teplote alebo v chladničke maximálne 2 dni.
★ Kryštály opláchnite a cyklus zopakujte.
*Pomer kryštálov k vode: 1 – 10
**Pomer kryštálovk cukru: približne 1:1 – 3:1, v krátke cykly aj 1:5
S ich množením zvyšujeme podiely rias.
BALENIE:- vo vákuových vreciach (bezpečné cestovanie)
- vrecia sú určené na styk s potravinami
- balenie je vždy tesne pred odoslaním
Elektronické sú súčasťou KAŽDÉHO NÁKUPU
(ekologický) návod na chov s informáciami
o vlastnostiach, spôsobe použitia
probiotiká a ďalšie cenné informácie.
Súbory PDF posielamee-mailom.
Ku každému nákupu je pribalený papierový letákJe dostatočne malý ktorú si môžeme pripevniť
na chladničku alebo vložiť do peňaženky.
NAVŠTÍVTE PROSÍM MOJE ĎALŠIE AUKCIE v kategórii PRÍRODNÁ LIEČBAV prípade extrémnych teplôt - veľmi vysokých horúčav resp. výrazné mrazy, pre bezpečnosť zásielok si vyhradzujeme právo pozastaviť zásielku / zmeniť deň odoslania.
PODOBNÉ PRODUKTY
ČAJ HUBA 13-15cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 13-15 cm štartér, t.j. cca 400 ml kombuchovej t…
-28%ČAJ HUBA 13-15cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 13-15 cm štartér, t.j. cca 400 ml kombuchovej t…
Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + e-knihy
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍRO…
-21%Kombucha 3v1 + tibetská huba + japonské riasy
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍRO…
-28%Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + pdf
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na pestovanie, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍROVÉ ZRNÁ (TIBETSK…