Vivo baktérie kultivačný kvas - sada 9 ks
Vivo baktérie kultivačný kvas - sada 9 ks
Kód tovaru: 9436027284
- Kód výrobcu: KULIARNY CHAMELEON sada 9 ks kysnutých cesta
- Značka: Vivo
- Účel: Pre jogurt
- Obchodné meno: Kysnuté cesto
- SET obsahuje predjedlá na kysnuté cesto (1 fľaštička každá):: ACIDOLAKT, BIFIVIT, kvások na JOGURT
- SET obsahuje štartéry na kysnuté cesto (každá 1 fľaštička) pokračovanie:: ENTERO JOGURT, SLIM&FIT, IMU-JOGURT
- SET obsahuje štartéry na kysnuté cesto (každá 1 fľaštička) pokračovanie:: PROBIO JOGURT, SIMBILAKT, VITALAKT
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
SADA KYSLOSTI do jogurtu / živých bakteriálnych kultúr na prípravu domáceho jogurtu.
sada 9 kusov (9 fľaštičiek každého iného typu) - ktoré budú balené v 4 kartónoch s 2 rôznymi kusmi vo vnútri + 1 kartón alebo povrázkové vrecúško s 1 kváskom, teda spolu 9 kusovBalenie od výrobcu je dvojbalenie, predávame ich jednotlivo - takže si môžete vyskúšať všetky druhy.
Niekedy do nich vložíme 2 rôzne fľaštičky jedno balenie, niekedy vložíme liekovky bez kartónu, ale do náhradného baliaceho reťazca.
Ku každému nákupu je pribalený leták.
každá liekovka je iná – charakteristiky nižšieKváskové štartéry sú živé bakteriálne kultúry na domácu prípravu probiotického jogurtu. Jogurty získané pomocou nich sú výnimočne čerstvé a obsahujú veľmi aktívnu bakteriálnu flóru. Pri domácej príprave si môžeme byť istí, že jogurt obsahuje živé baktérie a neobsahuje žiadne zbytočné prísady, ako je sušené mlieko, farbivá, cukor či zahusťovadlá. Zakwaski je ponuka pre ľudí zaujímajúcich sa o zdravú a prirodzenú výživu.
JOGURT SAKWASK FOR VIVO
Prírodný jogurt pripravený so Zakwaski FOR JOGURT VIVO je najklasickejší jogurt s nádhernou chuťou čerstvo fermentované mlieko. Vyznačuje sa najvyššou čerstvosťou a vysoko aktívnymi bakteriálnymi kultúrami. Pripravený podľa návodu, neobsahuje sušené mlieko, zahusťovadlá ani zvýrazňovače chuti, takže máme prírodný jogurt. VIVO JOGURTOVÝ kvások sa odporúča aj na kyslé rastlinné nápoje.
JOGURTOVÝ kvások - 1 ks KYSNUTÉ VLASTNOSTI:★denná strava
★pre celú rodinu
★ zdroj mikroflóry
★ pre deti a tínedžerov vo veku 1-18 rokov
★ pre starších ľudí
★ počas diéty
★ po liečbe (rekonvalescencia)
Zloženie: maltodextrín , Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
SIMBILAKT - 1 ksCHARAKTERISTIKA SOURDINU:
★Obsahuje použitú laktulózu pri problémoch so zápchou
★ pridanie laktulózy uľahčuje množenie bakteriálnych kultúr v mlieku
★užitočné pre tých, ktorí chcú posilňujú mikroflóru
★ pre tínedžerov, dospelých, seniorov
Zloženie: maltodextrín, laktulóza , Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Bifidobacterium lactis (2 kmene), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium>AKT.
★ počas antibiotickej terapie a pri liečbe chorôb
★ obsahuje bakteriálne kultúry rezistentné voči mnohým antibiotikám a liekom
★ "acidofilné mlieko"
Zloženie: maltodextrín, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis ( 2 kmene).
VITALAKT- 1 ksCHARAKTERISTIKA SURDINY:
★ pre deti a dorast (od 6 mesiacov)
★ pre ľudí po liečbe, počas rekonvalescencie
★ pre športovcov
★ pre ľudí všetkých vekových kategórií v ich každodennej strave
b>
Zložky: maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis (2 kmene), mikroflóra kefírového zrna, Bifidobacterium infantis.
ENTERO JOGURT - 1 ksCHARAKTERISTIKA SOURDIN:
★ Na bakteriálne infekcie (stafylokoky) a plesňové infekcie (Candida),
★ obsahuje flóru, ktorá vytvára nepriaznivé prostredie pre patogénne baktérie a huby
★ pre dospelých a seniorov.
Zloženie: maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium.
PROBIOJOGURT - 1 ksSOURDIN CHARAKTERISTIKA:
★obsahuje symbioticky pôsobiace laktobaktérie a bifidobaktérie
★ vylepšená mikroflóra
★ najväčší počet kultúr baktérií zo všetkých ponúkaných zákysov
★ denná strava
★ deti, dospelí a seniori
Zloženie: maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus ( 2 kmene), Bifidobacterium lactis (2 kmene), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis..
IMU-JOGURT - 1 ksCHARAKTERISTIKA KYSENOSTI:
★na časté infekcie a prechladnutia
★ pre deti od 6 mesiacov
★ pre dospelých a seniorov
★ v každodennej strave
Zloženie: maltodextrín, Bifidobacterium lactis (2 kmene), Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Lactobacillus casei, LactObacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis.
FIT&SLIM - 1 ksCHARAKTERISTIKA SOURDINU:
★ pri zmene stravy
★ pre tých, ktorí sa chcú o svoju postavu starať
★ so zvýšenou fyzickou námahou
★ pre mladých, dospelých, seniorov
★ v každodennej strave
Zloženie: maltodextrín, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium infantis.
BIFIVIT - 1 ksCHARAKTERISTIKA SOURDIN:
6 mesiacov veku b>
★ podpora bakteriálnej flóry aj pre dospelých
★ zdroj mnohých bifidobaktérií
★ jogurt s jemnou chuťou
Zloženie: maltodextrín, Bifidobacterium lactis (2 kmene), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 kmene), Streptococcus thermophilus , Lactobacillus paracasei.
Čistá hmotnosť: 1 liekovka: 0,5 g, 1 alebo 1,5 g (hmotnosť viditeľná na fotografiách)
1 fľaštička postačuje na prípravu 1 až 3 litrov jogurtu
(a každú pripravenú porciu jogurtu možno použiť ako ďalší štartér – až 5 cyklov)
Kvásky by sa mali skladovať pri teplote +2 až +8°C
Možná doba prepravy pri teplotách do +30°C je až do 10 dní.
AKO UROBIŤ DOMÁCI JOGURT?1. PRÍPRAVA MLIEKA
Na prípravu jogurtu používame: pasterizované mlieko (kravské, kozie alebo rastlinné), čerstvét.j. priamo od kravy (po prevarení, t.j. prevarení na teplotu 70-80'C), UHT (možné, ale neodporúča sa)
Ak použijeme mlieko priamo od kravy - pred prípravou jogurtu by sa mali prevariť, aby sa zbavili všetkých nežiaducich baktérií, ktoré by mohli brániť množeniu kultúr jogurtových baktérií.
Pasterizované mlieko si niekedy vyžaduje aj varenie a ochladenie vopred.
Mlieko UHT sa neodporúča, ale možno ho použiť. Netreba ho vopred prevárať na 70-80'C.
Ak použijeme rastlinné mlieko - tak to nie je jogurt, ale bežne sa to nazýva - môžeme použiť mlieko z obchodu (z kartónu), alebo si ho vyrobiť sami doma (napr. mandľové mlieko, kokosové mlieko, sójové mlieko).
Zloženie takéhoto mlieka je veľmi odlišné a od každého typu rastlinného nápoja môžeme získať výrobok konzistenciou podobný mliečnemu jogurtu.
Ak v zložení rastlinného mlieka nie je cukor, treba ho pridať, aby baktérie mali potravu. Pridáva sa (cukor/med) po zohriatí mlieka, pred pridaním kvásku.
2. PRÍPRAVA JOGURTU
★ Pripravte si mlieko, najlepšie 3,2 %.
★ Zahrejte ho na 37-42'C, pričom teplotu kontrolujte kuchynským teplomerom.
★ Vyberte liekovku so Zakwaskou z chladničky, naplňte ju do polovice mliekom pri teplote 37-43°C, pretrepte liekovku, aby sa premiešala, nalejte obsah do nádoby s mliekom.
★ Keď príprava jogurtu v malých jogurtovačoch s objemom 1-1,5 litra - stačí 1/2 fľaštičky Zakwasky. Potom prvú porciu rozmixujte v inej nádobe ako vo fľaši.
MOŽNOSTI PRÍPRAVY DOMÁCEHO JOGURTU:
- v jogurtovači (môžete prečítajte si o príklade syrového jogurtovača tu - sérojogurt Biovin)
- v termomixe - podľa návodu prístroja
- v hrnci
- v hrnci dóza
- v nekovovej termoske
- v každej nádobe s pokrievkou.
Ak sa použije hrniec / dóza / iná nádoba: po zahriatí a ochladení mlieka na 37-42°C a pridaní vykysnutého cesta nádobu pevne zabaľte do prikrývky alebo uteráka a odložte na pokojné (bez prievanu) teplé miesto na 8-10 hodín.
Nemiešajte, kým jogurt okysľuje.
PRIPRAVENÝ JOGURT:
– má zamatovú konzistenciu
– možno ho skladovať v v chladničke až 5-6 dní
- jogurt možno použiť ako štartér na ďalšiu prípravu jogurtu, podľa odporúčaní výrobcu - až 5-krát.
p>NAVŠTÍVTE PROSÍM MOJE ĎALŠIE AUKCIE v kategórii PRÍRODNÁ MEDICÍNA
V prípade dočasného nedostatku niektorého z kysnutých predkrmov si vyhradzujeme právo nahradiť ho iným, zasielaným náhodne.
PODOBNÉ PRODUKTY
Bakteriálne kultúry pre syr Gouda 50 l BROWIN Milk
Bakteriálne kultúry pre syr GoudaOd autorizovaného zástupcu BIOWIN Dokonale vybraná zmes baktérií mliečneho kvasenia na výrobu syra Gouda.Vďaka použitiu lyofilizácie - špeciálne…
-13%BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYRY GRÉCKEHO TYPU BROWIN
Mrazom sušené bakteriálne kultúry pre grécky syr Výrobca: Browin Značka: Browin Kód produktu: 411241 …
-18%BAKTERIÁLNE KULTÚRY PRE SYRY GRÉCKEHO TYPU BROWIN
Mrazom sušené bakteriálne kultúry pre grécky syr Výrobca: Browin Značka: Browin Kód produktu: 411241 …
-19%Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Bakteriálne kultúry pre syr Gouda …
PC - Pleseň Penicillium candidum
PC - Pleseň Penicillium candidum Balenie: na 100 l mlieka (10 g) - liekovka Koncentrovaná, mrazom sušená štartovacia kultúra proti plesni Penicillium candidum na priame o…
GEO - pleseň Geotrichum candidum
GEO - Pleseň Geotrichum candidum Balenie: na 100 l mlieka (10 g) - liekovka Koncentrovaná, mrazom sušená štartovacia kultúra plesne Geotrichum candidum na priame očkovani…
RQ - pleseň Penicillium roqueforti
RQ - Pleseň Penicillium roqueforti Balenie: na 100 l mlieka (10 g) - liekovka Koncentrovaná, mrazom sušená štartovacia kultúra na priame očkovanie mlieka (DVI). Poskytuje…
-12%Bakteriálne kultúry pre syr GOUDA 411242
Kultúry baktérií pre syr gouda Značka: Browin Kód produktu: 411242 …
-15%ABY - jogurtové štartovacie baktérie + probiotikum
ABY - štartovacie baktérie do jogurtu + probiotikum Balenie: na 100 l mlieka (10 g) - liekovka Štartovacie kultúry ProTek Séria : Fermentované mlieko Lactofer…
-12%MSE - štartovacia kultúra (baktérie)
MSE - štartovacia kultúra (baktérie) Balenie: na 100 L mlieka (10 g) - fľaštička Štartovacie kultúry Syr-Tek Séria: MS Typ: Mesoph…