Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + e-knihy
Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + e-knihy
Kód tovaru: 8844917521
- Stav: Nové
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,5 kg
- Výrobca: Kameleon Kulinarny
- Druh: Zostava
- Počet kusov: 3 ks
- Kapacita: 500 ml
- Priemer: 6,5 cm
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
1. ČAJOVÁ HUBA (scoby)
6-7 cm+ štartér cca 200ml
+ pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami
2. KEFÍROVÉ ZRNÁ (TIBETSKÉ HUBY)
10 gramov+ pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami
3. JAPONSKÉ RIASY (VODNÉ RIASY)
20 gramov+ pdf s návodom na pestovanie, vlastnosťami a dôležitými informáciami
+ letáky
Výrobca: Culinary Kameleon
Po obdržaní balíka- výrobu nastavíme čo najrýchlejšie.
Nákupom v našej predajni -
máte ZÁRUKU A MIKROBIOLOGICKÚ BEZPEČNOSŤ.
VŠETKY NAŠE KULTÚRY:
★ čajová huba,
★ japonská riasa,
★ tibetská huba,
★ ražný kvások
sú primeraneotestované, spĺňajú všetky normy a požiadavky,
sú schválené Sanitárnou inšpekciou a schválené na predaj.
Sme hrdí, že sme jediný obchod v Poľsku, ktorý ich má v stálej ponuke v našej predajni!
Ad.1 KOMBUCHA - ČAJOVÉ HUBY (tiež nazývané: SCOBY, JAPONSKÉ HUBY)- 1 ks čajovej huby s priemerom
určené na pestovanie vo fľaške
- štartér, t.j. cca 200 ml kombuchovej tekutiny (potrebné na začatie vlastnej výroby)
- elektronický manuál o čajovej hubes informáciami o: pestovanie krok za krokom, vlastnosti, zaujímavosti
- leták
(uvedené proporcie sú na cca 1-litrovú nádobu, zväčšením proporcií môžete ihneď vyrobiť väčšiu)
➤ JAR (alebo iná sklenená nádoba) s priemerom prispôsobeným priemeru huby
➤ TEA (zelená, čierna, červená , biela - podľa preferencie) - lyžica alebo 2-3 vrecká
➤ voda 800-1000 ml
➤ cukor (biela, trstinová, kokosová – na výber) 100 – 120 gramov p>
➤ ČAJOVÁ HUBA
➤ STARTER (tekutá z predchádzajúcej výroby)
➤ hrubá gáza alebo BAVLNENÉ LÁTKO (možno zakúpiť v inej aukcii), gumička, nekovové SItko (ponúkame v inej aukcii) / filter
PESTOVANIE čajových húb (v cca pollitrovej nádobe )★ 100-120 g cukru zalejte horúcou vodou a zalejte lyžičkou alebo 2-3 čajovými vrecúškami. Uvarte, oddeľte bylinky (podsadu) od nálevu.
★ Ochlaďte asi na 25°C, nalejte do pohára, pridajte čajovú hubu (svetlou stranou nahor).
★ Pridáme štartér, teda cca 100 ml tekutiny z predchádzajúcej výroby (pridávame zakaždým). Pomer štartovacieho a sladeného čaju je približne 1:10.
★ Zakryte gázou, zaistite gumičkou a nechajte na teplom, tmavom (mimo slnečného) mieste 10-21 dní. Nádobou netraste.
★ Kombucha je hotová, keď tekutina nesyčí, keď nádobou jemne zatrasiete. V teplom / letnom období sú cykly kratšie - cca 7-13 dní, v zime / chlade - dlhšie.
★ Kombuchu (tekutú) nalejte do vhodnej nádoby (cez nekovové sitko) a vložte v chladničke.
p>★ Hubu umyjeme (v skutočnosti 2 huby, pretože po prvom cykle máme matku a novú hubu) a cyklus zopakujeme.
Ad.2 TIBETAN HUBA 10 gramovTibetská huba sú kultúry baktérií a húb, ktoré po pridaní do mlieka naštartujú proces fermentácie, ktorého výsledkom je kefír. Kefír má mnoho prospešných vlastností a ten získaný pomocou tibetských húb je ešte zdravší ako ten tradičný.
Tibetská huba pozostáva väčšinou z baktérií mliečneho kvasenia a baktérií kyseliny octovej. a droždie. Vyzerá podobne ako malé ružičky karfiolu, je na dotyk želatínový, má nepravidelné tvary a je bielej alebo žltkastobielej farby. Zrná majú priemer približne 0,2 až 2 cm.
PESTOVANIE tibetskej huby:★ Zrná zalejte mliekom (čerstvým alebo pasterizovaným, nikdy nie UHT)
★ Nádobu prikryte gázu/utierku a odložte na 24 hodín pri izbovej teplote
★ Po 24 hodinách prelejte cez plastové (nikdy kovové!) sitko. Kefír skladujte v chladničke, najlepšie do 24 hodín.
★ Opláchnite zrná v sitku pod tečúcou vodou, odstráňte zvyšný kefír.
★ Opakujte cyklus.
POMER ZRNIA K MLIEKU - 1:10-1:20
Ad.3 JAPONSKÉ KRYŠTÁLY Z RIAS t.j. JAPONSKÉ KRYŠTÁLY 25 gramov (známe aj ako riasy, morské riasy, vodný kefír)Toto sú mikroorganizmy schopné fermentácie, kolónie baktérií (Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus a Leuconostoc) a kvasiniek (Saccharomyces, Candida, Kloeckera a pravdepodobne minimálne dva ďalšie druhy).
Napriek názvu nejde o riasy. .. ani nepochádzajú z Japonska. Ich pôvod nie je známy – je známe, že sa vyskytujú v Mexiku u niektorých druhov kaktusov, kde majú nadbytok prirodzenej potravy, teda vody s cukrom. V súčasnosti sa chovajú po celom svete a vo veľkej miere sa používajúna výrobu kefíruvo vodnom - prírodnom probiotiku.
BROWING japonských rias:★ Pridajte cukor** do teplej vody* a nechajte vychladnúť.
★ Nalejte na kryštály.
p>★ Pridajte 4-6 hrozienok. Hrozienka vymieňame každých 7 dní.
★ Zakryte a umiestnite na svetlé miesto mimo slnečného žiarenia pri izbovej teplote na 24-48 hodín
★ Nalejte pripravený vodný kefír plastovú (nikdy nie kovovú) nádobu. sitko do fľaše, skladujte pri izbovej teplote alebo v chladničke maximálne 2 dni.
★ Kryštály opláchnite a cyklus zopakujte.
*Pomer kryštálov k vode: 1 – 10
**Pomer kryštálovk cukru: približne 1:1 – 3:1, v krátke cykly aj 1:5
S ich množením zvyšujeme podiely rias.
BALENIE:- vo vákuových vreciach (bezpečné cestovanie)
- vrecia sú určené na styk s potravinami
- balenie sa vykonáva vždy tesne pred odoslaním
Spolu s KAŽDÝM NÁKUPOM
elektronickým (ekologickým) návodom na chov,
s informáciami o vlastnostiach, spôsobe použitia probiotík a iných cenných informácie.
Zaslané PDF súe-mailom.
Papierový leták je priložený ku každému nákupuJe dostatočne malý na to, aby sme ho mohli priložiť
do chladničky alebo do peňaženky.
NAVŠTÍVTE PROSÍM MOJE ĎALŠIE AUKCIE v kategórii PRÍRODNÁ LIEČBAV prípade extrémnych teplôt - veľmi vysokých horúčav alebo výraznejších mrazov, kvôli bezpečnosti zásielky, vyhradzujeme si právo pozastaviť zásielku / zmeniť deň odoslania.
PODOBNÉ PRODUKTY
ČAJ HUBA 8-10 cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 8-10 cm štartér, t.j. cca 200 ml kombuchovej te…
-18%ČAJ HUBA 12 cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 11-12 cm štartér, t.j. cca 300-400 ml kombuchov…
-13%ČAJ HUBA 13-15cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 13-15 cm štartér, t.j. cca 400 ml kombuchovej t…
-28%ČAJ HUBA 13-15cm KOMBUCHA štartovací leták
KOMBUCHA - ČAJOVÁ HUBA (tiež nazývaná: SCOBY, JAPONSKÁ HUBA) NÁKUPU TÝKAJÚCE SA: 1 ks čajovej huby 13-15 cm štartér, t.j. cca 400 ml kombuchovej t…
Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + e-knihy
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍRO…
-21%Kombucha 3v1 + tibetská huba + japonské riasy
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na chov, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍRO…
-28%Kombucha + kefírové zrno + japonské riasy + pdf
NÁKUP OBSAHUJE sadu: 1. ČAJOVÁ HUBA (scoby) 6-7 cm + štartér cca 200ml + pdf s návodom na pestovanie, vlastnosťami a dôležitými informáciami 2. KEFÍROVÉ ZRNÁ (TIBETSK…